| EmaManuela a întrebat:

Bună.
Am 18 ani și mi-a venit ciclu mai repede cu 5zile. de ce?
Mi-a venit in 01.12 si a tinut pana in 05.12 si azi iar mi-a venit.

6 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Un ciclu menstrual atat de scurt, cu o durata de doar 19 zile este considerat ca fiind anormala si din acest motiv daca se va repeta atunci in mod obligatoriu ar trebui sa te prezinti sa fii consultata de catre un medic ginecolog si un endocrinolog. Astfel de modificari si diferente de mai multe zilei in +/- fata de data/ziua considerata si preconizata de incepere a menstruatiei, se datoreaza dereglarilor hormonale care se produc in organism. Aceste dereglari hormonale isi au originea in functionarea incorecta/defectuoasa a glandelor endocrine responsabile cu producerea hormonilor feminini estrogen si progesteron, care sunt responsabile de functionarea la parametri normali a organismului femeii si dirijarea procesului de desfasurare perfecta a ciclului menstrual si a menstruatiei. In cazul tau acesti 2 hormoni feminini nu sunt produsi in cantitatea si proportia corecta ceea ce genereaza dereglari hormonale, fapt care perturba producerea la timp a ovulatiei si implicit si a menstruatiei aflate in stransa legatura una cu alta. Astfel de cicluri menstruale neregulate pot fi corectate/remediate prin folosirea unor produse hormonale prescrise de catre un medic ginecolog in colaborare cu un medic endocrinolog pe baza unor analize hormonale. Multa sanatate!

| EmaManuela explică (pentru corbulalbrosu):

Mulțumesc mult

| NutellaFinettiHomeAlone a răspuns:

Poate ai niste dereglari hormonale. Daca ti se mai intampla, mergi la un control ginecologic pentru un diagnostic corect.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru EmaManuela):

Ciclul cel mai scurt considerat ca fiind normal d.p.d.v. medical are durata minima de 21 de zile. In cazul acestui ultim ciclu produs, practic a lipsit una dintre cele3 faze ale unui ciclu menstrual normal. Daca se repeta un astfel de ciclu menstrual incomplet, trebuie neaparat sa fii consultata ginecologic. Sanatate!

| EmaManuela explică (pentru NutellaFinettiHomeAlone):

Multumesc

| Carrefour a răspuns:

Ai ciclu repezit
era smecher si s-a gandit sa o ia pe scurtatura asa ca a juns mai repede la finish adica linia de sosire