| ioiojunior a întrebat:

e normal sa-mi vina de 2 ori intr-o luna menstruatia? Prima data mi-a curs extrem de putin, iar dupa o saptamana a revenit cu "flux" normal. Nu mi-am inceput viata sexuala, doar petting.

Răspuns Câştigător
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Este o dereglare hormonală, bea ceai de urzică cu crețișoară, un ecograf pelvian, nu ginecologic dacă ești virgină!
Pa, pa.

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca durata ciclului menstrual a fost mai mica de 21 de zile, nu e normal. Daca problema se repeta, e bine sa faci o ecografie ginecologica

| ioiojunior explică (pentru Brigaela):

Multumesc frumos!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai dat detalii ( vârstă, când ai avut prima menstruaţie/menarha, dacă anterior au mai fost dereglări ale menstrei, etc. )...

Dacă data naşterii ( indicată la profil ) este corectă, deci ai 17 anişori, atunci NU este normal să ai astfel de dereglări!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

ÎNTÂI mergi la ginecolog şi, dacă nu sunt afecţiuni de natură ginecologică, apoi mergi la endocrinolog.

Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Nu este normal, indică o dereglare hormonală.
Mergi la medic pentru nişte analize amănunţite.
Te pup!