anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu nevoie de ajutor va rog . mi-a intarziat ciclul 2 zile . de obicei imi venea pe data de 19 20 . cu exceptia lunei trecute, mi-a venit pe data de 11, acum suntem in 12 si inca nu mi-a venit . asi putea ramane insarcinata?:-s nu neam protejat dar nu mi-a dat drumul . dati-mi un raspuns va rogsad multumesc

4 răspunsuri:
| Sanusperiniciodatalamaibine a răspuns:

Buna!
Stai linistita.Este normal ca luna aceasta sa-ti intarzie cateva zile pentru ca luna trecuta a fost de 29 de zile(si eu ma speriasem zilele trecute tinand cont ca nu si-a dat drumul in mine, dar peste 3 zile avea sa-mi vina menstruatia).
Sunt sanse mici sa fi insarcinata.Dar, ca sa te linistesti fa-ti un test de sarcina happy

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu v ati protejat exista posibilitatea sa fii insarcinata.

| raspunz a răspuns:

Durata ciclurilor menstruale normale trebuie să fie în jur de 28 de zile, deci nu trebuie să te iei după ziua din calendar ci să-ți notezi pe un carnețel când a venit luna trecută și la 28 de zile ar trebui să vină din nou.
Întârzierile de o zi sau două sunt destul de normale, nu sunt neapărat un motiv de îngrijorare.
Totuși nu este bine să faci sex neprotejat, ai riscul de a lua o boală cu transmitere sexuală și în plus riscul de a rămâne însărcinată este mai mare, chiar dacă nu ejaculează în interior acest risc tot există. Prin urmare, dacă întârzie mai mult de o săptămână trebuie exclusă posibilitatea unei sarcini, deci ar trebui să faci un test de sarcină.

| raspunz a răspuns (pentru Sanusperiniciodatalamaibine):

Dragă Lexixx, scuze că își spun asta dar metoda contraceptivă pe care o folosești nu este sigură deloc. Ai risc destul de mare de a rămâne însărcinată, cam 1 din 4 femei care folosesc metoda asta rămân însărcinate după un an de folosire. Riscul e și mai mare dacă partenerul este adolescent și nu poate să-și controleze încă foarte bine impulsul de a ejacula. Oricum, chiar dacă ejaculează afară tot există un risc deoarece uneori se eliberează lichid spermatic în care sunt spermatozoizi. Pentru siguranță ar trebui să eviți să faci sex prin metoda asta, să folosești prezervativul pentru a nu lua boli cu transmitere sexuală sau dacă sunteți monogami puteți folosi pilula contraceptivă, la recomandarea unui ginecolog. Totuși, dacă insiști să folosești metoda asta, măcar ai putea să diminuezi riscurile evitând să faci sex în zilele cu probabilitate maximă de a rămâne însărcinată, în perioada ovulație, adică aproximativ între zilele 8 și 18 ale ciclului menstrual.
Numai bine!