| octa2021 a întrebat:

Am o nedumerire, care sunt cauzele de sunt fete uscate intim? Am avut niste experiente naspa, de aia.

Răspuns Câştigător
| MariaJust a răspuns:

Uscăciunea vaginală poate fi cauzată de o varietate de factori. O solutie temporara pentru marea lor majoritatea este folosirea unui lubrifiant. Daca vrei si-o recomandare, eu recomand asta cu efect de incalzire - https://justlove.ro/......ncalzire/.

Revenind, iată câteva dintre cele mai comune cauze (le ordonez dupa frecventa.:

1. Schimbările Hormonale:
Menopauza: Una dintre cele mai comune cauze ale uscăciunii vaginale este menopauza. Nivelurile scăzute de estrogen pot duce la subțierea și uscarea țesuturilor vaginale.

Sarcina și alăptarea: Schimbările hormonale care apar în timpul sarcinii și alăptării pot, de asemenea, să ducă la uscăciune vaginală.

Ciclul menstrual: Nivelurile de estrogen fluctuează în mod natural pe parcursul ciclului menstrual, ceea ce poate duce la uscăciune în anumite momente ale lunii.

2. Medicamente și Tratamente:
Unele medicamente, inclusiv cele pentru răceală și alergii, antidepresive și contraceptive hormonale, pot cauza uscăciune vaginală ca efect secundar.

3. Produse de Îngrijire Personală:
Săpunurile, gelurile de duș și alte produse de igienă personală pot irita și usca țesuturile vaginale.

4. Factori de Stil de Viață și Emoționali:

Stresul și anxietatea: Aceste stări emoționale pot afecta negativ răspunsul corpului la excitație, ducând la uscăciune vaginală.

Fumatul: Fumatul poate afecta circulația sângelui și poate duce la uscăciunea țesuturilor.

5. Sănătatea Generală:
Condiții de sănătate, cum ar fi diabetul și sindromul Sjogren, pot cauza uscăciune vaginală.

8 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Pai ar putea fi vorba de:
Stres excesiv sau stres in general
Nu sunt atrase de tine
Nu sunt excitate
Nu ți-ai făcut treaba cum trebuie cu preludiul, sa zic așa
Da' chiar și așa, nu cred că e o avere un lubrifiant big grin
Merita incercat big grin

| Clau1978 a răspuns:

Daca ea nu voia sa o parlesti sau nu-i place de tine atunci nu se...''uda''. Ia o crema cu tine.

| dullcat a răspuns:

Poate fi pe fond fizic, nu era destul de excitata (aici poate fi si vina ta), pe fond psihologic sau chiar medical.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai daca ai avut mai multe experienta naspa, as tinde sa zic ca tu esti cauza.

| tunoi88 a răspuns:

Trebuie sa le uzi tu, sa faci preludiul cum trebuie.

| Marius22222222222 a răspuns:

Din ce știu uscate nu sunt niciodată în totalitate

| Violleta2022 a răspuns:

Asta este o mare rusine pentru tine, ca baiat, ca nu ai fost capabil sa o exciti si sa-i faci un preludiu inainte de sex, fiindca umezirea vaginala a femeii depinde intotdeauna de barbat!
Sex vaginal cu vagin uscat, este cel mai prost si patetic sex si nu te mira daca fata te va ocolii, fiindca nu ai ce sa-i oferi, decat durere si neplacere.

| octa2021 explică (pentru Violleta2022):

Merci! O sa ma retrag la manastire de maine