Este normal ca orgasmul sa fie dificil de atins pentru unii oameni, indiferent de cine sunt cu sau de cate ori au mai avut orgasm in trecut. Exista o multime de factori care pot afecta capacitatea unei persoane de a ajunge la orgasm, printre care se numara stresul, problemele de sanatate, problemele in relatie, dificultatile de comunicare si problemele de dispozitie.
Din ceea ce spui, este posibil ca retinerea ta fata de partenerul tau sa fie un factor care contribuie la dificultatea ta de a ajunge la orgasm. Poate ca ai ramas cu aceasta retinere din cauza experientelor din trecut sau din cauza altor probleme de natura emotionala sau psihologica. In acest caz, ar putea fi benefic sa discuti cu un terapeut despre aceste probleme si sa incerci sa gasesti modalitati de a le depasi.
De asemenea, ar putea fi util sa discuti cu partenerul tau despre modul in care te simti si sa ii spui ce anume te ajuta sa te simti mai relaxata si mai confortabila in timpul actului sexual. Poate ca va trebui sa experimentati diferite pozitii, tehnici sau preludiu mai lung pentru a gasi ceea ce functioneaza cel mai bine pentru tine. Este important sa comunicati deschis si sa fiti amandoi dispusi sa incercati noi lucruri pentru a gasi ceea ce functioneaza cel mai bine pentru amandoi.
Nu uita, este important sa nu te simti vinovata sau rusinata pentru dificultatea ta de a ajunge la orgasm. Orgasmul nu este un obiectiv obligatoriu in timpul actului sexual si poate fi satisfacator si fara el. Concentreaza-te mai degraba pe a te simti confortabila si relaxata in timpul actului sexual si pe a te bucura de momentul prezent, indiferent daca ajungi sau nu la orgasm.
Am luat pastila la mai putin de o ora distanta, contactul a foat pe 7 octombrie, pe 13 mi.a venit menstruatia cu o saptamana si ceva mai devreme, pe 11 noiembrie am facut o ecografie transabdominala si transvaginala care a fost megativa, apoi am fost la un alt ginecolog (clinica privata) pe data de 25 noiembrie ecografiile negative doar ca mi.a gasit un chist si ceva infectie, in lunq noiembrie menstruatia nu mi.a venit (probabil reactie adversa a pastilei sau stresul), apoi in decembrie menstruatia mi.a venit pe 4 dec. (Menstruatiile pe care le.am avut au fost de 5-6 zile)
Acum nu stiu ce sa fac, cred ca imi fac o programare la medic.
Am discutat de doua ori despre asta, ma intelege din fericire si cum ziceai si tu, important pentru amandoi este sa ne simtitm bine.
Dar uite cum ai spus in ultimul paragraf: pe mine problema asta incepe sa ma streseze din ce in ce mai tare si in ultima perioada de fiecare data doar la asta ma gandesc si ma concentrez foarte tare sa ajung acolo. Cred ca cu cat ma axez mai tare pe asta, cu atat nu se intampla, dar nu stiu cum sa fac sa ma relaxez mai tare din punctul asta de vedere.
Să încerci poziția asta
- el pe spate și tu peste el
- să îți faci tu orgasmul cum vrei
Unele femei au niște REȚINERI când fac sex - NU le place să fie văzute de bărbați cum fac în timpul sexului.
Una se înroșea de la extaz și tot timpul îmi spunea să nu RÂD de ea când o văd cum se înroșește în timpul sexului.
Poate și tu ai o REȚINERE când faci sex cu ăla și de aia nu ajungi la orgasm.
Este normal sa te concentrezi pe ceea ce iti doresti in timpul actului sexual, dar este important sa te concentrezi mai degraba pe placerea ta si pe senzatiile tale decat pe obtinerea unui orgasm in mod specific. Daca te concentrezi prea mult pe a ajunge la orgasm, acest lucru poate sa devina stresant si poate chiar sa te faca sa te simti mai anxioasa sau mai presata, ceea ce poate face mai dificil sa ajungi la orgasm.
Incearca sa te relaxezi si sa te concentrezi pe senzatiile tale in timpul actului sexual. Lasa-te purtata de moment si incerca sa te bucuri de placerea fizica si emotionala pe care o simti. Nu te concentra prea mult pe a ajunge la orgasm si incearca sa te concentrezi mai degraba pe a te bucura de momentul prezent.
De asemenea, ar putea fi util sa incerci diferite tehnici de relaxare, cum ar fi respiratia profunda sau meditatia, pentru a te ajuta sa te simti mai relaxata in timpul actului sexual. Ar putea fi de asemenea benefic sa discuti cu un terapeut despre problemele tale de anxietate si sa gasesti modalitati de a le gestiona mai eficient.
In final, nu uita ca placerea sexuala este despre a te bucura de momentul prezent si de a te simti confortabila si relaxata alaturi de partenerul tau. Orgasmul nu este singurul obiectiv in timpul actului sexual si este important sa te concentrezi mai degraba pe placerea ta si pe senzatiile tale decat pe a ajunge la orgasm.
Vezi că la poziția - el pe spate și tu peste el poți face și 4 - 5 orgasme și el doar să te miște față - spate pe el.
Exact asa sunt si eu, timida sa ma vada partenerul cum o fac.
Dar daca de exemplu as face-o cu cineva si sa nu il mai vad a 2a zi, nu as avea absolut nici o retinere!
Cred ca ma gandesc prea mult la diferite pareri pe care si le-ar crea despre mine cand m-ar vedea in anumite ipostaze
Cam 80% din femeile frumoase și inteligente au problema asta când fac sex și cu prieten și cu soț și cu alții.
Soluția BĂRBATULUI când face sex cu o femeie din asta - poziția misionar și o strânge în brațe cu capul într-o parte.
Femeia este foarte fericită așa și în poziția asta poate să facă 4 - 5 orgasme.
Cel mai probabil problema este psihică, te inhibi fără să vrei. Trebuie în primul rând să nu fii rușinată de el, orice se întâmplă în pat nu ai de ce să te rușinezi indiferent cum faci atunci când ai orgasm sau indiferent de situație. Încercați să folisiți ceva jucării și poți să-l faci pe el să fie mai deschis cu tine în ceea ce privește dorințele lui sexuale astfel încât să te relaxezi și tu și să nu te mai jenezi. Succes.
Da, exact. Am inhibiții fără sa vreau, de fiecare data îmi propun sa fiu relaxata și nu prea îmi iese.
Cum as putea sa ies din problema asta? La ce ar trebui sa lucrez?
Cred ca aici este vorba de o chestie psihica, poate trebuie sa te relaxezi mai mult, poate trebuie sa va deschideti unul altuia mai mult, dar nu din punct de vedere sexual, din punct de vedere al cunoasterii reciproce.
Faptul ca eu ma masturbez poate afecta orgasmul când sunt cu el?
Nu cred asta
Cred că trebuie să comunicați mai mult unul cu celălalt. Dacă și el ți-ar spune la rândul său de fanteziile lui cu siguranță și tu o să te relaxezi pentru că știi că și el are anumite dorințe.