Depinde de natura relatiei, unii baieti se ofera sa plateasca, unele fete se asteapta ca baiatul sa plateasca, dar majoritatea sunt ok sa-si plateasca fiecare. Nu te poate obliga nimeni sa platesti, dar poate sa isi arate dezgustul dupa aia.
Eu prefer sa nu stea cu mine pentru bani, ci sa fie alaturi ca ma place pe mine. E foarte ok fiecare sa-si achite, o relatie nu inseamna neaparat si un flux de resurse.
Daca ea ii cumpara chestii inseamna ca il place foarte mult. Ea sa refuze ca el sa-i cumpere chestii n-am auzit.
1. prima oara plateste baiatul, ca sa fie cavaler si cu bun simt.
Urmatoarele dati se poate pune juma-juma
2. depinde de intelegerea dintre ei.
3. fata vrea sa fie independenta sau nu vrea sa se simta datoare unuia care nu are de gand sa-l pastreze multa vreme langa ea.
1. In mod normal plateste cel care a invitat sau care a propus activitatea.
2. Daca amandoi sunt ok asa e foarte bine - fiecare face cum vrea.
3. E pisibil ca ea sa aiba o situatie financiara mai buna decat el.
Legat de 1, mie nu mi se pare normal ca plateste cel care invita. Adica daca ma invita un prieten la paintball, sau intr-o excursie, nu ma astept sa imi plateasca. Daca ma invita o prietena sa iesim la un muzeu, nu ma astept sa imi plateasca. Daca ma invita o fata pe care am cunoscut-o recent sa iesim la o cafea, nu ma astept sa imi plateasca.
E diferit in experienta ta? Un caz in care m-as astepta sa plateasca ar fi daca ma ia cu masina, atunci nu m-as astepta sa-mi ceara bani de benzina, pe distante scurte.
Prima intalnire de obicei e la o cafea si nu prea conteaza cine plateste dar la urmatoarele intalniri de obicei prefer sa facem ceva distractiv si mereu ma ofer sa platesc desi adesea sunt refuzata. Cu prietenul meu am fost la planetariu, echitatie, parc de distractie, tur cu ghid la miezul noptii intr-o inchisoare bantuita, escape room, zbor cu avionul de agrement, trasee off road, concerte, spectacole de teatru, bowling, stand up comedy, cam tot ce mi-a trecut prin cap si m-am oferit sa platesc de fiecare data (sau am platit in avans) fiindca asa am simtit. Nu stiu daca neaparat ma astept sa imi plateasca cineva daca ma invita dar in general asa se face - in special in cazul unui cuplu.
Mai normal ar fi sa plateasca doar pentru ei, dar nu are nicio relevanta daca esti fata sau baiat daca iei niste bunuri partenerului.
Eu cred ca intr-o relatie adevarata nici macar nu trebuie sa apara aceasta intrebare
cristinamnt întreabă: