Fiindca ai intrerupt administrarea continua si corecta a dozei zilnice de hormoni cu care s-a obisnuit deja organismul tau, s-a reactivat functionarea defectuoasa a uneia dintre glandele tale endocrine, ceea ce a declansat o dereglare hormonala care are drept efect aceasta noua eruptie sebacee. Probabil ca folosirea corecta si continua a pastilelor folosite pana in prezent iti va readuce linistea si zambetul pe buze. Doar in cazul in care nu se va observa nici-o ameliorare a situatiei in urmatoarea saptamana, doar in acel caz va fi necesara o noua consultatie ginecologica si probabil si noi analize hormonale. Multa sanatate!
Parerea mea e sa mai incepi un rand de pastile, iar dupa ce le termini daca nu vezi o schimbare in bine sa mergi la un set nou de analize! Succes!
De la o clinică particulară de dermaologie din București am fost trimisă la ginecolog. Boom, problemă hormonală care a mers tratată doar cu anticoncepționale.
Punctele acestea încep oarecum să se retragă, asta am observat eu chiar azi. Sper doar să nu fie nevoie de schimbarea pastilelor și a altor procedee și să se amelioreze de la sine luând pastilele corect. Mama totuși m-a programat la ginecolog vinerea aceasta, probabil la fel va spune și doctorul, plus câteva critici la adresa mea cum că ar fi trebuit să le iau corect. Îmi asum totul, dar sper să existe și o soluție.
Mulțumesc pentru sfat!