anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o relatie de 1 an jumate. El vrea sa plece la studii in Anglia, in vreo 6 luni [deci am avea 2 ani]. Stiu asta dinainte de a fi cu el,dar incetul cu incetul s-a conturat posibilitatea asta de a pleca, nu credeam inainte in ea.
Dupa atata timp am impresia ca a stat cu mine doar asa, ca sa nu fie singur. Bine, stiu ca ma iubeste foarte mult, dar nu pot sa gandesc si altceva acum.
Am avut o discutie si mi-a zis ca daca pleaca, asta inseamna despartirea si eu, ca o fraiera, ma gandeam la planuri de viitor cu el, ca va fi o relatie la distanta.
Mi-a cazut cerul in cap si nu pot sa cred langa ce om am stat 1 an jumate.
E posedat! ...de dorinta de a reusi in viata, nu il condamn, dar nu inteleg cum sa zica ca daca nu reuseste din cauza mea sau a familiei sa plece, se desparte de mine definitiv, de familie la fel si nu stie ce face cu viata lui straight face [indirect inseamna ca si daca pleaca si daca nu pleaca, se despartehappy ].
Nu pot sa concep asa ceva.
Dati-mi sfaturi ce sa fac, pentru ca pur si simplu nu imi vine sa cred ce aud dupa 1 an jumate...E un altfel de baiat, prea iubitor, prea perfect... si nu inteleg nimic.
Dupa ce am discutat tot isi cerea iertare si incerca sa se scoata, pe romaneste zis, si chiar nu stiu ce sa fac.
Mentionez ca e singurul care ma poate ajuta sa iau bacul la mate, nu imi permit meditatii.
Ce fac?! Pentru un raspuns cat mai detaliat, funda... Multumesc mult!

9 răspunsuri:
| cicky6 a răspuns:

Mai vorbeste cu el pana rezolvi cu bacul.si daca chiar nu merge, renunta, ca nu are rost.mai sunt baieti in lumea asta.

| PlayWithMe a răspuns:

Cu parere de rau, ii lipseste ceva, el crede ca nu poate reusi si in Romania?laughing Sunt persoane care dupa terminarea studiilor au plecat in strainatate, am pe cineva care lucreaza la google si a plecat cu iubita si a facut facultatea la Bucuresti.Eu cred ca el isi imagineaza ca daca pleaca, va fi lapte si miere, se inseala amarnic.Incearca sa il convingi sa ramana, sau pleaca cu el, sau daca nu, ia-ti gandul de la el.Eu il inteleg pe el, pentru ca si eu sunt asa, doresc sa invat, dar cand gasesti pe cineva care te intelege, care te iubeste, poti gasi o cale de mijloc. Apropo de matematica, eu sunt la facultate acum, matematica am invatat-o singur, fara profesor, nu ai nevoie de nimeni, iar daca nu iti iese ceva, poti pune intrebari chiar si mie pe privat si te pot ajuta, daca esti la M2, este simplu, mai greu este la M1.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Daca pleaca, atunci pleaca de tot

| ghinionistul112 a răspuns:

Comunicarea este totul! In acest moment, iti recomand sa te gandesti de 2 ori inainte de a zice despre o sansa in relatie, dar din cat am inteles, nu se merita pentru ca el oricum va pleca si nu cred ca mai are rost sa mai fie o relatie de acest gen...

| FataCareRadeDinOrice a răspuns (pentru PlayWithMe):

Sunt la m2... o sa apelez la tine! multumesc mult!
cand incep sa vorbesc cu el de plecare pur si simplu devine alta persoana...nu il mai recunosc. imi zice ca se sinucide [indirect] si cate si mai cate. Are fixul lui si nu il poate schimba nimeni si nimic. IMi vine sa ma iau de cap.

| Miriam55 a răspuns:

Ar trebui sa te gandesti ca o relatie la o asa distanta este foarte greu de intretinut. Toti cautam dragostea si sigur tu vei gasi pe altcineva si si el. Un viitor stralucit este mai important decat o relatie din liceu, care oricum nu prea are baza. Un mariaj nu rezista... mai ales o relatie adolescentina. Cat despre bacul la matematica... Fi atenta in clasa, roaga o colega din clasa sa-ti explica, exista multe alte metode prin care sa iei bacul dar cred ca asta, din cate se pare este cea mai mica problema a ta, desi nu ar trebui sa fie. Gandeste-te si la tine, nu numai la el.

| PlayWithMe a răspuns (pentru FataCareRadeDinOrice):

Nici pe mine nu ma poate schimba nimeni si nimic, ai dat peste un baiat puternic, greu de inteles, el are niste obiective, nimic nu ii poate sta in cale, nici macat tu. Evident ca exagereaza cu plecatul lui, asta cu "plec in Anglia" mi se pare mai mult o fita, eu cred ca poti face performanta daca esti bun si in varful muntelui cu oile.

| andreeaadeeaaa a răspuns:

Bai, ce sa zic, tu ai stat cu el ca sa iei bacu la mate? cat despre el, e copil. O persoana matura nu ar fi gandit asa.

| Azµre a răspuns:

Vorbește cu el ce ai vorbit cu noi și vezi ce are de zis