| Dedey21 a întrebat:

Am 17 ani, mi-am inceput viata sexuala acum 3 luni, pun intrebarea asta pentru ca, nu am cu cine ma sfatui. Dupa ce mi-am inceput viata sexuala ar trebui sa iau pastile sa nu raman insarcinata? va rog sa-mi dati sfaturi. [ am o relatie de 8 luni(am facut sex de multe ori dar menstruatia mi-a venit regulat happy )]

6 răspunsuri:
| Alicezzz a răspuns:

Ar tr sa stii ca nu tr sa faci sex neprotejat, deci ori iei anticonceptioale ori folositi prezervativul! Si indicat ar fi sa mergi si la un control ginecologic de rutina daca ai o viata sexuala.

| Alcyon a răspuns:

Draga mea, la cei 17 anisori ai tai, ar trebui sa stii mai multe despre contraceptie. Nu de alta, dar peste inca trei luni s-ar putea sa apari pe-aici cu intrebari de genul: oare sunt insarcinata. Ca sa nu te trezesti cu plozi, la varste la care nu te poti intretine nici pe tine, ai doua variante:
-prezervativul (care te fereste atat de sarcini cat si de boli)
-sau anticonceptionalele (care necesita insa o vizita la medicul ginecolog, deoarece nu toate femeile au voie sa le ia).
Sfatul meu e sa folosesti prezervativul. Nu are efecte secundare, cum au pilulele si in plus, te protejeaza de BTS-uri. Cu metodele naturale (gen metoda calendarului sau a coitului intrerupt), riscul de sarcina e destul de mare. Cred c-ar trebui sa fii mai constienta de faptul ca sexul nu e o joaca de copii si ca-ti poti distruge viata, daca n-o faci cu cap.

| ShadoWCrist a răspuns:

Nu face sex neprotejat...asta e regula de baza laughing

| Dedey21 explică (pentru Alcyon):

Sunt constienta ca, nu e o joaca si asa e, ar fi trebuit sa stiu mai multe dar am un motiv happy nu pot merge sa.l intreb pe tata in legatura cu asta sau pe sora mea de 8 ani si de pe internet nu m.a lamurit nimic pana acum happy. multumesc pentru sfat :*

| Cristi_Stefan_1989 a răspuns (pentru Alcyon):

De fapt draga domnule-doamna sau domnisorule respectiv domnisoara... te anunt cu mare dezamagire ca este in ultimul timp o joaca de copii. Deci laughing rolling on the floor dar si in acelasi timp crying sad

Răspuns utilizator avertizat