| Eliza_Andronic_1999 a întrebat:

Am o problema...am facut sex neprotejat si mi-a intarziat si ciclul 2 zile... ajutati-ma va rog

8 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

O femeie poate ramane insarcinata doar daca intretine contacte sexuale si acestea se petrec neaparat IN PERIOADA FERTILA. In consecinta trebuie sa stii ca pentru a se forma o sarcina este nevoie sa fie intrunite minim 2 conditii in mod obligatoriu, cu precizarea ca acest lucru trebuie sa se petreaca concomitent/in acelasi timp si anume : 1- In primul rand CONDITIA PRINCIPALA este aceea ca fata/femeia sa fie in PERIOADA FERTILA, (cele 4-5 zile dinaintea zilei de ovulatie), sau sa existe deja un OVUL VIABIL in trompa uterina care asteapta sa fie fecundata de un spermatozoid. 2- Printro modalitate indiferent care ar fi aceasta, SPERMA trebuie sa ajunga/intre obligatoriu IN VAGINUL EI (indiferent de cantitatea acesteia), deoarece doar astfel spermatozoizi existenti in sperma vor putea trece din vagin in uter si apoi in trompele uterine. Esti in aceasta situatie? Daca sexul a avut loc in afara perioadei fertile probabilitatea de a ramane insarcinata este nesemnificativa. Intarzierea poate sa apara din cauza unor dereglari hormonale de moment dar NUMAI in cazul in care ciclul tau menstrual este REGULAT. Daca ciclul este NEREGULAT doar atunci ai putea avea motive de ingrijorare. Multa sanatate.

| darrio2007 a răspuns:

Bun.Si ce vrei sa facem noi? Sa-ti dam prezervativ data viitoare?

| Eliza_Andronic_1999 explică:

Mulțumesc mult corbulalbrosu

| DarkCrina a răspuns:

Nu trebuie sa fie motiv de panica. Au mai facut si altii copii la fel.

| DarkCrina a răspuns:

Eu nu stiu ce e in capul vostru de nu va protejati. Sarcina la 17 ani devine un nimic cand te trezesti cu vreo boala grava. La asta nu va mai ganditi.

| BibiMilano a răspuns:

Stai calma! Ciclu poate intarzia chiar si o luna si nu neaparar din cauza asta! asteapta inca 5 zile vezi daca in aceste 5 zile iti vine daca nu fa ti un test de sarcina (testul se face in urina de dimineata) ca sa fii sigura

| DeathIncarnate a răspuns (pentru DarkCrina):

Sporesc natalitatea copii astia, ehe ce sa mai...ne ducem dracu rau de tot.

| Eliza_Andronic_1999 explică:

S-a rezolvat mulțumesc pentru răspunsuri. Din cauza stresului șia nervilor a intarziat.