Offffff
Felicitari!
Eu sunt placut surprins de initiativa ta, desi ma indoiesc ca va fi de mare efect.
Fiecare generatie e diferita in felul ei, tu ai 18 ani, eu am 16 ani si totusi cred ca am prins ceva vremuri asemanatoare. Ma uit la copii de 9, 10, 11 ani si am minunez, eu la varsta lor (adica cu 5 ani in urma, deci nu e mare diferenta) ma jucat cu mingea pe strada, ma alergam cu prietenii, jucam jocuri in aer liber, sa nu mai zic ca nu injuram. Asta se aplica la majoritatea celor de 16 ani, insa copii astia de 9, 10, 11 ani injura mai urat ca noi, isi pierd ziua in fata la Metin sau mai stiu eu ce porcarie (nu mai zic de siturile pentru adulti, am auzit si de astfel de copii).
Totusi sunt 5 ani intre mine si copii astia (fac referire la cei de 11 ani) si totusi suntem total diferiti.
Valorile se schimba, lumea se schimba, daca tu nu ai avut de unde sa inveti sa fi o panarama, ei au. La TV apar numai individe cu fuste mai mici ca boxeri mei (cred ca e putin exagerat, dar nu prea mult), cu sani cat mai vizibili, eventual sa stie mai putina carte ca mine.
Fiecare generatie se leaga de ceea ce vede si de ceea ce se promoveaza, cum acum 5 ani inca eu ma uitam la desene animate, acum pana si desenele nu sunt desene si prezinta o incercare de vedete.
Am scris un sul de hartie igenica, cand puteam sa zic pe scurt (imi cer scuze).
Ideea pe scurt e ca tu vezi diferit lucrurile fata de toti copii intre 10-15 ani si pana o sa ajunga si ei la varsta ta mai e si poate doar atunci vor intelege.
Chestia asta, cu sexul de la varsta de 12-15 ani nu e nimic nou, se intampla de mii de ani, insa doar acum datorita mijloacelor de informare se vede cu adevarat asta.
P.S. Poti sa-i spui si sa ii arati unui om un lucru cat de mult vrei, daca nu are minte nu va intelege sau nu va vedea pana nu va pati.
P.S.s. Astept un raspuns la sulu asta de hartie igenica.
"Ai 18 ani sa fim seriosi ce sa stii tu la 18 ani? Nu iti dai seama ca esti si tu copil."
Poate ca nu sunt in masura sa raspund la asta (tinand cont ca tu diferentiezi mult pe baza varstei), dar sunt unii (putini totusi) in ziua de astazi care sunt mai maturi la 15-16 ani si au o experienta de viata mult mai vasta decat majoritatea la 21-22.
Dupa felul cum vorbesti, nu ti-am descoperit decat o singura problema si anume cea mentionata in paranteza de mai sus, deci, felicitari, te numeri printre cei cu un rationament integru si o personalitate puternica, dar, sincer, mai degraba previi decat sa te ineci cu apa/mancare in timp ce citesti aberatiile unor generatii in declin.
Hmm!? Daca vrei sa ma jignesti, atunci nu ai decat sa o faci draga mea! Nu imi pasa ce crezi tu de mine, Nu neg ca esti o fata inteligenta dar contrazici pe toata lumea de parca tu ai sti tot, nu vreau sa par altcineva. Daca te-am facut idioata asta nu inseamna ca sunt mahalagioaica pe bune!Cred ca nu stii ce inseamna o mahalagioaica scumpo, ..Si greselile de ortografie sa fim seriosi la computer scriind pe o nenorcita de tastatura un text atat de lung si plictisitor imi mai scapa cate un cuvant scris aiurea, asta nu inseamna ca sunt analfabeta ca stii ...cam asa ceva vrut sa spuiDaca vrei sa vezi cat sunt de inteligenta sau daca vrei sa vezi cine sunt putem face intr-un fel sa ne cunoastem Asta pentru ca nu imi place sa fac tam-tam pentru nimic.Te-am judecat daca ti-am spus ca esti copill, Pai esti copil fetita, si eu sunt inca nu gandim destul de matur inca vedem viata in roz..Si nu ma contrazice ca stii ca am dreptate.Nu ma lua cu texte ca stii..ca ai invatat, etc etc, Hai sa nu ne dam mari oameni luand texte dupa google.Ok? Mai bine incetam circul nu am de ce sa iti arat tie cine sunt sau ce sunt.Nu imi place sa ma laud, imi place sa demonstrez.Nu vin cu borbe goale ca altii aici ca nu are rost Ok. Daca vrei sa vb atunci lasa-mi un id ceva si o sa iti demonstrez ca eu sunt ceea ce zic ca sunt.Nu vreau sa par altcineva pentru ca ma mandresc cu mine scumpo! Asa ca Te pup! Noapte Buna!
