| SG1995 a întrebat:

Am și eu o întrebare:
Cum să fac să întru într-o relație cu o persoană în care să existe atașament emoțional și fizic și etc, ca în orice relație obișnuită, dar să evit acea stare de îndrăgostire?
Sau mai bine zis cum să mă îndrăgostesc fără să devin dependent emoțional și să sufoc cealaltă persoană?
Anul trecut m-am despărțit de fosta pentru că mă sufoca. După peste o vreme m-am îndrăgostit de o femeie care m-am dat la o parte pentru că am sufocat-o ulterior mi-am dat seama că am făcut o adevărată obsesie emoțională pentru tipă pentru că am început să dau semne de OCD, aveam gânduri introzive legate de lipsa ei, anxietate dată de nevoia de a comunica, insomnii, depresie, etc. Cum să evit să fiu un real mess în relațiile mele amoroase?

6 răspunsuri:
| AndreeaDeea221998 a răspuns:

Pai nu prea ai cum sa eviți sa faci chestii de genul dacă sunt în firea ta. Dar înainte sa le faci (fiindcă ai avut și tu o experienta de genul) ar fi bine sa te întrebi "oare mie mi-ar plăcea să îmi facă iubita mea asa?" În felul acesta poți controla într-o oarecare măsură ceea ce faci. "ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!". Dacă ceri sfaturi să nu te mai îndrăgostești. Sa știi ca nu o sa găsești.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Controlul emoțiilor se face prin inelegența emoțională. Nici cu IQ nici cu IE, Inteligența Emoțională nu ne naștem, ci le dezvoltăm pe parcursul vieții. Acest mod re a reacționa este întru-un context din care faci parte tu însuți. Astfel întreg universul este ceva ce te cuprinde și pe tine. Nu poți să corectei acest aspect fără să te corectezi pe tine la bază. Întrebarea următoare care trebuie să ți-o pui și să o rezolvi tu însuți este care este fundamentul din tine al unei astel de reacții, ce vrei de fapt, ce cauți într-o relație, de ajungi în halul acesta.

| Adry05 a răspuns:

îți ocupi viața cu tot felul de activități și proiecte ca să nu mai ai efectiv timp să te gândești și preocupi mereu de ea. plus că un tip ocupat, e mereu mai atrăgător.

| SG1995 explică (pentru Adry05):

Păi, acu nu mă mai preocup de ea, am înțeles viața ei, e treaba ei, problema e că eu am făcut niște greșeli în relaționarea mea cu ea, și întrebi cum să evit pe viitor să evit acele greșeli ca să am parte de relații sociale funcționale. Modul în care am acționat a fost nesănătos atât pentru mine, cât și pentru cealaltă persoană.

| Adry05 a răspuns (pentru SG1995):

Mă refeream ea la modu general, oricine este/va fi iubita ta... asta e dusă, las-o dusă.

| Romanul86 a răspuns:

Ești tătuc sau iubit de la sufoci cu iubirea?