Ar tr sa stii ca nu tr sa faci sex neprotejat, deci ori iei anticonceptioale ori folositi prezervativul! Si indicat ar fi sa mergi si la un control ginecologic de rutina daca ai o viata sexuala.
Draga mea, la cei 17 anisori ai tai, ar trebui sa stii mai multe despre contraceptie. Nu de alta, dar peste inca trei luni s-ar putea sa apari pe-aici cu intrebari de genul: oare sunt insarcinata. Ca sa nu te trezesti cu plozi, la varste la care nu te poti intretine nici pe tine, ai doua variante:
-prezervativul (care te fereste atat de sarcini cat si de boli)
-sau anticonceptionalele (care necesita insa o vizita la medicul ginecolog, deoarece nu toate femeile au voie sa le ia).
Sfatul meu e sa folosesti prezervativul. Nu are efecte secundare, cum au pilulele si in plus, te protejeaza de BTS-uri. Cu metodele naturale (gen metoda calendarului sau a coitului intrerupt), riscul de sarcina e destul de mare. Cred c-ar trebui sa fii mai constienta de faptul ca sexul nu e o joaca de copii si ca-ti poti distruge viata, daca n-o faci cu cap.
De fapt draga domnule-doamna sau domnisorule respectiv domnisoara... te anunt cu mare dezamagire ca este in ultimul timp o joaca de copii. Deci dar si in acelasi timp