Unele devin un pic mai stramte dar nu e obligatoriu. Si in nici un caz atat de mult incat sa doara.
Nu, in 3-4 luni nu se intampla nimic. O pauza mare, de 10-15 ani poate duce la o usoara stramtare, aproape inesizabila a vaginului si poate o mica jena (nu durere) la urmatorul contact sexual.
Exista doua cauze: nu se mai excita suficient (3-4 luni e o pauza mare, nu puteti relua lucrurile de unde au ramas, aveti nevoie de 2-3 saptamani macar sa reintariti imunitatea si abia apoi puteti ajunge in pat).
2. A facut intre timp o infectie genitala (un consult ginecologic este absolut necesar cand apar dureri la contact sexual)
Nu au fost dureri, doar o simteam mai "stramta". Cele 5 luni au fost intre casatorie in tara si momentul cand am putut sa o aduc la mine. Ne-am casatorit din dragoste (care e bine-mersi si acum, dupa ani), am suferit amandoi pe net pana au iesit actele si a putut veni la mine, cine crezi ca mai putea astepta fie chiar si o zi? De la aeroport direct in pat! Si a fost excitata, iar preludiul a existat si a fost suficient de lung. Nici nu a avut o infectie, trebuia sa mearga pe planul meu medical si as fi stiut.
Poate in zilele respective am avut o erectie mai "erecta" daca ma pot exprima asa
Multumesc mult pentru raspuns!
Graba direct in pat este contraproductiva, chiar daca initial ti se pare excitant. Si eu sunt casatorita si foarte indragostita, dar atunci cand am stat o luna departe de sotul meu, am simtit nevoia unei readaptari, chiar daca tot drumul inapoi am avut impresia ca de la gara o sa mergem direct in pat. Mi-am dat seama ca nu merge si m-am oprit la timp.
Poate avea o infectie genitala fara sa stie, al carei singur simptom sa fie neplacerea la contact sexual. Cauza poate fi o constipatie, de exemplu. Esti sigur ca a fost la ginecolog cu maxim 5 zile inainte de problema? daca nu, atunci sa mearga, fiindca nu poate exclude o infectie genitala.
Numele vaginului vine de la cuvantul "teaca", asadar el se adapteaza intotdeauna dimensiunilor penisului (daca penisul este normal). Senzaţiile neplacute au fie cauza fizica, fie cauza psihica. O vizita la ginecolog zic eu ca e mai mult decat binevenita in situatia data.
Sunt ani de-atunci, intre timp avem doi copii, categoric a fost la ginecolog! Merge regulat la toate controalele de toate felurile, avem amandoi varste la care trebuie sa fii atent la ceea ce ti se intampla. Si inca odata, eu o simteam mai stramta, ea nu avea senzatii neplacute.
Ma refer daca devine organul genital feminin mai stramt ca de devint virgina iar stiu ca nu este posibil asta.