Draga Loreta, si eu sunt tot fata dar articolul pe care ti-l trimit este scris de un baiat, deci sper sa-ti fie de folos:)
Machiajul – masca frumuseţii
Nu-i aşa că naturaleţea, zâmbetul cald şi gingaş, ochii senini, sunt frumuseţea exterioară a fetelor pe care baieţii le admiră si le caută cel mai mult? Nu-i aşa că voi, fetelor, vreţi să fiţi admirate tot timpul de prietenul (soţul) vostru, să fiţi frumoase chiar şi dimineaţa când vă treziţi?
Fetele sunt ca şi florile: sensibile, fiecare cu parfumul ei, cu frumuseţea ei, nu este niciuna ca cealaltă.
Dar noi baieţii avem o mare durere…de ce vă ştirbiţi frumuseţea adevarată şi o ascundeţi sub culori artificiale, machiaje, rujuri şi alte "unelte" special create şi promovate pentru voi de marile companii, pentru a-şi umfla conturile chinuindu-ne pe noi toţi?
Oare Dumnezeu care a facut toate păsările, florile, aşa frumoase, unele cu o singura culoare, altele cu sute de culori şi nuanţe, care mai de care mai încântătoare, nu putea să pună şi pentru voi fetele culori mai intense pe buze, ochi, pe obraji sau par, ca să fiţi admirate? Oare nu v-a facut El ca să placeţi baieţilor fără să depuneţi vreun efort?
Dar dacă nu aţi aflat până acum vă spun…aşa cum sunteti voi în mod natural aveţi toate ingredientele ce va trebuiesc pentru a plăcea viitorului prieten si soţ. Sunteţi frumoase aşa cum sunteţi, de ce vă ascundeţi sub un chip rece, care nu este al vostru? Dacă am colora un trandafir, o crizantema sau crin cu alte culori, dacă am schimba parfumul florilor ar mai fi aşa frumoase cum sunt ele? Mă indoiesc.
Poate o să-mi spuneţi că după gândire sunt un moşneag de 27 ani care are soţia cu fustă până-n pământ şi voal pe cap… dar vă înşelaţi, reprezint vocea a 90 % din baieţii, soţii, taţii din lumea aceasta. În continuare o sa vă dezamagesc şi nu o să spun să nu vă mai machiati, fardaţi, şi celelalte pentru că este păcat ci din contra, dar când o sa vă pierdeţi frumuseţea exterioară ce aţi primit-o în dar, care este trecătoare ca tot ce este pe pământ, să nu spuneţi că nu vi s-a zis că sunteţi frumoase aşa cum sunteţi si să nu regretaţi zicând în gand:
"Tot ce-am avut frumos la trup eu am pierdut… căci m-am ascuns sub o mască de lut!".
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/2008/10/machiajul-masca-frumusetii/
Vazand acest topic, nu m`am putut abtine sa nu raspund, desi sunt fata. Eu cred ca machiajul este necesar pentru fiecare dintre noi fetele, pentru a`i pune in evidenta feminitatea.Bine-inteles un machiaj foarte discret, gen putin mascara, putin contur pentru ochi, dar nu foarte strident si un gloss sunt ok. NIMIC MAI MULT! Imi place mai mult o fata careia ii ies cat de cat ochii in evidenta, in schimbul unei fete careia nici macar nu i se vad ochii.Astfel pare ca acelei fete chiar ii pasa de imaginea ei si se ingrijeste.
anonim_4396 întreabă:
Prokopchuk_Alexandrina_2000 întreabă: