| Dorosan_Andrei_1997 a întrebat:

Daca pastila de a doua zi Escapelle a fost luata la 20 de minute dupa actul sexual mentionand ca zilele 15, 16 au fost infertile, 17-21 fertile si pe 22 este ovulatia, care sunt sansele de a ramane insarcinata? Nu vreau hate, am facut-o si in timpul actului s-a rupt (nu mi-am dat drumul) asa ca m-am spalat si am folosit altul nou si inainte sa termin cu vreo 3 4 min era ok, dupa care cand mi-am dat drumul m-am trezit si cu asta rupt...
Vreau raspunsuri sigure si nu aberatii sau,, presupuneri,, daca se poate.

Răspuns Câştigător
| HazelEyes77 a răspuns:

Pai nu avea cum sa fii ramas gravida daca a luat pilula de a doua zi in timp util chiar daca, sa zicem, actul sexual neprotejat avea loc chiar in ziua ovulatiei. Da pilula are efecte secundare -deregleaza ciclul menstrual al femeii si perturba echilibrul hormonal -de aceea trebuie apelat foarte rar la ea. De aceea se numeste contraceptie de urgenta. Dar daca e administrata in primele 72 de ore -de preferat chiar in primele 12-24 de ore-isi face efectul cu siguranta. Sper ca te am lamurit. Stai linistit ca n o sa fii judecat doar pentru faptul ca s-a rupt prezervativul si ai temeri in ceea ce priveste o eventuala sarcina. Astfel de incidente nu sunt asa de rare crede ma. Numai bine

3 răspunsuri:
| Dorosan_Andrei_1997 explică (pentru HazelEyes77):

Mercii mult, insfarsit cineva care nu da hate si incearca sa inteleaga cat de cat situatia

| corbulalbrosu a răspuns:

Daca PERIOADA FERTILA a actualului ciclu menstrual va incepe din data de ''17-21 fertile si pe 22 este ovulatia, care sunt sansele de a ramane insarcinata?'' asa cum este specificat in prezenta intrebare, atunci in acest caz in urma unui sex care a fost intretinut inainte de data de 16 IULIE (adica astazi) a fost ABSOLUT IMPOSIBIL sa se formeze sarcina chiar si daca sperma a ajuns in vagin. Folosirea pastile contraceptive a fost 100% INUTILA iar comportamentul de o grava IRESPONSABILITATE. Acesta este raspunsul CORECT intr-o asemenea situatie, fiindca sexul a fost intretinut in PERIOADA INFERTILITATII RELATIVE a ciclului menstrual in care formarea sarcinii d.p.d.v. stiintific si medical in proportie de peste 97-98% a fost IMPOSIBILA. Astfel ca ''otravirea'' si dereglarea deliberata, cu buna stiinta a activitatii hormonale proprii organismului, prin introducerea hormonilor sintetici existenti in acea pastila blestemata si nenorocita de a 2-a zi, reprezinta cea mai crasa IMBECILITATE, pe care o poate comite o femeie. Multa sanatate!

| HazelEyes77 a răspuns (pentru Dorosan_Andrei_1997):

Nu e genul meu sa judec sau sa jignesc in mod gratuit pe ceilalti. Daca pot sa i ajut bine daca nu ma abtin de la hate si remarci rautacioase. Nici mie nu mi ar placea ca ceilalti sa ma puna la zid sa ma insulte. Mai ales cand ai o problema si te simti aiurea sa vina un necunoscut sa te mai si jigneasca si sa faca misto de tine. Urat.