| Marrriaaa a întrebat:

Baietii se bucura cand ii cauti? Adica, eu sunt o fire orgolioasa si nu prea imi place sa caut, simt ca il deranjez. Vorbesc cu el demult si stiu ca ma place, dar am o retinere.

39 răspunsuri:
| raluk27 a răspuns (pentru UnBroken2016):

Http://www.tpu.ro/......a-o-sa-ii/

Uite de-asta nu e bine sa suni prima. Pentru ca tipul nu da doi bani...

| UnBroken2016 a răspuns (pentru raluk27):

Este porc ce sa ii faci. Oricum nu e mare bai, pentru fiecare baiat asa sunt 10 fete la fel. Si da, pot baga mana in foc pentru ca rar se gaseste o fata sa il sune pe el si aici stii ca am dreptate.De fel baietii suna si de aia sunt extrem de mai multe sanse sa ia ei teapa. Pe langa porc mai e si papa lapte, putea sa ii spuna sa nu il mai deranjeze si gata dar cred ca are 16 ani maxim, ce pretentii ai la el. Nu poti compara un barbat cu un copil

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru raluk27):

Nu prea stiu ce sa mai spun, ma asteptam sa ma contrazici, nu sa-mi dai dreptate... Tot ce ai spus subliniaza ce am zis si eu, neintentionat, desigur. Tot raspunsul tau este despre cat de porci sunt toti barbatii si cum ai fost tu ranita. Cum ai cheltuit tu bani si nu ti-ai scos parleala, de parca relatiile ar fi investiti. Rar mi-a fost dat sa citesc un raspuns mai sexist si mai ipocrit din partea cuiva. Plin de generalizari idioate si care emana egoism si orgoliu stupid in timp ce incerca, de fapt, sa-i acuze pe ceilalti.

Singurii barbati care pretind ca ar fi cum spui tu sunt homesexuali. Nu am vazut niciun barbat care sa pretinda ca ar fi angelic si cum te-ai gasit tu sa-i mai definesti. Sunt de acord ca oamenii au multe fete. Oamenii finnd atat barbati cat si femei. Dar cand esti misandra si limitata e normal sa vezi doar barbatii.

Doar barbatii prostesc femeile? Din nou se pare ca viziunea ta asupra omenirii sufera de strabism. Femei care sa minta, sa insele, sa foloseasca tertipuri, sa profite sau sa-si bata joc presupun ca nu exista. Sau daca exista o fac din vina barbatilor, in niciun caz din vina lor, nu? Atat barbatii cat si femeile au caractere indoielnice si, foarte important de mentionat, nu toti sunt la fel. Viata nu e alcatuita din alb si negru.

Jignind barbatii ma jignesti si pe mine si ma acuzi de caracter jegos si dualitate. Nu poti spune "barbatii sunt..." si apoi sa sustii ca tu nu ai jignit pe nimeni. Poate esti punctuala si independenta financiar dar deschisa, fair-play si corecta nu esti sub nici o forma. De asemenea esti egoista, ipocrita, obtuza si radicala. Lucruri pe care sunt sigur ca nu le accpeti de la altii, la randul tau. Iar defectele pe care ti le atribui decurg din lucrurile pe care le spui tu, in niciun caz din ignoranta.

Ai oferit prea mult si ai fost ranita iar acum nu mai esti dispusa sa accepti nimic din cele pe care le-ai acceptat inainte. Am inteles corect? E o chestie pe care o spui natural si pe care ti-o insusesti. Dupa care, la doar cateva paragrafe, incepi sa vorbesti despre barbatii care au avut exact aceeasi experienta ca si tine, care au fost raniti si apoi s-au schimbat. Doar ca, in cazul acestora, spui ca ti se pare ciudat ca exista un soi de intelegere pentru ei. Pentru ca doar Raluca ar trebui inteleasa intr-o astfel de situatie si umanitatea ar trebui sa accepte fara probleme faptul ca ea s-a schimbat in urma unei relatii care a mers prost. In schimb, cand vine vorba de barbati, acest lucru devine inacceptabil si nu poate fi decat o particularitate a caracterului lor infect si a dualitatii acestora. Dublu standard si ipocrizie.

