| bigdiccstefan a întrebat:

Bai fratilor vin si eu cu o intrebare
Pe la incepulul lui decembrie eu cu iubita mea am facut sex neprotejat, nu mi-am dat drumu nu nimic, a luat pastila de a 2 a zi, a avut simptomele 3-4 zile pana si a terminat pastila efectu,iar de craciun am facut sex protejat si s-a rupt prezervativul,nu mi-am dat seama si cand mi-a venit sa mi dau drumu am scos o si am vazut ca era rupt, mentionez ca unde mi-am dat drumu nu a interactionat cu vaginul, pe 26 a luat iar pastila dar nu a mai avut simptome, abia azi a zis ca are grețuri, oare de ce?
de ce nu a mai avut simptomele pastilei de a 2 a zi?
se poate sa ramana insarcinata?

Răspuns Câştigător
| AnemonaP a răspuns:

Fiecare organism este diferit, nu înseamnă ca vor fi aceleași efecte adverse de fiecare data. Mai ales, au fost luate 2 pastile in aceeași luna. Dacă iei 10 pastile, nu vei avea, EXACT aceleași efecte adverse. Din moment ce șansele erau 0, s-a luat și pastila de a doua zi, șansele sunt sub nivelul pământului.
Pe tine nu te deranjează cu nimic dar prietenei tale ii da tot organismul peste cap. Nu e de joaca cu pastila de a doua zi!

7 răspunsuri:
| AnemonaP a răspuns:

De ambele dati, pastila de a doua zi a fost luată degeaba. Nu se ia ca pe bomboane.
Dacă tot aveți o relație, puteți sa lăsați prezervativul, exista o grămada de metoda contraceptive. Sa își viziteze medicul ginecolog și sa aleagă metoda potrivită pentru ea.
Dacă ai grețuri, amețeli, tot tacamul, simptome ca și când ești gravida, asta nu înseamnă ca ești. Pastila de a doua zi vine cu efectele sale adverse, nu trec in 2-3 zile.
Da tot organismul peste cap, grețuri, anemeteli, lipsa menstruației, scurgeri între menstre, menstruatie prelungita etc. Acestea sunt efectele pastilei de a doua zi.
Pastila de doua zi este o metoda contraceptiva de URGENȚĂ. Se folosește in cazuri de urgentă, când, se știe clar ca este posibila apariția unei sarcini. Faceți sex responsabil și documentati-va in vederea contracepției.

| bigdiccstefan explică (pentru AnemonaP):

Suntem minori

| Valentina8 a răspuns (pentru bigdiccstefan):

Sunteti minori deci nu puteti merge la ginecolog si sa alegeti o metoda de contraceptie buna pentru voi? Sunteti minori dar aveti capacitatea de a decide pe baza niciunei informati de a lua pastila de a doua zi, si de doua ori intr-o luna, dar pentru a face sex nu sunteti minori?

| bigdiccstefan explică (pentru Valentina8):

Nu ma panica mai rau vere, am citit de pastila de a 2 a zi, dar vreau sa stiu de ce nu a mai avut simptomele sau daca e sansa sa fie gravida

| Valentina8 a răspuns (pentru bigdiccstefan):

Ar trebui sa-ti faci griji si pentru sanatatea fetei, nu doar pentru vreo sarcina, totusi, sa iei HIV, HPV, chlamydia, gonoree, sifili, herpes tricomonoza, pediculoza, etc, nu ti-e frica?

| AnemonaP a răspuns (pentru bigdiccstefan):

Nu iresponsabilitate asta. Nu o scuza de ce nu sunteți documentați.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Băi nene va jucati cu focul? Pastila de a doua zi nu se ia asa de doua ori intr o luna, ce ave ti in cap? Ce varsta a veti voi tu si fata? Deci sa numai ia pastila aia de a doua zi, daca tu nu ai ejaculat in vagin nu sunt șanse ca ea sa ramina gravida, sa stii ca inainte de a face sex care un lucru serios un act de iubire trebuie sa citesti mult, anatomia umana si in special capitole despre aparatul genital feminin si masculin, cum se concepe o sarcină in ce conditii, care sunt riscurile unei sarcini la fetele minore 13-17 ani, deci nu ai procedat bine, este ca si cum vrei sa faci o casă o vilă dar tu nu stii sa bați un cui, sau sa masori niste dimensiuni cu metrul, sexul se face numai intre soț si soția lui, sa vezi ce i ti fac parintii fetei daca îi îmbolnavesti copilul, numai pumni in cap o sa i ti dea.Asa si trebuie, ca meriți.