| AdeeAdelyna83 a întrebat:

Am o problema destul de mare, zic eu :-( De aproximativ 2 ani de zile mi-am inceput viata sexuala(am 20 de ani iar iubitul meu are 23 de ani) insa de atunci in timpul actului sexual am avut dureri in zona abdominala si in zona anusului... dureri care erau destul de mari si care sunt la fel si acum.Am fost operata de chist ovarian de mai bine de 1 an insa tot am aceleasi dureri.Am fost la 2 doctori insa sincera sa fiu nu prea m-au luat in seama. Unul dintre ei mi-a spus ca poate fi de la constipatie si am urmat un tratament insa fara rezultat iar celalalt medic nu a stiut ce explicatie sa imi dea.Cine a mai patit asa ceva? Va rog sa ma ajutati sa stiu ce se intampla cu mine si care au fost cauzele la voi pentru ca doare atat de tare incat nu pot continua si ma simt tare prost fata de iubitul meu.

8 răspunsuri:
| Oana92 a răspuns:

Parerea mea e sa mai cauti inca o parere medicala. Si daca in urma analizelor si a consultului nu apare niciun rezultat care sa indice o problema medicala, te sfatuiesc sa cauti un terapeut. E posibil ca problema ta sa fie una de somatizare, dar repet, e important sa verifici inca o data posibilele cauze medicale.

Sanatate!

| RAY a răspuns:

La penetrare vaginala ai dureri in anus?

| AdeeAdelyna83 explică (pentru RAY):

Da

| many404 a răspuns:

Trebuie să vezi un medic, să îi explici exact, sigur este o problemă medicala

| Violleta2022 a răspuns:

Frigiditatea este cauza! Poate fi una psihica sau una fizica.
Sa nu uitam ca durerile sexuale de cele mai multe ori apar din lipsa si nepriceperea partenerului sa te pregateasca pentru sex, adica ai nevoie de preludiu mai lung ca sa te umezesti si eventual de o excitare clitoridiana ca sa fii uda complet si apoi sexul iti va face placere si nu vei avea dureri deloc.
Un sexolog spunea ca, nu exista femeie frigida, doar barbat nepriceput!
Eu cred ca este perfect adevarat!
Barbatului trebuie sa-i explici de ce noi femeile nu functionam ca ei, adica erectie si imediat treci la treaba, la noi este nevoie de timp si indemanare ca sa fim pregatite de actul in sine, altfel nu ne excitam, nu ne umezim, nu simtim placere, simtim durere si ajungem sa uram sexul.
Deci, inainte de o partida de sex, trebuie sa-i ceri baiatului sa fie tandru cu tine, sa te sarute, sa te atinga, sa te mangaie, sa iti excite clitorisul pana obtii un orgasm clitoridian si abia dupa aceea sa penetreze.
Nu prea am inteles ce dureri ai in jurul anusului, te referi la sex anal?
Daca da, sa stii ca se gasesc lubrifiante pentru anus si trebuie folosite fiindca risti sa faci fisuri anale si sa ai probleme inclusiv cu scaunul.

| AdeeAdelyna83 explică (pentru Violleta2022):

Nu din cauza sexului anal am dureri anale caci nu fac asa ceva.Lubrifiant folosesc la sex normal.Multumesc mult pentru raspuns.

| Violleta2022 a răspuns (pentru AdeeAdelyna83):

Faptul ca tu folosesti deja lubrefiant la sex normal, in situatia in care corpul tau este foarte tanar si problema lubrefierii naturale nu ar trebui sa existe la tine, imi confirma ca tu de fapt nu esti lubrefiata la inceputul partidei de sex. Posibil ca partenerul sa nu stie cum sa procedeze sau sa nu-l intereseze.
O discutie in acest sens v-ar ajuta pe amandoi.
Trebuie sa-i explici ca ai nevoie de timp mai mult si grija mai mare ca sa fii excitata, ca sa ajungi sa simti placere si nu durere.
Nu glumesc, problema asta este foarte serioasa si daca nu o tratati cu atentie si nu faceti ceva sa o rezolvati, se adanceste si relatia voastra se va rupe. Aveti nevoie de un sexolog care v-ar putea spune mai in detaliu ceea ce eu am metionat in mesajele mele de mai sus.
Stiu ca este un subiect delicat, dar trebuie sa va luati inima in dinti si sa-l rezolvati, esti cu mult prea tanara pentru a avea oroare si durere la sex, cand ar trebui sa simti placere, sa te bucurui de el, sa traiesti din plin. Problema asta are rezolvare, trebuie doar inteleasa si tratata cu mare atentie si delicatete.
Un barbat care te iubeste cu adevarat, va avea grija si ii va face placere sa te faca fericita. De aceea iti spun ca problema trebuie rezolvata si asta se poate intampla doar printr-o discutie deschisa cu el.

| AdeeAdelyna83 explică (pentru Violleta2022):

Pai eu dintotdeauna am avut probleme cu lubrifierea :-( orice mi-ar fi facut el si oricat si-ar fi dat interesul.Incerc sa nu fac din problema asta ceva foarte grav si iti multumesc mult pentru interesul tau de a ma ajuta si stiu ca ai dreptate ca e o problema grava dar noi nu locuim in Romania acum din cauza ca nu prea ma descurc cu limba e foarte greu sa merg la doctor ori sexolog.