Daca stai sa scuturi pe majoritatea oamenilor realizezi ca nu reprezinta nimic... De fapt, majoritatea oamenilor sunt foarte ipocriti si au o gramada de defecte, in pofida acestui fapt, ei se percep ca fiind cu o treapta mai sus fata de restul umanitatii. Doar ca si tu esti unul dintre acestia, dupa cum subliniam mai sus. Esti foarte prmisiva fata de tine in timp ce ii judeci pe ceilalti extrem de grav, pentru ca fac lucruri pe care tu deja ai stabilit ca e ok sa le faci. Dar doar cand e vorba de tine. De asemenea, tu duci treaba asta la alt nivel, atribuindu-le tuturor barbatilor exact aceleasi defecte si apucaturi.

Eu nu te vad pe tine tolerand. De fapt, tu esti antonimul tolerantei. Si asta nu are legatura cu chestiile prin care ai trecut, are legatura cu caracterul si educatia pe care ai primit-o. Da fapt, sunt sigur ca tu ai "tolerat" niste lucruri nesemnificative dar, din cauza orgoliului tau infinit, ai considerat "sacrificiul" tau demn de legendele Olimpului. Dupa care te-a otravit incet, incet, pentru ca nu ti s-a parut normal sa nu fi recompensata regeste pentru ca l-ai lasat intr-o seara pe al tau sa bea o bere cu prietenii sai. Chiar cred ca ti-ai sabotat singura relatiile. Eu ti-am spus ca niciun barbat normal nu ar sta cu tine. Tu nu ai fost parasita pentru ca barbatii sunt porci, ci pentru ca nu se poate trai alaturi de tine. Esti genul de om pentru care reprosul este la fel de natural ca respiratul iar faptul ca tu ai impresia ca iti revine totul si ca ai un milion de calitati e, din nou, o chestie care face orice barbat sa isi doreasca sa fuga de acasa. Ai, clar, 28 de ani degeaba. Si cand vei avea 100 tot degeaba ii vei avea. Tu intelegi doar ce alegi sa intelegi, dupa cum spuneam si in comentariul anterior. Si, ca fapt divers, "sacrificiul" facut pentru a avea ceva de castigat nu se numeste sacrificiu, se numeste interes.

Normal ca am o problema cu faptul ca femeile sunt tratate frumos, de ce n-as avea? De ce barbatii nu sunt tratati frumos, de exemplu? Despre ce fel de egalitate vorbim? Vreau sa-mi cedeze o femeie locul in tramvai si alta sa-mi deschida usa! Si de ce nu s-ar intampla asta? Pe care principiu s-a hotarat ca femeile ar trebui sa beneficieze de un tratament preferential in societate si unde este logica? De ce femeile sunt slavate dintr-o cladire in flacari inaintea barbatilor? Sunt prea putine sau cum?

Surprinzator dar sunt multi ignoranti pe planeta, asta nu inseamna nimic. Tu crezi ca femeile ar trebui sa aiba tratament preferential, altii cred ca exista dumnezeu si altii cred ca pamantul este plat. Dar ce legatura are ce cred unii cu realitatea? Doar pentru ca o masa de idioti accepta sau incurajeaza un anumit lucru nu inseamna ca acel lucru este adevarat sau corect.

Eu nu am intrebat de ce l-ai ales tu pe el. Eu ma intrebam ce e in neregula cu el de te-a ales pe tine... Si sunt suta la suta ca e ceva. Are un defect imens despre care nu vrei sa vorbesti. Minim unul. Altfel nu v-ati putea echilibra, un barbat fara traume si sechele nu ti-ar accepta niciodata egoismul si orgoliul fara margini. Aia care au fugit si te-au lasat, aia erau cei normali...

| raluk27 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, relatiile sunt intr-un fel sau altul investitii: de timp, sentimente si bani. Daca tu consideri altfel, inseamna ca suferi de ipocrizie crasa. Atunci de ce barbatii se plang ca femeile sunt materialiste, din moment ce totul ar trebui daruit din draga inima si nu privit ca o investitie?

In mod direct nu o sa spuna nimeni asta. Dar indirect, acuzand in permanenta femeile si gasindu-le tot timpul vini, isi atribuie lor insisi calitati apropiate de perfectiune.

Daca citeai raspunsul meu cu atentie ai fi observat ca am precizat ca si barbatii, folosesc tertiputi in aceeasi masura ca femeile. Daca te simti atacat in vreun fel, atunci e explicabil de ce vezi numai "doar barbatii" in ceea ce scriu.

De ce nu sunt fair-play si corecta? De ce sunt egoista? Doar pentru ca am pretins acelasi comportament pe care il am eu fata de altii. Repet, daca tu esti Maica Tereza sau casa de binefacere, te priveste (desi consider din nou, ca e o ipocrizie crasa). Sorry, dar mi se pare ca faci parte din categoria "lupul moralist", sa dam, sa oferim, sa fim buni, dar felul cum reactionezi tu demonstraza contrariul. Imi pare rau daca nu ofer afectiune neconditionata unui om care nu ma trateaza cum trebuie.
Din nou, nu ai inteles nimic din postarea mea anterioara. Scopul nu a fost doar ca eu sa fiu inteleasa, ci toate femeile, care din punct de vedere masculin sunt niste scorpii. De ce nu ar trebui privite cu aceeasi indulgenta? Cred ca mai degraba li se gasesc n defecte femeilor decat barbatilor. Femeile sunt hoate, curve si materialiste. Ne luam in brate frate cu frate, ne consolam si aruncam cu pietre-n femei. Barbatii cum sunt?
Da, lucrurile pe care le-am facut au fost un sacrificiu, atat timp cat din cauza lipsei de educatie nu am primit un "multumesc". Si da, a fost un sacrificiu, atat timp cat l-am facut din proprie initiativa, iar cand am avut nevoie de un favor (mult mai mic) am fost refuzata. Pana la urma nu eram obligata sa le fac. Si aici nu vorbim de iesit la bere cu prietenii.
Ceea ce scrii nu demonstreaza decat faptul ca nu ai nici cea mai mica idee despre mine. Afla, ca in viata mea nu m-am certat cu cineva cat timp am fost intr-o relatie. Iar daca am tacut, am facut-o din bun simt, in ideea ca respectivul o sa realizeze singur ce a facut, ceea ce nu s-a intamplat niciodata. Iar aici reiterez ideea ca pentru barbati, daca merge o data, merge si a doua oara. Ca sa reformulez: nu sacrificiul lucrurilor ma deranjeaza, ci conceptia "femeia face si drege, femeia e de vina". Femeia, fiinta malefica, ce vrea sa puna mana pe tine, barbatul, sa te prinda-n gheare.

Daca tu consideri ca un barbat ar trebui sa stea asezat, iar femeia in picioare, daca ai o problema cu deschisul usii, daca vrei ca o femeie sa care cot la cot cu barbatii, ai o grava problema legata de educatie (presupun ca zilele astea tu ai primit flori si martisoare). Si aici includ atat buna crestere, cat si notiuni elementare de anatomie. Ciudat insa, ca la acelasi capitol nu elaborezi teorii legate de toleranta si egoism. Insa daca militezi cumva pentru egalitate, in toate cele, inseamna ca nu te deranjeaza cand afirm ca barbatii sunt la fel de profitori si materialisti.

Nu are absolut niciun defect. Bine, nu spala mereu vasele din chiuveta laughing Si crede-ma, ca asa limitata, egoista si cum altfel ai afirmat ca sunt, nu mai dura mult pana la divort.
PS: Si las-o mai moale cu jignirile, domnule "n-am cei 7 ani de-acasa". Te-as ruga sa incetezi a mai eticheta si cataloga oamenii fara sa ii cunosti personal.

anonim_4396

De unde le scoti p-astea cu "barbatii se plang", "barbatii considera", "barbatii dreg"? Si de unde cunosti tu toti barbatii? Sau la care barbati tot faci referire?

Deci tu percepi o relatie ca pe o investitie materiala. Amuzant este ca faci afirmatia asta chiar inainte de a te plange ca barbatii va percep drept materialiste. Sunt sigur ca ironia iti scapa, in pofida faptului ca am subliniat-o. Ca sa nu o lungesc, orice poate fi privit drept o investitie, si cand te duci sa cumperi paine investesti energie, de exemplu. Dar sa percepi o relatie ca pe o investitie, inainte de a o percepe ca pe o legatura emotionala, e cu totul altceva.

Nu, nu am observat ca ai spus "si barbatii". De fapt, in intreaga ta gargara nu ai spus nici macar un singur lucru negativ despre femei, ci exclusiv despre barbati. Eu sunt cel care a punctat de fiecare data ca ambele sexe au aceleasi defecte, faci o confuzie intre noi doi...

