| Lolitagirl112 a întrebat:

Buna! Am 17 ani si mi-am inceput viata sexuala de ceva vreme. In momentul de fata am o problema si nu pot merge la medicul ginecolog. Azi trebuia sa imi vina perioada, pot zice ca a venit de doua zile, dar vine putin si inchis la culoare. Iar de aproximativ o saptamana, ma simt foarte slabita, mi somn oricat de mult as dormi si mai multe...

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Dupa ce trece ciclul este bine sa mergi la medic sa-ti faci analize complete, ca-i posibil sa fii contactat ceva boala cu transmitere sexuala, autoimuna prin contact sexual neprotejat: HIV(SIDA), hepatita B sau C, clamidia samd.

| DonJuan50 a răspuns:

Du-te la medic și fă-ți analize. Posibil să ai anemie, deoarece femeile sunt mai predispuse la carențe de fier, din cauza menstruației.
Carența de fier, dă somnolență, și apatie în general.
Ai spus că ți-ai început viața sexuală de ceva timp.
Ești într-o relație monogamă?
Folosiți prezervativ, când faceți sex?

| Kufu95 a răspuns:

Trebuie să faci niște analize, poate ai glicemia scăzută, poate nu ai o alimentație ok, cine știe.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Hello! Nu poti merge la ginecolog fiindcă?
Ar trebui mai ales ca ti-ai inceput viața sexuală.Nu e rușine. Înțeleg că te îngrijorează ceea ce simți acum și este normal să ai nelămuriri. Menstruația mai întârziată sau schimbările în caracteristicile acesteia, cum ar fi fluxul mai mic și culoarea diferită, pot fi cauzate de mai multe lucruri, inclusiv stres, modificări hormonale, alimentație sau chiar infecții. De asemenea, oboseala și senzația de slăbiciune pe care le descrii pot fi legate de mai multe factori, inclusiv dezechilibre hormonale, anemie sau alte condiții care ar necesita o evaluare medicală.
Este important să îți monitorizezi starea și să iei în considerare câteva posibile cauze(îți las câteva cauze posibile):

Schimbări hormonale - Dacă ai început viața sexuală de curând, este posibil ca organismul tău să se adapteze, iar ciclul menstrual să devină neregulat.
Stresul sau anxietatea - Stresul poate afecta serios ciclul menstrual și poate cauza oboseală extremă.
Gravitatea sarcinii - Deși nu este foarte probabil în cazul unui flux menstrual, dacă există riscul unei sarcini, ar trebui să faci un test pentru a verifica acest lucru.
Alte condiții medicale - Oboseala poate fi legată de anemie, infecții sau alte probleme de sănătate.
Dacă nu poți merge imediat la medic, îți recomand să faci un test de sarcină pentru a elimina orice nelămuriri legate de acest subiect. Dacă simptomele persistă sau devin mai grave, ar fi bine să te adresezi unui specialist cât mai curând posibil.

| Lolitagirl112 explică (pentru Violleta2022):

Pai nu am cum ca nu ma primeste fara parinti

| Lolitagirl112 explică (pentru annonimaaaa555):

Nu pot merge la ginecolog din simplu fapt ca e o lege tampita care spune ca trebuie sa merg cu parintele cat timp nu am 18 ani. Dar multumesc mult pentru raspuns, probabil de la stres is toate astea, dar totusi o sa fac un test cat de curand

| Lolitagirl112 explică (pentru DonJuan50):

Prin luna septembrie am facut niste analize de sange si erau bune, dar stiu ca era o analiza "free T4" care era sub minim, dar nu prea stiu ce inseamna aia...
Am o relatie de 8 luni cu un baiat si in folosim protectie, dar acum ceva timp s-a rupt prezervativul, dar nu isi daduse drumul inca...

| Violleta2022 a răspuns (pentru Lolitagirl112):

Ba da, la ginecolog te primeste fara parinti, daca ai peste 16 ani impliniti.

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru Lolitagirl112):

Nu e adevărat. Daca ai împlinit 16 ani poți și singură. Și nu trebuie sa fie neapărat părintele tău.trebuie sa fie doar adult

| Biancabu a răspuns:

Nu ai nici o boala. Sa nu fi gravida

| DonJuan50 a răspuns (pentru Lolitagirl112):

Ai menstruație abundentă?
Asta poate să provoace carențe de fier în organism. Ar trebui niște analize de sânge pentru anemie.

| darrio2007 a răspuns (pentru Lolitagirl112):

Ce lege ai citit tu? Ti-e teama sa nu afli ca esti insarcinată?
Uite aici.
„Da, legea îți permite să consulți un ginecolog fără încuviințarea părinților, dar doar dacă ai împlinit vârsta de 16 ani. Bun, dar care lege? Este vorba despre Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătății. Mai exact, despre articolul 661 al acesteia, pe care urmează să ți-l „traducem".

Bun, articolul stabilește că, în cazul majorității procedurilor medicale, vârsta legală pentru exprimarea consimțământului informat este de 18 ani. Ce înseamnă asta? Că, pentru a te consulta, trata sau diagnostica, medicul are nevoie de acordul tău scris, iar, în general, acesta nu poate fi valabil decât dacă ai împlinit vârsta de 18 ani. Însă, articolul mai are încă o prevedere și stabilește faptul că minorii își pot exprima consimțământul în absența părinților sau a reprezentantului legal în situațiile medicale legate de diagnosticul și/sau tratamentul problemelor sexuale și reproductive, la solicitarea expresă a minorului în vârstă de peste 16 ani.

Deci, da, din punct de vedere legal, poți merge la ginecolog singură, fără părinți, dacă ai împlinit vârsta de 16 ani. "
Text preluat
https://www.avocatoo.ro/......unt-minora