| Mihaela1234578 a întrebat:

Buna,am 17 ani iar ultima menstruație pe care am avut-o a fost de pe 13 pana pe 18 mai (inclusiv). Pana în ziua de azi nu am avut menstruație doar pe data de 21-22 niște mici scurgeri de sânge. Am făcut 2 teste de sarcina Sure check tip stilou ambele în timpul zilei și au ieșit negative. În trecut am folosit pastila de a 2-a zi și pana acum o luna ciclul meu venea de 2 ori pe luna. Ce cauzează întreruperea asta brusca? Poate fi vorba despre o sarcina?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In mod sigur ciclul tau menstrual este si va fi foarte dereglat si neregulat inca o buna perioada de vreme. In multe situatii se constata ca efectele negative induse in organism de catre acei hormonii sintetici se pot manifesta uneori chiar si 10-12 luni dupa administrarea pastilei de a 2-azi. Orice ciclu menstrual care are o lungime mai scurta de 21 de zile este ANORMALA si in cazul in care se produc 2 menstruatii intr-o luna consultatia ginecologica devine obligatorie. Aceste modificari frecvente si bruste precum si producerea menstruatiilor atipice ca si mod de manifestare probabil ca se datoreaza dereglarilor hormonale si ale ciclului menstrual provocate de acea pastila nenorocita si blestemata mai ales atunci cand pastila de a 2-a zi a fost folosita inutil. Posibilitatea de a exista o sarcina este foarte mica avand in vedere si testele de sarcina efectuate, dar nici existenta unei sarcini nu se poate exclude complet, fiindca ar putea deveni posibila in cazul in care testele de sarcina au fost facute mult prea repede sau incorect. In urma cu 4 luni ti-am lasat urmatorul raspuns care din pacate se adevereste in mare masura : ""In concluzie fiindca posibilitatea de a se naste o sarcina a fost teoretic aproape inexistenta, folosirea unei pastile contraceptive mai ales EllaOne (culmea in mod preventiv thinking), reprezinta lipsa informatiilor corecte, dar mai ales o grava si crasa IRESPONSABILITATE, ca sa ma exprim cat mai elegant. Fiindca ti-ai facut-o cu mana ta, iti vei merita soarta care va urma in urmatoarele multe luni de zile. Multa sanatate fiindca vei avea nevoie de asa ceva!"" Pot sa spun ca te compatimesc pentru prostia facuta si te sfatuiesc sa mergi sa fii consultata de un medic ginecolog. Multa sanatate!

3 răspunsuri:
| cevdet a răspuns:

O luna jumate? Sarcina! Fa analize la laborator.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E foarte probabil sa ai o dereglare hormonala foarte severa, mai ales ca la varsta ta, mai ales daca nu ai nascut nici un copil, pilula de a doua zi nu este permisa (poate fi luata in considerare numai si numai in cazul unui viol, dar si atunci cu maxima prudenta si sub supraveghere ginecologica foarte stricta). Du-te urgent la ginecolog pentru consultatie si investigatii, nu mai amana nici macar o zi (mai ales ca ai amanat deja foarte mult, dupa pilula de a doua zi, trebuie sa mergi la ginecolog imediat cum apare o dereglare, deci trebuia sa te fi vazut deja cel mai tarziu in jurul datei ed 15 iunie)

| Mihaela1234578 explică (pentru corbulalbrosu):

Mulțumesc frumos pentru răspunsul oferit!