Adrian,Multumesc pentru parere, respect am facut niste lucruri frumoase in viata de care sunt mandra, am trecut peste ele ca un om matur.Am fost fortata sa ma maturizez inainte de vreme pentu ca mi s-au intamplat multe lucruri urate in viata nu vreau sa intru in detalii..sa fii copil nu inseamna sa fii prost, ci doar sa crezi ca tot ce zboara se mananca.E frumos sa fii copil, doar ca unii uita acest lucru. lucrul ce ma enerveaza cel mai rau. este ca Nu ni se respecta parereile! NU trebuie sa ai o anumita varsta sa fii in masura sa raspunzi la o intrebare, Iti multumesc! O seara placuta!
Sfatul meu "mah" este sa mai treci pe la scoala sa inveti gramatica si pe urma sa pretinzi ca ii poti invata ceva pe cei de 10-15 ani. Si inca ceva, nu mai generaliza aiurea!
Mah cert este ca nu esti analfabeta si esti chiar foarte ok ca persoana, insa m-am enervat putin pentru ca m-ai facut idioata.Cred ca si tu ai fi reactionat la fel daca cineva ti-ar fi zis acelasi lucru.
Si pentru ca nu vreau sa mai facem show pe aici ( ca sunt sigura ca si-au luat spectatorii popcorn) te las si ma duc si eu la culcare! Noapte buna!
Eu intotdeauna utilizez,, mah'' in loc de,, ma'' pe mess/TPU/fb/. Imi este mai usor si suna mai bine.
Nu am generalizat ci am dat niste sfaturi cine le asculta, le asculta cine nu asta e
Sunt constienta ca unii copii intre 10-15 ani stiu deja lucrurile astea, dar sunt unii care vin aici pe TPU si pun intrebari .
E intentia mea era sa clarific lucrurile asta!
Inteleg ce vrei sa spui, dar modul in care l-ai spus "pentru toti copii", nu e generalizare? Si apropo "pentru toti copiii" ar fi mai corect, iar "decat" se foloseste doar dupa o negatie, si as putea continua cu greselile, si zic asta pentru ca am vazut ca i-ai atras atentia unei alte persoane pentru greselile de ortografie. Daca tot vrei sa invete ceva copiii de 10-15 ani de la tine, de ce sa nu fie si gramatica?
Ai dreptate.Am ceva vechime pe aici si de multe ori ma si amuz dar si mai tare ma ingrozesc ce anume poate debita mintea unor copii.
Punctul 11 tu ne zici noua sa lasam baietii si sa invatam si dupa doua cuvinte ai scris,, lasa-ti,, ))) ma bucur ca ai 18 si nu stii gramatica. Eu am 14
Ma bucur ca ai remarcat greseala mea si nu vreau sa mai ma contrazic cu tine.Cat despre faptul ca nu stiu gramatica si etc iti dau un anunt :Sunt la cel mai bun liceu din orasul meu, nu nu am ajuns aici pe pile ( adica am invatat), stiu 4 limbi (de aici poate mai pun niste cuvinte aiurea sau niste virgule).Am primit de 3 ori pana acum bursa de studiu in afara ( deci am stat cam o luna sau doua intr-o anumita tara si asta cam in fiecare an in afara de cls 9).
Sunt foarte atenta la gramatica mea atunci cand scriu, pentru ca btw in timpul meu liber sunt si scriitoare ( scriu pe un site care nu e romanesc).
Asa ca acum ca te-am lamurit cu cine vorbesti ( si asta nu e tot) eu zic sa te intorci la temele tale si cand o sa iti formezi o mentalitate proprie sa te intorci si sa vorbesti cu mine
Stiu si partea frumoasa e ca nu ne asculta si dupa aia se intorc pe TPU si se vaita ca nu stiu ce li s-a intamplat
Ei se cred adulti responsabili in loc sa copilareasca cat mai au timp!
Se schimba lumea.Am o anumita varsta si vad ca sunt foarte multe schimbari in mentalitatea copiilor din ziua de azi.
,,P.S. Poti sa-i spui si sa ii arati unui om un lucru cat de mult vrei, daca nu are minte nu va intelege sau nu va vedea pana nu va pati.''
Destul de corect sunt aici persoane pe TPU care ma contrazic de mama focului desi stiu ca am dreptate.Da iti spun eu ca se vor intoarce si cine stie ce intrebare vor pune. Ceva in genu:,, Am ramas sau nu insarcinata cu un cartof?''.
Sunt oameni mai open minded si oameni care vor sa traiasca in grota ( si asta o stim de pe timpul lui Socrate, nu intru in detalii).
Sa stii ca si cand eram eu mai mica au fost tentatii, dar daca unii s-au apucat sa faca anumite lucruri eu nu m-am luat dupa istinctul de turma(asa cum o fac majoritatea dintre ei).
Unii dintre ei au parintii plecati prin strainatate sau parintii nu le acorda suficienta atentie si ca de obicei se apuca ei sa-si strice viata pe motivul,, Ai mei nu ma iubesc''.
Pai tocmai ca motivul principal pentru care unii parinti pleaca din tara sau petrec mai mult timp la serviciu este pentru copii.Sa le faca lor o viata mai buna
P.S : Nu ai scris sulul asta de hartie igenica degeaba
Pai de obicei nu citesc cartile de pe net ( ma crezi sau nu treaba ta).Am facut psihologie decat un an dar nu mi-a placut atat de mult incat sa zic,,Mama ce as vrea sa continui sa invat psihologie!''.
Din cate ai scris tu acolo,tu ma intrebi de fapt ce as vrea eu sa fac ca sa le schimb atitudinea si prin ce metode(asta mai pe scurt si nu in termeni psihologici).
Mai eu una nu ma cred atotstiutoare (pentru ca nu sunt si nu sunt un om perfect),am si eu defectele mele insa cred ca am ajuns sa disting,, binele'' de,, rau''.
Nu cred ca un psiholog sau vreo teorie data de un anumit filosof ar rezolva ceva in cazul de fata(asta e parerea mea si poti sa imi dai exemple din cartea de filosofie cate vrei tu ). Vremurile se schimba iar conceptia oamenilor despre viata se schimba odata cu trecerea timpului( si aici vreau sa spun ca nu il poti compara pe Eminescu cu vreun poet roman actual pentru ca au ideei diferite si au trait vremuri diferite).
Degeaba le spune un psiholog(poate sa fie el/ea cel mai tare in domeniu) astora mici cum trebuie sa se comporte, ei in general nu asculta sfaturile decat de la prieteni.Un psiholog este vazut in Romania ca un fel de,, calau'' care vrea sa le schimbe total viziunea.De aceea consider ca e mai eficent ca noi astia putin mai mari sa incercam sa ii castigam ca prieteni si apoi sa le explicam ca ceea ce fac ei nu e intotdeauna bine.Copii au intotdeauna tendinta sa ia ca model pe cei mari ( din cauza asta am ajuns in situatia asta), dar sunt suta la suta sigura ca daca noi astia mai mari am incerca sa stam macar 5 minute de vorba cu ei cand ii vedem asa mai aerieni si mai tristi, iti spun eu ca le aducem un zambet pe buze.
Din pacate lumea noastra e formata numai din oameni tristi si care nu au timp decat pentru ei.Noi inca nu am invatat cum sa fim uniti si cum sa ne ajutam intre noi!.
Acum asta e parerea mea, tu poti sa ma contrazici acum cat vrei!
Eram suta la suta sigura ca studiezi psihologia la facultate, cunosti foarte bine termenii si ai o gandire mai altfel ( am mai vazut intrebari la care ai raspuns).
Nu sunt interesanta de domeniu tocmai pentru ca nu vad ca as avea o inclinatie spre psihologie, eu sunt asa mai strong si mai incapatanata si cred ca as avea mai multe sanse daca as studia la facultate drepturile omului ( Si asta nu in Romania).
Stiu de chestia aia pe care v-a ziso profu vostru, am facut si eu in clasa 10 psihologia cu un prof care zicea acelasi lucru
Mersi mult de ajutor si spor acolo la invatat sa fi o psiholoaga buna .Eu ma duc sa mai invat pentru BAC ca am o gramada de facut. Mai vb, pa pa
Sa stii ca ne asemamnam, intr-un fel Am 15 ani si sunt sigura ca dragoste acum nu exista..Eu la 18 ani daca as vrea sa am un iubit, fetele innebunesc facind diferite prostii pentru ei dar sunt sigura ca nu merita. Am o colega de clasa care a avut deja citva iubiti si ea sufera pentru ei dar eu rid de ea si zic ca este proasta, iar ea mereu imi zice ca vei ajunge si vei vedea sau ca nu stiu ce inseamna asta, Doamne nu stiu cum sa o conving ca eu am cap pe umeri si stiu si singura ce e o dragoste adevarata dar nu o bataie de joc,, eu sunt mai populara sau nu stiu cum sa-i zic...getele de azi sint usuraice si in mare masura proaste..eu nu as face acest lucru la viata mea niciodata. daca te va iubi cu adevarat nu vei avea parte de suferinta din partea lui
Chiar nu am vrut sa o spun cu rautate daca m-ai inteles gresit imi cer scuze. Aaa si poate imi dai si mie site-ul acela de care ai mentionat mai sus ca sunt tare curioasa!
In mare parte sunt de acord cu tine.
Televiziunea si internetul sunt de vina.
Nu conteaza ca ai 18 ani, ce ai spus tu e foarte important, mai ales nr 11, daca ai carte ai parte, nu ai carte nu ai parte, cele/cei care nu vor invata nu vor ajunge nimic, pentru ca parintii lor nu vor trai la infinit.
Si ce e cu asta eu nici nu stiu ce e Metin.
Si am 11 ani eu nu-mi fac avint sa fac s*x.
Tu cred ca cind erai mica iti place de cineva si imblai cu panorama ca sa te placa
Onlinez,ai foarte mare dreptate dar si one94 are intr-un fel sau altul cert este ca nu toti copii sunt asa, si poate ca parintii le explica copiilor ce e bine si ce nu dar daca ies afara in tot felul de anturaje se strica...si in multe cazuri da,nici parintii nu dau atentie copiilor mai deloc, eu de exemplu o am doar pe mama tatal meu a lasat-o pe mama mea cand a aflat ca este insarcinata si m-a afectat foarte mult si de parca nu ar fi fost de ajuns mama s-a recasatorit si m-a lasat in grija buniciilor mei care ii cam doare in cot de mine mereu ma cearta, ma bat, si fac tot felul de chestii din cauza carora am decazut in ochii celorlalti din jurul meu deci, da sunt si parintii de vina dar nu intotdeauna..eu am facut sex la 15 ani si tin sa spun asta pentru toate fetele ca or sa le para rau daca incep de la varsta asta, baiatu cu care am facut sex nu m-a lasat balta este si in ziua de azi cu mine si vreau sa ma mut cu el doar ca sa scap de ai mei, si mi-ar parea rau sa aflu ca si celalalte fete ai facut la fel pentru ca nu toate avem parte de "baieti buni" sa zicem dar daca esti genu de fata sa umbli cu decolteuri adinci la 15-17 ani si sa umbli cu fuste mini este logic ca baietii te vor doar in pat pentru ca nu insipiri incredere si nici o aliura de fata cuminte, eu nu am umblat cu fuste mini si nici cu decolteuri pentru ca nu mi s-a parut necesar am spus ca cine ma place ma place si asa...in fine deci ganditi-va mult si cum am spus ambele persoane eu dreptate o zi buna
Metin e o prostie Va jur ca la varsta mea de 10 ani Joc Cele Mai bune Jocurii Si ma bucur ca am o copilarie frumoasa Si ca ma pot bucura de orice...
anonim_4396 întreabă: