DA! Foarte mult! E un altfel de limbaj de ai spune : Te iubesc! Iar pentru unii valoreaza mult mai mult decat un te iubesc pentru ca la voi fetele, te iubesc suna a obisnuinta sau nu stiu cum dar nu prea se simte ca o ziceti din inima. Asta a fost parerea mea!
În iubire se zice ca nu trebuie sa existe orgoliu. Îți dai seama ca se va bucura, i-ai manca din palmă. însă ai grija ca așa o sa se învețe, adică TU o sa-l înveți așa!
Probabil il deranjezi pe el personal, nu ii cunosc caracterul. Eu ma bucur cand primesc atentie din partea unei fete.
Personal cred ca e un gest de maturitate sa conversezi cu cine isi place si sa nu isi fie frica ca faci asta, daca baieti se bucura? depinde de ce amintiri are legate de tine si daca prezinti un interes fata de el
Eu personal da. Daca nu m-ar baga mai mereu in seama nu as mai fi cu acea fata. Daca se asteapta sa o bag numai eu in seama clar nu este pentru mine ci doar una care asteapta mereu si urasc fetele de genul.
DA!
Apreciez cand o fata ma cauta, chiar ma deranjeaza daca nu o face, dupa cateva 'tratative'.
Deranjezi doar daca exagerezi si devii insistenta, ceea ce nu cred ca vei face, daca tii la orgoliu.
Lasa orgoliul deoparte, sigur ca se bucura baiatul cand il vizitezi, nu scrie nicaieri ca numai baietii trebuie sa viziteze fetele, trebuie sa fie reciproca treaba.Trebuie sa faci tot posibilul sa tii la el si asta sa o simta si el ca altfel o sa creada ca nu tii cu adevarat la el si ori te va insela cu timpul ori te va parasii.
Depinde. Daca simpatia si atractia sunt reciproce, normal ca se bucura. Unii o mai fac si din comoditate.
Daca tipa nu le place, eventual mai e si putin insistenta, nu cred ca sunt foarte fericiti.
Nici eu nu fac parte din categoria tipelor care sa caute ea, sa trimita mesaje etc. Pana acum n-am pierdut nimic. Am facut-o numai dupa ce am constatat ca si tipul ma place, dar in prima faza nu. Am senzatia ca "pierd credit" daca fac asta. Mai exact, tipul pleaca din start de pe o pozitie avantajoasa, la premisa ca il placi, deci nu mai trebuie sa mai faca niciun minimum de efort.
Haioase ultimele randuri cum asta e mentalitatea voastra in ziua de azi. Adica e scris in piatra asta pentru multe fete. Nu faceti sa nu ii dati lui avantajul dar e bine cand il aveti voi . Stupide chestii
In primul rand, barbatul curteaza femeia, nu invers. Asta e scris in piatra, cu capital letters, de cand lumea si pamantul si e valabil si-n regnul animal, daca vrei.
In al doilea rand, si-asa notiunea de politete, galanterie, corectitudine si respect din partea baietilor, s-a dus pe apa sambetei. Rar gasesti unul care sa nu fie nenorocit si sa nu faca figuri. Ca sa nu mai spun ca un mesaj, multi il interpreteaza ca pe-o invitatie la sex sau ca pe-o disperare a fetei (gen " asta deja e moarta dupa mine. Uite cum ma cauta!"). Deci, de ce sa dai motive-n plus ca tipul sa ajunga sa se poarte urat?
S-a dus pe apa deoarece esti luat de prost atunci cand esti bun sau respectuos. Dar ce sa ii faci. In ziua de azi misogini de maine sunt de fapt baietii de treaba de ieri care s-au saturat sa fie luati de prosti. Cand vezi mereu ca ratatul care isi baga si isi scoate are mai multa atentie decat cel care deschide usa unei fete, prostovanii se iau dupa moda. Asa ca nici fetele nu sunt mai bune mai Raluca
Pai si invers e cam la fel. Tipa *** de azi (si nu in sensul de curva) e proasta de ieri, de care unul si-a batut joc. Ideea e alta: politetea si bunul simt nu au nimic de-a face cu experientele anterioare, cu a fi de treaba sau baiatul rau. Ele trebuie sa existe in orice imprejurare. Tipa cu care iesi acum n-are nicio vina ca luna trecuta una n-a venit la intalnire. Iar cel mai inteligent lucru pe care il putem face este sa nu generalizam.
Dar din experienta, iti spun, ca destui baieti intind coarda. De parca nu ar fi suficient ca tu ii trimiti mesaj ("Hey! Ce faci? Iesim la o cafea?"), mai solicita si sa fie luati de acasa, dar "nu veni la ora x, vino la y". Pe bune?!
Acum, psihologic vorbind, daca te cauta o tipa, deci clar e interesata, mai ai tendinta de a face lucruri dragute pentru ea, ca s-o impresionezi, in conditiile in care este deja impresionata? Raspuns: nu. Mai ai emotiile acelea de la inceput de relatie, cand nu stii cum reactioneaza sau daca iti accepta invitatia undeva? Raspuns: nu. Pentru ca stii ca o va face oricum. Barbatii sunt firi competitive, iar daca nu exista nicio provocare, s-a cam dus totul.
Pai cand e voie sa se generalizeze? Cand treci prin liceu si facultate si vezi aceeasi chestie. Cand treci pe strada si vezi mai aceeasi chestie. Nu generalizarea e problema, ci asteptarile prea mari.Ai dat si tu peste niste nesimtiti se pare. "Barbatii sunt firi competitive, iar daca nu exista nicio provocare, s-a cam dus totul." Nu pentru toti este asa. Astea sunt doar scuze ca fata sa se poata purta ca si cum nu da 2 bani si chestii de genul dar stiu o groaza de baieti care ar multumi cerului ca sa stie ca ea (oricare ar fi ea ) chiar e interesata de el si nu doar se preface ca sa o mai scoata o data in oras. Dar acum cine generalizeaza ca vad ca stii raspunsurile la toate. Mereu am fost direct cu fetele cu care am iesit ( nu cine stie ce multe ). Mereu am zis ca sunt interesat si daca e la fel si din partea ei sa imi raspunda la telefon daca nu sa nu o faca. Mereu m-au enervat astea cu °bunatatea" lor cand raspund doar de dragul de a raspunde dar de fapt nu au nici un interesat fata de tine. Stii tu genul ala de convorbire care toti il au o data in viata macar. Cand tu vorbesti mai tot si el sau ea zice doar da da pentru ca sunt prea de treaba, in loc sa iti zica ° ma plictisesti, pleaca°. Chiar daca e crud macar stii ceva sigur nu iti faci aluzii degeaba.
Nu am generalizat. In prezent am gasit omul potrivit, care a venit in intampinarea dorintelor mele. Dar am cunoscut si destule "broaste".
Stii ce ma deranja cel mai tare? Stam la telefon, vorbim, radem, glumim, stabilim ca mergem maine la un film, mai pe dupa amiaza asa, se face maine, si niciun semn. Sun, intra casuta si din clipa aia nu mai stiu nimic de el vreo luna. Apoi se intoarce cu scuze, ca a avut niste probleme.....Sau ne vedem azi, ma imbrac, te astept, se face ora, nu mai vii si ai si telefonul inchis. Cat despre bani, niciodata nu am avut norocul sa gasesc tipi cu bani. Toti cu care am iesit au fost din categoria "the average guy", cu venit de 1.000- 1.500 lei. Tot timpul a trebuit sa inteleg ca domnul nu ma poate lua el cu masina ca nu are bani de benzina, deci m-am dus eu, a trebuit sa inteleg ca nu are bani de cadou pentru ziua mea, a trebuit sa inteleg ca e mai bine sa mancam la Mc, ca sa-si perimita si el nota, tot timpul a trebuit sa inteleg. Dar nu asta a fost problema, ci figurile, pretentiile, urcatul in cap si fofilatul. Vorba aceea "capra raioasa tine coada sus". Si cand aud "femeile sunt materialiste" mi se pune pe creier. Si-asa te cauta el la inceput, e bine si frumos vreo cateva luni, apoi se eschiveaza fara vreun motiv anume. Pur si simplu devine distant. Deci sa mai fac primul pas....no way!
Cand il vei gasi pe ala suficient de incostient incat sa te ia, sa ne faci si noua cunostiinta cu el. Ii vom da fiecare cate o bere in semn de recunostinta si compasiune. Nu stiu ce barbat normal si-ar dori alaturi o femeie atat de limitata, egoista si cu atatea idei preconcepute. Creierul ala, cu care te-a inzestrat natura, in toata bunavointa sa, ar trebui sa-l mai folosesti si la a realiza ce e in jurul tau nu doar la a te convinge ca ai dreptate tot timpul in cele doua, trei idei imprumutate de la alte limitate in gandire si perceptie. Chestia aia dintre picioarele tale nu te face vreun mot si nici buricul pamantului. Vei intalni la un moment dat un baiat care chiar sa merite iar mentalitatea ta obtuza si ideile preconcepute, proaste, dar in care crezi cu atata tarie, te vor face sa ratezi sansa respectiva. Si vei realiza asta doar dupa ce va fi prea tarziu...
As fi preferat sa imi răspunzi concret si argumentat ce anume te deranjează la ideile mele. Daca ele nu se incadreaza in viziunile tale despre viata, aata nu inseamna ca felul tau de a gândi e mai bun. Nu ma consider egoista, dar ma scuzi, nici voi nu sunteti niste sfinti. Nu sunt idei preconcepute, ci conservatoare. Inteleg ca va deranjeaza enorm, mai ales ca nu mai puteti spala creierul femeilor cu asa zisul modernism. Cand te "tragi pe c*r", normal ca-ti place ca tipa sa te bage-n seama.
Vezi, asta ar fi primul, esti misandra. Iti lipseste capacitatea de a intelege ca barbatii sunt indivizi diferiti, tu cand te adresezi unuia, te adresezi tuturor, cum faci acum cu mine.
Iti traiesti viata in baza ideilor pe care tu deja le ai, nu iti traiesti viata incercand sa intelegi ce se petrece in jurul tau sau de ce. Siguranta asta de sine nu poate pleca decat din ignoranta.
Reprosezi constant rasei barbatesti ca ar fi superficiala cand tu, la fiecare doua cuvinte, dai dovada de superficialitate. Incerci sa pari permisiva si nu faci decat sa scoti in evidenta ca lucrurile despre care sustii ca ai fi permisiva, te deranjeaza. Nu poti fi permisiva in timp ce aduci reprosuri, chiar daca tu asta incerci sa transmiti.
Scoti in evidenta defectele celorlalti fara sa realizezi ca iti lipsesc calitatile care sa te recomande intr-o astfel de pozitie. Nu esti singura persoana nesigura dar trebuie sa intelegi ca in momentul in care ii jignesti pe ceilalti ca sa te poti simti tu mai bine la fel vor reactiona si ceilalti fata de tine.
Ceri sa fii respectata, prin simplul fapt ca existi, dar tu nu oferi niciodata respect la randul tau. Tot timpul jignesti barbatii indiferent de aptitudinile lor, de calitati sau defecte. Si cu toate astea te astepti la respect doar pentru ca esti femeie. Un om merita respectul celorlalti in functie de cum se poarta, nu in functie de sex. Iar atitudinea ta e departe de cea a unui om care l-ar merita. De asemenea, vorbesti des despre politete si bun simt, asta in timp ce tu bagi toata rasa masculina in aceeasi oala si afisezi o atitudine aroganta si zeflemitoare fata de ea.
Esti egoista si pentru tine orice devine o intrecere. Nu intelegi ca pentru a primi trebuie sa si oferi, consideri ca toata lumea trebuie sa-ti ofere tie si abia apoi sa oferi si tu, daca consideri de cuviinta. De unde si ideile astea cretine cum ca un barbat ar trebui sa fie primul la orice, el sa te caute, el sa faca primul pas, el sa ofere, el sa faca totul. Ca nu cumva sa oferi tu prima si sa ramai cu buza umflata. Pentru ca la tine orgoliul este mai puternic decat orice alt sentiment uman. Tu ceri celorlalti lucruri pe care nu esti dispusa sa le oferi si te porti de parca asta ar fi normal. Egoism in stare pura.
Sotul tau este ori inconstient, ori foarte complexat ori un martir. Oricare dintre ele ar fi merita respectul nostru, a facut un lucru pe care eu, cel putin, nu as fi avut niciodata curajul sa-l fac.
Felul meu de a gandi este mai bun, indiferent de ce crezi tu. Permisivitatea, toleranta, devotamentul si capacitatea de a analiza fiecare om in parte vor fi intotdeauna superioare egoismului, orgoliului, ipocriziei si judecarii celorlalti doar dintr-o perspectiva proprie si optuza.
Stai cu orgoliul atunci toata viata! Faza e ca tu esti si egoista, pentru ca el sufera si nu-l faci fericit. Daca nu te gandesti la tine, gandeste-te la el! Da, daca te place el se bucura foarte mult.
Daca ai o retinere, retine-o.Pe cine vrei sa faci happy prima data? pe tine sau pe el?
Nu urasc barbatii, ci doar vreau sa subliniez faptul ca nu sunt persoanele acelea angelice, perfecte si ingenue care se pretind a fi.
Imi traiesc viata in functie de experientele pe care le-am trait. Pot sa spun ca am cunoscut destul de multe firi si caractere, ca sa apreciez ca in egala masura barbatii apeleaza la tertipuri si la alte mijloace de prostit femeile. Iar cand scopul urmarit de ei, intampina ideile mai conservatoare a unei femei, aspectul asta deranjeaza si automat tipa e incuiata. Siguranta de sine nu decurge din ignoranta, ci din constientizarea propriei valori.
Atat timp cat din punct de vedere relational sunt o persoana corecta, deschisa, fair-play, spun ce gandesc, punctuala, sunt independenta financiar, cand spun ca fac un lucru il fac, imi respect partenerul, il inteleg si sunt o persoana loiala, consider ca am absolut toate calitatile necesare si mai mult decat atat mi se pare perfect normal sa le pretind de la altii. Cand cineva nu ma trateaza corespunzator, sunt indreptatita sa spun ce vreau. Nu-mi amintesc sa fi jignit pe cineva foarte recent, si in niciun caz pe tine. Emiti judecati fara sa ma cunosti, in speta apreciezi ce calitati am sau imi lipsesc, lucru care (surprinzator) decurge tot din ignoranta.
Am fost permisiva candva, in cadrul unor relatii pe care le-am avut, au fost lucruri pe care le-am tolerat, pentru ca atunci cand tii la cineva, acel om nu greseste nicidata in ochii tai. In prezent lucrurile pe care odata le-am tolerat, acum nu le mai permit. Am iertat lucruri grave, dar nu am fost tratata cu aceeasi indulgenta, fiind "penalizata" pentru chestii mult mai insignifiante.
Exista o diferenta intre a respecta si a permite ca celalalt sa ti se urce-n cap. Daca stai sa "scuturi" multi barbati constati ca nu reprezinta nimic, in schimb au doar pretentii. Barbatilor le place sa aiba drepturi, fara obligatii. E bine sa faca aia sex la prima intalnire, e bine sa fie toleranta, e bine sa faca numai ce vrea el, dar cand tipa isi doreste lucruri, nu mai e bine "nu ma simt pregatit". Nu stai acum sa povestesc lucruri, pentru ca nu intereseaza pe nimeni, insa facand un rezumat: am facut n lucruri pentru altii, dar niciodata nu am primit un simplu "multumesc", nu am primit recunostinta si apreciere. Am facut lucruri pe care putine fete le fec (gen platit concedii, luat/dus de acasa, platit pe unde ieseam, plus alte chestii demonstrative de afectiune si sustinere ). Am sperat la un moment dat ca fiind alaturi de celalalt, atunci cand voi avea nevoie mi se va intoarce serviciul sub o forma sau alta. Ei bine, nu a fost asa. Barbatii sunt niste persoane ingrate, intr-o majoritate covarsitoare. Daca se poate sa-ti ia si ultimul fir de par e bine. Am aceasta atitudine pentru ca observ, cel putin pe TPU 2 tentinte: sacrificiul pentru iubit/prieten, acel "dar il iubesc", care de multe ori atrage dezamagiri si consideratul femeilor drept curve si materialiste. Ce mi se pare ciudat este ca se manifesta un soi de intelegere pentru barbatii care candva au fost baieti buni, si-a batut una joc de ei si acum sunt mari playboy. Da, bravo lui! Bine le face! Daca o femeie ar avea aceeasi atitudine, e considerata egoista, comunista, inchisa la minte si altele, lucru vizibil si in postarea ta.
Nu am 28 de ani degeaba. Am vazut si am auzit multe cacaturi. Pustoaicele de 16 ani nu vad lucrurile, dar au timp sa invete. Sacrificiile din iubire sunt cea mai mare prostie pe care o poate face cineva.
Vad ca ai o problema cu faptul ca femeile sunt tratate frumos (li se deschide usa, li se aduc flori, li se ofera locul, iar barbatul sta in picioare etc etc etc).
Surprinzator, nu sunt nici prima nici ultime femeie care gandeste ca barbatul ar trebui sa ia initiativa. Timp de secole, milioane si miliarde de femei au considerat si inca mai considera asta. Pana acum nicun barbat nu a avut o problema cu asta. De ce deranjeaza acum?
Nu pot sa imi indrept atentia catre un om care sta cu fundul la mine si din proprie initiativa sa ma duc "uite, iti ofer dragostea mea neconditionata, fac orice pentru tine", asa doar pentru ca eu trebuie sa ofer. Sorry, dar nu scrie pe mine casa de binefacere. Nu esti singurul care solicita asta cu oferitul..Sa oferi, nu oferi suficient, trebuie sa oferi ca sa primesti. Tu ce oferi? "Sunt obosit/sunt ocupat/ma simt presat/vino tu ca eu nu pot"? Trebuie sa se dea in aceeasi masura.
Sotul meu nu e nici inconstient, nici complexat, nici martir, iar dintre toti l-am ales pentru ca a fost singurul care a spus lucrurilor pe nume de la inceput "vreau x, y, z, eu vad problema in felul asta. Tu ce parere ai?".
Nu s-a tras pe c*r, nu s-a fofilat, nu atrebuit eu sa provoc nicio discutie pentru ca lucrurile au fost clare de la inceput, iar natura relatiei dintre noi a fost foarte bine definita. L-am ales pentru ca in tot ce a spus s-a tinut de cuvant si a fost o persoana principiala.
°Nu urasc barbatii, ci doar vreau sa subliniez faptul ca nu sunt persoanele acelea angelice, perfecte si ingenue care se pretind a fi° tu incurci rau de tot barbatii cu femeile aici. Nu am intalnit baiat sau barbat pana acum sa aiba aceasta opinie despre el
O fata, mai ales frumoasa nu deranjeaza niciodata un baiat! Doar daca e tembel sau gay!
Nu in mod direct. Dar indirect, întotdeauna femeia e de vina, e fiinta aceea malefica, ce vrea să puna mana pe el si banii lui.
Asta se poate spune despre ambele genuri. Am intalnit cateva fete care vedeau pe dracu numai in barbati. Imagineaza-ti ca stai la masa si langa tine un cuplu se cearta si o fata iti spune ca din cauza lui ca el e barbatul. Te lasa fara replica. Cat despre sfarsit asta e, sunt multe care fac asta. Soarta