Da,trece prin material textil dar nu, nu ajunge in vagin, daca asta este teama ta...
Raspunsul CORECT este un DA cat se poate de categoric. Lichidul (plasma) spermatic trece chiar si prin materialele textile cu cea mai densa posibila retea a tesaturii. Si impreuna cu apa care constituie 93-95% din plasma spermatica, bineinteles ca vor trece si spermatozoizii existenti (inglobati) in continut. Daca si unde ar putea/vor ajunge spermatozoizii pe urma, este deja o cu totul alta discutie. Sanatate!
Esti convinsa de ''corectitudinea'' celor exprimate? Ai avea curajul ca fiind in perioada fertila reala a ciclului menstrual sa-ti atingi vulva de chilotul imbibat cu sperma al partenerului tau?
Nu mi am atins vulva
aveam pe mine chiloți împreuna cu absorbant și ciorapi. niciunul dintre noi nu a fost dezbrăcat
Bineinteles ca raspunsul corect este DA. Spermatozoizii care exista in apropierea imediata a deschiderii vaginului, sunt atrasi si ghidati prin asa numitul fenomen de CHEMOTACTISM sa se indrepte si sa inoate intotdeauna si invariabil inspre fundul vaginului, cate CERVIX pentru a trece in uter.
Sunt 100% sigura de corectitudinea celor exprimate avand in vedere ca vorbesc din punctul de vedere al unei persoane in absoluta cunostinta de cauza.Stiu ca nu toata informatia pe care o gasim in prezent este de incredere.De aceea devine greu sa diferentiem afirmatiile eronate de cele corecte. Spermatozoizii pot trai atata timp cat exista mediu lichid si lichidul seminal inca nu s-a uscat, deci da, stiu ca vrei sa zici ca ar exista timp pentru ca acestia, odata ajunsi in zona exrerna a vaginului sa ajunga in vagin si apoi in colul uterin.Dar tu dai exemplul acelei probabilitati de 1 la cateva sute de milioane in cazul in care sa nu uitam, domnisoara in cauza este virgina.
'' Dar tu dai exemplul acelei probabilitati de 1 la cateva sute de milioane in cazul in care sa nu uitam, domnisoara in cauza este virgina.''
Poftim?
Adica? in cazul in care femeia este VIRGINA, in acel caz HIMENUL ei NU are cel putin o unica perforatie pe suprafata sa, prin care se se poata ''strecura'' un nevolnic de spermatozoid? Pe bune?
Te rog, nu o mai speria. Fata era imbracata, este virgina si era in perioada menstruatiei.Eu inteleg unde vrei sa ajungi si ca punctul tau de vedere are o baza stiintifica (chiar daca probabilitatile ca asta sa se intample sunt extrem, extrem de mici), dar haide sa luam in calcul cel putin ca fata AVEA MENSTRUATIE cand a avut loc evenimentul deci, te rog mult, nu o mai pune pe jar aiurea.Sunt tineri si au nevoie de sfaturi cat mai informate dar nu este cazul sa ii speriem si mai tare fara motiv.
Offf,Doame...Eu am vazut oameni delasatori care fac sex fara protectie si doar se roaga si spera sa nu fi ramas femeia gravida si in cealalta categorie esti tu, care ii explica unei persoane care este de specialitate ca o fata virgina, imbracata si in perioada menstruatiei poate ramane insarcinata
Citeste macar cateva din raspunsurile mele, pe care le-am oferit de de foarte multi ani si poate ca vei reusi sa intelegi ca raspunsurile mele sunt intotdeauna strict profesionale si au intotdeauna scopul si rolul de a EXPLICA si de a-i INVATA pe toti cei care solicita ajutor indiferent de natura sau complexitatea problemelor invocate.
Intotdeauna un profesionist trebuie sa aiba in vedere posibilitatea sau probabilitatea chiar si cea mai mica de a se putea produce un anumit lucru (bun sau rau) in orice situatie daca in urma analizei stiintifice si medicale efectuate, reuseste sa formuleze si/sau sa exprime concluzia sa.
In niciun caz NU am nici cea mai mica intentie de a ''speria'' fata, eu i-am explicat si transmis ca pur si simplu EXISTA posibilitatea, dar chiar daca exista, absolut nimeni nu poate avansa nicio valoare nici aproximativa si cu atat mai putin o valoare... absoluta.
Eu inteleg perfect ceea ce vrei sa spui.Ma refeream strict la intrebarea ei, cu amanuntele date si anume 3 la numar: haine si absorbant, virginitate si IN PERIOADA MENSTRUATIEI. Daca ar fi sa o luam ca pe o informatie generala, da este de apreciat ca explici chiar si pana cele mai mici probabilitati.Dar ma gandesc ca trebuie sa luam in calcul si conditiile in care s-a produs acea situatie.Nu imi poti spune, indiferent de specialitatea ta si indiferent de specialitatea mea ca exista sanse de sarcina in timpul menstruatiei.Ori fata asta este speriata si a intrebat de mai multe ori aceleasi lucruri pentru ca nu reuseste sa gaseasca un raspuns care sa o ajute si sa o linisteasca.De-asta am spus ca in acest caz, cred ca ar fi bine sa vedem circumstantele in care s-a desfasurat actul de intimitate.Iar cel mai important detaliu mi se pare faptul ca actul in sine(indiferent de cum s-a desfasurat; cu sau fara penetrare ori ejaculare) a avut loc pe perioada menstruatiei.Si as vrea sa iti adresez tie o intrebare pentru ea daca imi permiti pentru ca daca vrei sa o ajuti, trebuie sa se calmeze. POATE O FEMEIE SA RAMANA INSARCINATA DACA ACTUL SEXUAL, INDIFERENT DE NATURA LUI ARE LOC PE PERIOADA MENSTRUATIEI? As aprecia daca ai raspunde pentru ca ea sa vada si sa stea mai linistita.Multumesc mult!
POSIBILITATEA SI PROBABILITATEA DE A SE PUTEA FORMA SARCINA IN URMA SEXLUI INTRETINUT IN PRIMELE 7-8 ZILE
-- Daca sperma in mod sigur NU ajunge in vagin, atunci formarea sarcinii devine imposibila indiferent in ce moment al ciclului menstrual este intretinut actul sexual, adica chiar si in PERIOADA FERTILA.
-- Daca actul sexual este intretinut in timpul zilelor de sangerare menstruala, in astfel de cazuri pot exista si situatii in care apare posibilitatea de formare a unei sarcini, insa asa cum am amintit numai daca sexul s-a terminat cu ejcularea spermei in vagin si actul sexual are loc/este intretinut in a 4-a, 5-a sau a 6-a zi de menstruatie sau in una din zilele imediat urmatoare/de dupa terminarea sangerarii menstruale cu durata de 3-4 zile.
-- Insa o asemenea posibilitate exista numai in cazul in care ciclul menstrual este :
-- foarte neregulat sau este foarte dereglat,
-- sau in cazul ciclului menstrual REGULAT insa mereu foarte scurt. Posibilitatea reala de formare a sarcinii in urma unui sex intretinut in cea de a 3-a, 4-a, 5-a sau a 6-a zi a ciclului (numarat fata de prima zi de menstruatie) se poate intampla NUMAI/DOAR in cazul in care LUNGIMEA ciclului menstrual ca numar de zile este mereu de : 21, 22, sau 23 de zile.
-- Este determinat stiintific si medical ca OVULUL VIABIL este eliberat din foliculul ovarian cu 14 zile inainte de terminarea ciclului, astfel ca OVULATIA se produce
-- in a 8-a zi a ciclului menstrual REGULAT care este de 21 de zile,
-- in a 9-a zi a ciclului menstrual REGULAT care are 22 de zile,
-- in a 9-a zi a ciclului menstrual cu lungimea de 23 de zile.
Pe baza celor precizate, rezulta ca in cazul in care ciclul menstrual este unul foarte scurt, de 21 sau 22 de zile, PERIOADA FERTILA poate sa inceapa de prin a 3-a sau a 4-a zi a ciclului de 21 de zile. -- datorita faptului ca spermatozoizii care ajung in vagin in acest moment, uneori, unii dintre ei (in jur de 1-3%) daca intalnesc in uter conditii ideale, pot supravietui in preajma ovarelor chiar si 5 zile (intr-adevar foarte rar) incat sa fecundeze ovulul care va apare in a 8-a, a 9-a sau chiar si a 10-a zi a ciclului menstrual.
Sper ca am fost suficient de explicit si mai ales pe intelesul oricui in raspunsul prezentat.
Multa sanatate!
Acum 3 ore | anamarialllll explică (pentru corbulalbrosu):
Nu mi am atins vulva
aveam pe mine chiloți împreuna cu absorbant și ciorapi. niciunul dintre noi nu a fost dezbrăcat
In acest caz PARTICULAR si PUNCTUAL, se poate afirma fara nicio retinere ca s-ar gresi, ca este cu TOTUL IMPOSIBIL sa poata sa ia
nastere o sarcina chiar si in cazul in care in acel moment ai fi fost in PERIOADA FERTILA REALA a actualului ciclu menstrual. Poti sa devii perfect linistita si fara sa mai ai chiar si cea mai mica urma de ingrijorare. Multa sanatate!
Ok.Deci in opinia ta, sarcina se poate forma daca contactul sexual a avut loc in timpul sangerarii menstruale.Nu stiu daca sa zambesc sau sa plang in urma unei asemenea afirmatii.Restul conteaza mai putin atata timp cat tu sustii ca acest lucru este posibil.Nu stiu exact care iti este meseria, dar sper din suflet sa nu ai nici macar o legatura de niciun fel cu nicio ramura a sistemului medical.Multa sanatate si tie!
Am profesat ca medic obstetrician-ginecolog aproape 40 de ani, pana in momentul in care am iesit din campul muncii, ajungand la varsta pensionarii. Cu multi ani in urma. Te asigur ca este corect ceea ce am explicat si devine perfect posibil in diverse situatii.
Atunci imi pare sincer rau pentru femeile care au ajuns pe mainile Dvs. Sper ca nu ati ajuns sa nenorociti pe nimeni.Multa sanatate si numai bine!
Iti multumesc din suflet ca ai fost veridic si direct in acest raspuns!
Te asigur ca am avut cele mai bune referinte in intreaga mea cariera /activitate profesionala. Niciodata nu a planat asupra activitatii mele nici ce mai vaga acuzatie de malpraxis si in plus am avut foarte multe femei, paciente fidele intreaga viata. Sincer, iti doresc sa ai parte de o activitate profesionala la fel de prolifica si benefica si o experienta la fel cu cea dobandita de mine.
Multa sanatate si numai bine!
Prin chilotii tricotati de la bunica nu trece nimic
CeVorbestiMa întreabă: