| kanajambe a întrebat:

Barbatii prefera ca prietenele lor sa fie nemachiate, machiate? As prefera baietii sa raspunda la intr.asta:d

Răspuns Câştigător
| zorialbi a răspuns:

Draga Loreta, si eu sunt tot fata dar articolul pe care ti-l trimit este scris de un baiat, deci sper sa-ti fie de folos:)

Machiajul – masca frumuseţii

Nu-i aşa că naturaleţea, zâmbetul cald şi gingaş, ochii senini, sunt frumuseţea exterioară a fetelor pe care baieţii le admiră si le caută cel mai mult? Nu-i aşa că voi, fetelor, vreţi să fiţi admirate tot timpul de prietenul (soţul) vostru, să fiţi frumoase chiar şi dimineaţa când vă treziţi?

Fetele sunt ca şi florile: sensibile, fiecare cu parfumul ei, cu frumuseţea ei, nu este niciuna ca cealaltă.
Dar noi baieţii avem o mare durere…de ce vă ştirbiţi frumuseţea adevarată şi o ascundeţi sub culori artificiale, machiaje, rujuri şi alte "unelte" special create şi promovate pentru voi de marile companii, pentru a-şi umfla conturile chinuindu-ne pe noi toţi?

Oare Dumnezeu care a facut toate păsările, florile, aşa frumoase, unele cu o singura culoare, altele cu sute de culori şi nuanţe, care mai de care mai încântătoare, nu putea să pună şi pentru voi fetele culori mai intense pe buze, ochi, pe obraji sau par, ca să fiţi admirate? Oare nu v-a facut El ca să placeţi baieţilor fără să depuneţi vreun efort?

Dar dacă nu aţi aflat până acum vă spun…aşa cum sunteti voi în mod natural aveţi toate ingredientele ce va trebuiesc pentru a plăcea viitorului prieten si soţ. Sunteţi frumoase aşa cum sunteţi, de ce vă ascundeţi sub un chip rece, care nu este al vostru? Dacă am colora un trandafir, o crizantema sau crin cu alte culori, dacă am schimba parfumul florilor ar mai fi aşa frumoase cum sunt ele? Mă indoiesc.

Poate o să-mi spuneţi că după gândire sunt un moşneag de 27 ani care are soţia cu fustă până-n pământ şi voal pe cap… dar vă înşelaţi, reprezint vocea a 90 % din baieţii, soţii, taţii din lumea aceasta. În continuare o sa vă dezamagesc şi nu o să spun să nu vă mai machiati, fardaţi, şi celelalte pentru că este păcat ci din contra, dar când o sa vă pierdeţi frumuseţea exterioară ce aţi primit-o în dar, care este trecătoare ca tot ce este pe pământ, să nu spuneţi că nu vi s-a zis că sunteţi frumoase aşa cum sunteţi si să nu regretaţi zicând în gand:

"Tot ce-am avut frumos la trup eu am pierdut… căci m-am ascuns sub o mască de lut!".

http://www.ortodoxiatinerilor.ro/2008/10/machiajul-masca-frumusetii/

31 răspunsuri:
cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Ingrijita, feminina si cocheta nu inseamna deloc sorcova. Un par, chiar vopsit, mie imi place sa aiba o culoare si nuanta naturala. Un tus la ochi care sa nu se observe e ok, ca si un pic de luciu pe buze - desi prefer sa nu. De ce? Niste buze spoite nu le poti atinge fara sa strici spoiala si multe rujuri put si au un gust nasol. Prefer ca prezenta feminina sa arate natural si bine, nu ca o papusa din plastic intangibila happy Si cu parerea asta sunt in ton cu majoritatea barbatilor.

| CevaNormal a răspuns:

Pai sigur ca mie imi place cind prietena mea este machiata, dar evident ca ele trebuie sa stie locul, timpul, si tipul de machiaj, ca hai sa vb direct, nimeni nu ar vrea ca prietena lui sa fie permanent machiata, dar sunt momente ca nu sint de acord cu machiajul, evident daca fata arata bine si fara machiajwinking

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Din câte am observat eu preferă ca prietenele lor să fie nemachiate din mai multe motive. Unul dintre ele ar fi faptul că ştiu cu cine sunt şi nu există riscul să se sperie dimineaţa dacă îşi văd prietena nemachiată. Alt motiv est faptul că dacă machiajul este de proastă calitate şi se ia e neplăcut. Poate le plac fetele machiate, dar nu când vine vorba să le atingă. Să le pupe şi să aibă gust de fond de ten... nu cred că e foarte plăcut.

| Cryssy a răspuns:

O sa iti raspund ce mi-a spus prietenul meu. El prefera sa ma vada nemachiata si spune ca sunt frumoasa oricum. happy

| yuli10 a răspuns:

Trebuie sa si stii sa te machiezi in functie de ocazie. si mai ales sa fi ajuns la a te cunoaste si la a stii ce te prinde.
nici eu nu sunt de acord cu fetele care au stratul de fond de ten de 2 cm, dar eu zic ca un machiaj simplu si discret e necesar zi de zi.

| dydy22 a răspuns:

Buna mie imi plac fetele nemachiat adica mai naturala, dar nici cele cu machiaz nu ma deranejaza asa tare acum adepinde ce fel de machiaj dar mai mult as prefera fara sa se macheze

| zorialbi a răspuns:

Femeia ortodoxa si machiajul

Prima mentiune despre produsele cosmetice provine din Egiptul Antic, de-a lungul istoriei oamenii cautand sa foloseasca diverse mijloace de intinerire si infrumusetare. Astazi vanzarea de cosmetice si produse pentru machiaj formeaza o uriasa industrie cu o cifra de vanzari de peste 20 de miliarde de dolari anual.

Modelate de societatea de consum, de reclamele de la tv si din revistele cu coperti colorate, femeile de astazi sunt extrem de preocupate de felul in care arata, mai mult decat in oricare perioada din istorie.

Ce ne invata duhul lumii de astazi?
"Femeia este esentialmente corp, iar corpul trebuie sa se infatiseze sexualmente atragator din cap pana in picioare. Din fericire exista produse cu aceasta destinatie; ar fi o forma de stupiditate, daca nu de vinovatie sa nu le folosesti (...). Produsele cosmetice nu au numai o finalitate sexuala, au si un rol social. Le spun femeilor ca nu vor exista socio-profesional decat in functie de seductia fizica pe care o degaja.Produsele cosmetice lasa sa se inteleaga, in sfarsit, ca frumusetea nu poate fi decat produsa. Numai exceptional poate exista frumusete in ea insasi. E nevoie de produse pentru a releva frumusetea pe care natura v-a ascuns-o."

(F. Brune - "Fericirea ca obligatie" )

Ce ne invata crestinismul?
"Podoaba voastră să nu fie cea din afară: împletirea părului, podoabele de aur şi îmbrăcarea hainelor scumpe,

Ci să fie omul cel tainic al inimii, întru nestricăcioasa podoabă a duhului blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu.

Că aşa se împodobeau, odinioară, şi sfintele femei... "

(1Petru 3:3-5)

Este machiajul un pacat? Din cate stiu nu exista un canon sau o dogma a Bisericii care sa interzica sau sa condamne machiajul, dar in indreptarul de spovedanie apare ca fiind pacat.

In aceasta problema cred ca cel mai important este sfatul duhovnicului- el cunoaste cel mai bine o persoana si imprejurarile vietii acesteia, si stie ce se potriveste cresterii ei duhovnicesti.

Deasemenea, in caz ca nu folosim machiaj, sa avem grija sa nu cadem in pacatul de a judeca pe femeile care il folosesc. Sa ne amintim ca singura persoana despre care vom da socoteala inaintea lui Dumnezeu suntem noi.

In orice caz, inainte de a aplica rimelul sau rujul, poate ne-ar fi de ajutor sa ne punem cateva intrebari:

* Folosesc machiaj pentru a aparea in ochii altora altfel decat sunt (mai matura, mai sigura pe mine, etc.)?
* Incerc sa ascund nemultumirea/nesiguranta fata de felul in care m-a creat Dumnezeu?
* Ii multumesc lui Dumnezeu pentru modul in care m-a creat?
* De ce ma machiez? Ale cui complimente sper ca voi primi, sau a cui aprobare o doresc?
* Petrec foarte mult timp pentru a ma machia, sau a ma infrumuseta, iar pentru rugaciune sau alte preocupari duhovnicesti imi ramane foarte putin?
* Gandirea si atitudinea mea este modelata de Hristos, sau de duhul lumii acesteia?
* Demonstrez echilibru si stapanire de sine?

Cred ca fiecare femeie trebuie sa-si gaseasca propria cale in acest domeniu, astfel incat sa nu cada in extrema atentiei excesive fata de trup, dar nici in neglijenta fata de sine. Sa cautam sa ne exprimam feminitatea intr-un mod discret, delicat, curat, punand accentul pe dobandirea virtutilor si a inaintarii duhovnicesti, dar dand atentia cuvenita si aspectului exterior.

Cel mai indicat, cred eu, este sa avem grija de sanatatea noastra- sa mancam sanatos si moderat, sa bem zilnic suficienta apa, sa facem miscare, sa ne odihnim cat trebuie, sa ducem o viata echilibrata - acest lucru se va reflecta si in frumusetea corpului nostru, fara sa mai fie nevoie de fond de ten, ruj, rimel, creion de ochi sau de fard.

http://dulcecasa.blogspot.com/2008/12/femeia-ortodoxa-si-machiajul.html

| S†®£p§¦L§ a răspuns:

Nu sunt baiat dar cred ca si machaitul are rolul luibig grin. Eu cred ca si asta conteaza pentru ei, dar daca iubesc o fata, o iubesc asa cu este ea. Fara sa tina cont de machiaj.

Si fara machiaj in exces.winking

pa-pawave kiss

| pendula a răspuns:

Nimic nu se compara cu o fata naturala, machiajul e doar pentru... fetele care nu sunt asa de frumoase parerea mea daca tu esti frumoasa iti zic eu ca baiatu mai ales daca e prietenul tau ar prefera sa fi nemakiata happy

| morenaRox a răspuns:

Buna happy
Pai depinde, de exemplu iubitului meu ii place mai mult sa fiu naturala, fara machiaj.Ma machiez (nu excesiv, pentru ca nu-i place) doar cand mergem la vreo petrecere etc tongue

| ~ Renata ! - ElectroGirl °•° a răspuns:

Buna happy. nici eu nu sunt baiat, dar vazand intrebarea nu m-am putut abtinehee hee...desi multi spun ca baietii prefera fetele naturale, consider ca, asa cum a spus si ZuZu, machiajul are rolul lui. El poate masca (pentru. un timp) anumite perfectiuni si iti poate da incredere in tine happy.
ByE >big grin

| kanajambe explică:

Si o alta intrebare.de ce unii barbati prefera femeile machiate in exces (cele extravagante )doar pentru faptul ca atrag privirile si sunt 'cautate'?

| kanajambe explică:

Daca unei fete nu i-a dat Dumnezeu cat i-a trebuit eu consider sa nu se ascunda in totalitate sub fondul de TEN.cuiala,rimeluri exagerate si fard.
Mie imi place sa ma dau cu fond de ten, pentru ca ma inrosesc si nu imi place.si rimel.asta numai pentru a da un mic contur ochilor happy
Dar uneori poti spune ca sunt nemachiata, sunt momente in care degeaba ma dau cu fond de ten si rimel.ca mai tare imi stric fatathinking
Va pup.multumesc

| D33d33wttzzaaaaaaa a răspuns:

Cred ca machiate. Da` cat mai discret. happy
(sunt fata)
Si eu ma machez cu fond de ten, deh, ca sa acopar cosurile. Ca in rest mi-e lene sa ma machiez. Oricum seara trebuie` sa ma demachiez, deci, de ce atata stres?!? Cn ma iubeste, ma iubeste asa km sunt.

| eounik a răspuns:

Hmm...pai stii cum e... fiecare cu gusturile lui.depinde de baiat big grin

| alecs871 a răspuns:

Acum depinde si de fata, daca este o fata care ii pot spune : "Hai ca peste o luna nu o sa iti mai creasca cosuri... Nu mai au unde" ar trebui sa aiba un pic de fond de ten (cam de 2-3 cm laughing ) dar daca este o fata care se da cu fond de ten ca asa vrea ea... e clara treaba. Deci prefer cele nemachiate la care le sta bine asa.

| cage a răspuns:

Nemachiata si sa fie cat mai naturala. asta e parerea mea. da cand ies undeva imi place sa fie aranjata prietena dar sa nu fie exdagerata.

| Johnny_3038 a răspuns:

Desigur nemachiate, inchipueti sa o saruti si ea sa fie data cu pomada nu-i prea placut!happy

| corina_4591 a răspuns:

Nu trebuie sa te gandesti la altii atunci cand iti faci o schimbare estetica, conteaza sa te simti tu bine in pielea ta si astfel cei din jurul tau vor simti asta si cu totii te vor aprecia mai mult decat daca schimbarea ar veni doar ca sa faci pe plac altcuiva

| diablo4life a răspuns:

Mie unu imi plac cele machiate:X

| Mihaiii a răspuns:

Nemachiate! Frumusetea naturala este cea mai frumoasa!batting eyelashes

| MihaiAngel a răspuns:

Mie imi plac fetele nemacheate, imi place sa vad in prietena mea frumusetea naturala si cea interioara...mai merge si un pic de machiaj care chiar sa se potriveasca, DAR NU SUPORT FETELE
MACHIATE IN EXCES

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nemachiată! Machiajul se acceptă doar la ocazii speciale (ex.: petreceri).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ei le iubesc nemachiate, da` le place mai mult cum arata machiateoh go on Complicat, nu?laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nemachiate, eventual ceva discret.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am fost mereu impotriva artificialitatii.Naturalul e mai valoros oricit de simplu ar fi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Femeie sa fiewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred nu e intotdeauna necesar machiajul.big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu unu as prefera ca partenera mea sa nu fie machiata in exces! ceva simplu

Întrebări similare