Nu inteleg, unde ai pretins tu acelasi comportament? Tu cu degetele tale ai scris ca nu mai oferi nimic din ce erai dispusa sa oferi inainte. La astfel de comportamentte referi? Vrei un barbat care nu e dispus sa-ti ofere nimic fara sa primeasca? Pentru ca daca tu astepti de la el si el asteapta de la tine inseamna ca niciunul nu va oferi nimic. Ceea ce inseamna ca, in realitate, tu astepti sa primesti ca sa oferi dupa (adica exact ce au facut barbatii jegosi si imputiti din viata ta cu caracter de "****". doar ca acum tu iti asumi rolul lor). Iar din asta rezulta ce fel de om esti. Despre ce mai vorbim? Nu stiu unde ai citit tu despre afectiune neconditionata sau ca as fi insinuat sa te faci pres in fata persoanei de langa tine, nu am pus niciodata problema asa. Eu m-am legat doar de reticienta ta si de faptul ca te-ai transformat in ceea ce critici cu atata pofta.

Te tot plangi ca femeile sunt privite in fel si chip in timp ce blamezi barbatii pentru orice lucru negativ de pe planeta. In timp ce ne faci pe toti albie de porci, subliniezi si cat de mult va nedreptatim si va judecam. Asta in timp ce nimeni nu a zis nimic rau despre femei pe aici, tu fiind singura sexista care are, in realitate, probleme cu sexul opus. Alta ironie care iti va scapa cu siguranta...

Asta cu sacrificiile tale e simpla: ai ales persoana gresita. Cine e vinovat? Cine a ales. Daca maine ma duc la zoo si intru in tarcul leilor voi fi mancat. Cum ar fi sa apara un cunoscut de al meu si sa certe leii ca s-au purtat ca niste animale salbatice!? Toti cunoscutii mei vor spune ca am fost un cretin pentru ca am intrat in cusca leilor si ar avea dreptate, nu te poti supara pe un leu ca s-a purtat ca si un leu... Asa cum tu ai fost de vina pentru ca te-ai oferit cuiva care nu a fost dispus sa-ti ofere nimic inapoi. Nu e vina barbatilor, nu e vina vremii, nu e vina lui dumnezeu. E vina ta. Tu ai stat langa cineva care avea un caracter de rahat, sa-ti fie clar. Iar faptul ca te razbuni pe ceilalti pentru ca un cretin sau mai multi te-au ranit este, din nou, vina ta. Oricat de mult te-ai minti tu realitatea este doar una.

Aia cu conceptia ca "femeia face si drege, femeia e de vina" e din nou delirul tau. Nu stiu in ce cercuri de oameni te invarti tu dar cu siguranta sunt cele gresite. Ori esti inconjurata de cretini, ori tu iti repeti chestiile astea in cap ca sa te asiguri ca esti indreptatita sa spui lucrurile de rahat pe care le spui despre oameni. Eu cred ca partea a doua este mai probabila.

Sa zicem ca am o problema legata de educatie. Imi poti defini ce este, de fapt, "educatia"? Chestiile astea convenite si impuse, abc-ul bunei purtari, ce sunt si la ce folosesc? Sa presupunem ca as ajuta cand am ocazia, ca as fi permisiv si intelegator dar nu as ceda locul unei femei intr-un mijloc de transport. M-ar face un nesimtit chestia asta? Adica pot fi cel mai de rahat om dar atata timp cat mentin iluzia unei bune cresteri? In schimb poti fi o persoana buna dar daca nu accepti anumite standarde ilogice si superficiale ale societatii esti o persoana prost crescuta? Si despre care notiuni elementare de anatomie vorbim? Voi nu aveti maini si picioare? Nu cred ca vor muri femeile prin mijloacele de transport daca vor trebui sa stea si in picioare, din cand in cand. Sau nu le vor cadea mainile daca isi vor deschide usa, singure. Nu v-a trimis nimeni in mina, eu vorbeam despre beneficiile de a fi femeie in societate si tratament preferential. Auzi la ea, "notiuni elementare de anatomie", zici ca am pus-o sa vaneze crocodili... Si nu m-a deranjat deloc sa afirm ca si barbatii sunt la fel de materialisti si profitori, citeste-mi raspunsul anterior, te rog. Am subliniat de nu stiu cate ori ca oamenii au caractere de rahat, femei si barbati, tu esti cea care o tot tine cu barbatii in jos, barbatii in sus.

"Te-as ruga sa incetezi a mai eticheta si cataloga oamenii fara sa ii cunosti personal." Asta e de pus in rama. Eu am macar suficient bun simt incat sa ma refer doar la tine in timp ce tu acuzi intreaga populatie barbateasca de pe planeta de cele mai josnice comportamente. Dupa care imi spui ca nu am cei 7 ani de acasa pentru ca indraznesc sa te judec si sa te cataloghez... Asta dupa ce tu ai spus despre 4 miliarde de barbati, deci si despre mine, ca am fi de rahat... Si ironia asta tot printre degete iti va scapa happy.

Nu te preface ca nu intelegi. Sunt convinsa ca aproape in fiecare zi auzi "femeile sunt curve si materialiste". De exemplu, uita-te si pe TPU.
O relatie este, printre altele si o investitie materiala. Si am spus "o relatie", nu o femeie. Tu nu iesi cu prietena/nevasta la restaurant, nu ii cumperi flori, nu faci rezervari pentru concediu, nu pui bezina cand te duci sa o iei de acasa, nu cumperi bilete la un concert? Asta inseamna investit bani in relatie, investit banii ca sa te simti bine impreuna cu partenerul, investit bani ca sa il vezi pe celalalt fericit. Iti aduci aportul financiar ca sa-ti faci relatia placuta. Sau te plimbi numai de mana prin parc?
Repet: o relatie este un amalgam de lucruri investite, respectiv timp, sentimente si bani.

Tu ai puncat in aceeasi masura numai defectele femeilor, prin insasi faptul ca ti-ai arogat dreptul de a ma cataloga intr-un fel sau in altul, cu atat mai mult fara sa ma cunosti. Te-ai simtit jignit cand am folosit pluralul "barbati", dar tu adresandu-mi-te direct eu cum ar trebui sa ma simt?
De asemenea, nu eu am inceput aceasta discutie. Raspunsesem la intrebare, iar tu ai sarit pe mine ca sunt egoista, limitata sau mai stiu eu cum, de parca as fi fost singura si unica femeie din lumea asta care gandeste astfel. Sunt milioane si miliarde de femei care au aceeasi parere. Au avut-o si inca o au. Si atat timp cat nu ti-am impus tie ceva, nu vad niciun motiv al interventiei tale.
Ce e greu de inteles? Vreau sa primesc in aceeasi masura in care ofer. Daca nu iti place ce ofer sau nu te simti in stare sa oferi acelasi lucru, te rog nu ma lasa sa fac nimic. Am facut lucrul x, in ideea in care si el va face lucrul x. Nu l-a facut, deci pe viitor nu-l mai fac nici eu, cel putin nu din proprie initiativa. De exemplu, treci pe langa cineva si-l saluti. Speri ca o sa-ti raspunda sau o sa te salute la randul lui. Desi te vede nu o face. Continui sa-l saluti de fiecare data cand il vezi pe principiul "lasa ca o sa ofer eu primul pana cand o sa realizeze cat de minunat sunt si o sa-mi raspunda inapoi"? Lasa-ma sa nu te cred.

Nu, am plecat de la premisa ca tipul din fata mea este bine intentionat. Sa ma scuzi daca n-am putut sa anticipez ca tipul are probleme psihice, in sensul ca dupa 4- 5 intalniri, si-un plan de intalnire pe a doua zi, cat se poate de concret, tipul a disparut 3 saptamani.

EDUCÁȚIE s. f. 1. Fenomen social fundamental de transmitere a experienței de viață a generațiilor adulte și a culturii către generațiile de copii și tineri, abilitării pentru integrarea lor în societate. 2. Cunoașterea bunelor maniere și comportarea în societate conform acestora.
Vezi in special punctul 2. Traim intr-o societate cu reguli sociale. Natura ne aseamana, educatia ne deosebeste. Din aceleasi considerente, nu scuipi pe strada, nu-ti sufli mucii in mijlocul drumului, nu faci pipi in public, nu injuri trecatorii ca la usa cortului. La ce folosesc? Gandeste-te tu, ca nu e greu. Mi se pare cam invantil ca la varsta ta, sa-ti mai pui problema uitilitatii unor astfel de reguli.
"Adica pot fi cel mai de rahat om dar atata timp cat mentin iluzia unei bune cresteri?"
Tu insuti spuneai intr-un post ca prima impresie pe care o lasi e cea mai importanta (cu ocazia unei conversatii cu un analfabet care a afirmat ca scrie cum vrea. Remember?). Si crede-ma ca nu intereseaza pe nimeni cum esti tu in particular sau ce fel de caracter ai de fapt. Femeia care a ramas in picioare, nu vede decat ca nu i-ai oferit locul.
Cum de altfel, daca esti un huligan, nu intereseaza pe nimeni, cat de bun esti la suflet.
Cat despre notiunile elementare de anatomie: barbatii sunt in medie cu 15% mai mari decat femeile, scheletul barbatilor este mai mare, stratul exterior al oaselor este in general mai gros la barbati decat la femei, asa ca barbatii sunt mai putin predispusi la fracturi, inima femeilor este aproximativ doua treimi ca marime fata de cea a barbatilor si bate cu o frecventa mai mica, femeile au un ritm cardiac neregulat si sunt supuse unor riscuri mai mari odata cu inaintarea in varsta, nasul barbatilor este cu pana la 10% mai mare, deoarece au nevoie de mai mult oxigen decat femeile, barbatii au masa musculara mai mare, capacitatea pulmonara a femeilor este cu aproximativ 30% mai mica decat cea a barbatilor, muschii pulmonari ai femeilor lucreaza mai mult, deoarece plamanii sunt mai mici si caile respiratorii mai inguste, putand avea probleme respiratorii mai frecvente decat barbatii, avand masa musculara mai mare, rata metabolismului la barbati este mai mare decat la femei. De-aia barbatii sunt numiti "sexul puternic".
Ai impresia ca femeile sunt privilegiate in societate, dar uiti secolele in care femeile nu aveau drepturi, nu puteau merge la scoala, erau considerate inferioare barbatului si implicit discriminate. Si in ziua de azi, continua sa fie. In multe medii sunt promovati barbatii si nu femeile.

E una sa spun "sunt multi prosti" si alta sa spun "X esti un prost". Sesizezi diferenta?
Cele 4 miliarde de barbati nu stau sa citeasca raspunsul meu de pe TPU si sa se simta ofensati. Sau ai simtit nevoia sa fii reprezentantul lor pe plan mondial?

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dawinking

anonim_4396

Bravo, bai Raluca, m-ai pus la colt cu logica ta irefutabila. Adica, eu in momentul in care te jignesc pe tine jignesc, de fapt, toate femeile. In schimb, tu cand faci profilul psihologic al tuturor barbatilor, nu ma jignesti si pe mine, tu ii jignesti doar pe cei care se simt. Nu prea are sens ce spui tu acolo...

Ti-am explicat de ce m-am luat de tine. Eu sunt barbat, tu jignesti barbatii si ii cataloghezi pe toti la fel, prin urmare m-ai jignit si pe mine asa ca am gasit de cuviinta sa ma apar.

Eu nu am nici o problema cu faptul ca vrei sa primesti ce oferi, ce nu ai inteles? Eu am o problema cu faptul ca tu nu oferi pana nu primesti dar ti se pare ca esti indreptatita sa ii judeci pe cei care abordeaza aceeasi atitudine. Eu vorbeam despre ipocrizie aici. Nu ti-am spus sa oferi tu prima, nu ti-am spus sa te umilesti in fata nimanui sau sa insisti in a te purta frumos cu oamenii din viata ta care nu merita. Ti-am spus doar sa nu ii mai judeci pe cei care fac aceleasi lucruri ca si tine. Din moment ce tu ai motivele tale pentru care faci asta incearca sa intelegi sa sunt oameni (barbati sau femei) care au propriile motive pentru a face aceste lucruri.

Stiu si eu definitia educatiei, te intrebam care este logica acesteia si pe ce principii se bazeaza ea, din punctul tau de vedere. Te intrebam daca e ok sa adopti un anumit tip de comportament doar pentru ca si altii l-au adoptat. Si, te mai intrebam daca ai prefera un om bun care nu respecta stereotipuri si care nu mimeaza politetea sau unul care e foarte educat dar are un caracter de rahat. Ce incercam sa-ti spun e sa nu judeci oamenii dupa educatie ci dupa caracter. Evident nu ma refer la cineva care alearga dezbracat pe strada, care face pipi in metrou sau care ii face pe ceilalti sa se simta prost ci la cineva care nu imbratiseaza toate stereotipurile sociale. Poti avea bun simt si fara educatie, cunosc oameni de genul asta. Ordinea in societate e impusa de legi si nu de abc-ul bunelor maniere...

Asta cu anatomia... Ce legatura are cu discutia noastra? Ti-am mai spus, nu zice nimeni sa vanati crocodili sau sa defrisati paduri. Aici vorbeam despre statul in picioare intre doua statii de autobuz sau deschisul unei usi... Iar riscurile cardiace sunt mult mai mari la barbati, ca fapt divers. Despre cate femei ai auzit tu sa faca infart, de exemplu, si cati barbati? Bine, asta nu inseamna nimic, fiecare dintre cele doua sexe este mai predispus la anumite boli.

Si ce treaba ai tu cu secolele in care femeile nu aveau drepturi? Tu traiesti astazi. Sau te astepti sa primesti vreun premiu pentru ca stra-stra-strabunica ta nu avea drept la vot? Oamenii care traiesc azi nu au nici o legatura cu cei care traiau in trecut si nici nu ar trebui sa fie recompensati in vreun fel pentru ca suferinta celor din trecut nu are nici o legatura cu ei! Cu negriii ca facem, in cazul asta? Ca si ei au fost chinuiti in trecut, mult mai rau decat femeile. Le dam doua sute de ani de vacanta pentru ca le-a murit un stramos in lanturi? Sa fim seriosi, ce s-a intamplat in trecut nu are nici o legatura cu mine, cu tine sau cu oricine altcineva, hai sa nu ne victimizam aiurea.

Nu, nu reprezint pe nimeni cu exceptia mea. Si tu m-ai jignit. O luam de la capat cu explicatiile sau ai de gand sa accepti ca in momentul in care generalizezi jignesti pe toata lumea? Pentru ca asta inseamna sa generalizezi, Raluca.

Dude, reciteste primul meu raspuns, adresat autoarei intrebarii si vezi daca am afirmat ceva despre "toti barbatii". Ca de-atunci vad ca ai o problema, pe care nu pot sa mi-o explic.

Ca ofer, ca nu ofer, ca sunt egoista si misandandra. Pe bune, esti ca un caine care latra in continuu. Iar in contextul dat nu vad ce relevanta are cum si ce sunt eu. Ti se pare ca am vreo problema cu femeile care cauta barbatii sau ofera ele primele? Be my guest!
Daca te intrebi care e logica educatiei, intreaba-ti parintii. De ce te-au invatat lucruri, pe care la randul lor le-au invatat de la bunici? Si da, e ok sa adopti un anumit tip de comportament, pe care si altii l-au adoptat. Creaza stabilitate, continuitate si evitarea haosului. Iar acei altii care au adoptat respectivele comportamente, au facut-o ca urmare a experientelor proprii si personale. Da, e o lume ipocrita. Si ce? Ti se pare ca de fiecare data ar trebui sa spunem fix ce gandim? Cand te intalnesti cu un cunoscut, zambesti, dai mana si-l saluti. Ma indoiesc ca ii zici in fata "esti un idiot si te urasc de moarte!". Educatia se reflecta in caracter. Sunt indisolubil legate una de cealalta. De aceea un copil este educat, pentru a deveni OM mai tarziu. De aceea i se insufla anumite tabieturi si obiceiuri. Candva au fost aplicate, au avut efecte pozitive si vor fi aplicate in continuare.
Legile sunt facute tot de oameni, tot pe baza unor principii sociale si educationale. Abuzul de incredere, de exemplu...de ce e sanctionat penal? Pentru ca are la baza o norma sociala, o regula, ca nu e bine sa dispui si sa te folosesti de bunul altuia daca ti-a fost incredintat in baza unui titlu.

M-ai intrebat la ce notiuni de anatomie ma referisem, si ti-am explicat in concret.
Ideea era alta...Nu e vorba de a pretinde ceva pentru secolele in care femeile au fost discriminate, de a primi un premiu, pentru ca oricum timpul nu-l poti intoarce, insa in acest context, mi se pare cam prea de tot sa afirmi ca in viziunea ta femeile sunt privilegiate si au prea multe drepturi. Iar pentru cata discriminare a fost si este, nu mori daca lasi o doamna sa ia loc, cat mergi tu 3-4 statii, nu crezi?
E ciudat ca vorbesti in numele sexului masculin, dar de fapt esti singurul mascul de pe-aici deranjat.