| elaelaboom a întrebat:

Buna,am avut un incident aseara,s-a rupt prezervativul si se pare ca a ejaculat., Mentionez ca s-a intamplat in data de 13 iar menstruatia trebuie sa vina in data de 16, 17 cam asa, am luat postinor cam la o ora dupa ce s-a intamplat apoi la 12 ore fix. exista risc de sarcina?

19 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

Riscul de sarcina ar fi fost mic si fara pastila. Pastila are o eficienta de aproximativ 95%. Poti sa ai dereglari de ciclu pe o perioada lunga si trebuie sa eviti cu orice pret sa mai iei alta pastila de a doua zi pentru ce putin 6 luni, indicat ar fi sa le eviti cat poti.
Nimic nu este absolut sigur, dar in cazul tau riscul de sarcina este aproape zero.

| elaelaboom explică (pentru SkyPilot):

Mentionez ca nu am mai luat niciodata si sper sa nu mai apelez la astfel de pastile.doar ca eram foarte speriata si am fost precauta.

| SkyPilot a răspuns (pentru elaelaboom):

Nu trebuie sa te justifici cu nimic. Se poate ramane in orice zi, data ovulatiei se poate schimba in functie de multi factori si nu esti sigura niciodata. Daca vrei sa fii cat se poate de sigura ca nu se intampla nimic, ai procedat corect. Ai insa grija de acum incolo.

| corbulalbrosu a răspuns:

Parerea mea este ca ti-ai administrat acea pastila blestemata cu totul inutil deoarece in perioada de dinainte de menstruatie chiar si in cazul in care ejacularea in vagin este intentionata posibilitatea de sarcina este teoretic 100% exclusa iar practic este infima. Ovulatia in cazul tau s-a petrecut cu mult timp in urma si este demonstrat stiintific si medical ca ovulul nu poate fi fecundat decat in acea singura zi. Dupa 24 de ore de la ovulatie ovulul practic "moare" adica devine infertil, nefecundabil.Dar lipsa de cunostinte medicale si mai ales sexuale se plateste la fel ca si prostia. Sunt ferm convinsca ti-ai administrat 100% INUTIL pastila care daca ai norocul nu-ti va pricinui prea mari dereglari hormonale in urmatoarele 6-8 luni. Multa sanatate.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru SkyPilot):

Imi pare rau ca trebuie sa intervin dar a procedat cat se poate de INCOSTIENT. Acea pastila se ia DOAR in situatia cand riscul de sarcina a devenit cert, INSA aceasta se poate stabili DOAR un medic ginecolog in urma unei consultatii de specialitate.

| SkyPilot a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Chiar ar trebui sa iti para rau ca intervii. Poate ca iti amintesti ca am mai avut o disputa pe un subiect despre care erai complet pe dinafara. Ce spui despre "posibilitatea de sarcina teoretic 100% exclusa " este eronat, dar continui sa le repeti tuturor lucrul acesta, uneori formulandu-l in termeni stiintifici ca sa ii dai credibilitate.
Chestia asta cu "posibilitatea de sarcina este teoretic 100% exclusa iar practic este infima" parca e scrisa de nenea Iancu happy
Nu te mai obosi sa raspunzi la postarile mele, nu are rost sa intru in polemici cu oamenii cu pareri ferme, ei au intotdeauna mintea odihnita!

Trebuie sa te anunt ca EU cel putin asa am invatat din cursurile anilor facultate.Ca sa elimin orice ambiguitate. Orice comentariu in plus ar fi de prisos.

Imi inchipui ce nivel stiintific are o facultate de unde studentii ies cu ideea ca un lucru poate fi teoretic imposibil, dar practic se poate. Science at its best! :D Chiar nu sesizezi penibilul situatiei?
Crezi ca Princeton University este suficient de serioasa pentru tine?
http://ec.princeton.edu/questions/ecsideeffects.html

Nu ma pot pronunta.Am auzit ca este o Universitate de prestigiu.Dar te asigur ca si Universitatea Babes-Bolyai este cel putin la fel de serioasa.Medicii romani asa "prosti" cum ii consideri sunt printre cei mai "vanati" ori unde pe mapamond. Mai ales cei care au terminat in celalalt regim. Nu cred ca este nevoie sa-i fac reclama. Sper ca ai auzit de Universitatea Babes-Bolyai, Suntem din pacate de moda veche, tipicari si de neinteles.

Iti garantez ca aici unde locuiesc eu, marea majoritate au auzit de Princeton in timp ce pe cei care au auzit de Babes-Bolyai ii numeri pe degete.
Eu nu am o problema cu medicii Romani, si nici cu Universitatea Babes-Bolyai. Hai sa nu ne ascundem in spatele unor acuzatii de stereotipie. Cu exceptia lui tata si a mea, toata familia mea au fost sau sunt medici. Cei din generatia mea sunt acum medici de renume pe la spitale serioase din USA. Am copilarit in Cotroceni, sora mamei a predat la "Carol Davila", iar eu m-am jucat adesea printre borcanele cu preparate dintr-una din catedrele de Anatomie. Am cunoscut multi medici si am o parere buna despre majoritatea lor. Problema mea este in a crede ca tu esti medic. Nu mi se pare ca te exprimi ca unul, si cred ca nu intelegi cu ce se mananca stiinta in general. Ca sa iti dau un termen de comparatie, userul Brigaela de aici de pe site vorbeste intr-devar ca un medic si nu am observat niciodata sa spuna aiureli sau lucruri fara acoperire.
Pe langa exemplul dintr-un mesaj precedent cu teoria si practica, mi-a displacut profund abordarea ta despre discutia din trecut privind lichidul preejaculator. Ca lucrator in domeniul stiintei, primul tau impuls ar fi trebuit sa fie sa pui mana si sa citesti, inainte de a intra intr-o polemica fara sa stii ce vorbesti. Pentru informarea ta, eu stiam despre acest lichid de la 13 ani, cand mama s-a prins ce se intampla cu fetele invitate in camera mea si m-a obligat sa citesc despre riscurile pe care mi le asumam. Ca sa nu mai vorbesc de dogma asta cu bomba hormonala pe care multi de pe siteul asta o fluturati ori de cate ori o fata ia un EC, dar niciodata nu spuneti nimic concret. In Canada nu exista isteria asta. Normal ca exista niste efecte secundare, ca la orice alt medicament, dar nu exista legaturi documentate nici cu cancerul, nici cu infertilitatea, nici cu defecte de nastere. Tot ce am gasit in 7-8 siteuri, pana m-am plictisit sa caut, au fost studii care indica o legatura intre abuzul de EC si problemele hepatice. Mai ai aici un site la intamplare pe problema asta care poate sa te ilumineze: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2792670/
Revenind la opinia despre doctori, doctorul meu de familie a absolvit University of Waterloo, ON. De cate ori mi-a rezolvat o problema medicala a actionat cam ca Dr. House (si de fiecare data imi explica si rationamentul, pentru ca a vazut ca mai inteleg cate ceva), dar fara dramele personale aferente. Este ireprosabil din punct de vedere profesional si personal. La nasterea primului copil am avut probleme, omul asta nu a avut nici o obligatie si a venit la 4AM la spital, s-a bagat peste ginecologul care cordona problema si a rezolvat-o el. Stiu foarte bine ce s-a intamplat atunci, pentru ca aici sotul este si el in sala de nasteri. Acum cativa ani am avut undeva in alt stat un accident de masina din care am iesit foarte serios tavalit. Cand am fost transferat aici, acelasi doctor a venit la miezul noptii fara sa il cheme nimeni, mi-a facut un consult foarte amanuntit de cca. 2 ore si a dat telefoane la 2AM sa ma transfere la alt spital pentru ca a considerat ca acela la care am fost adus nu avea dotarea necesara. Dupa asta, vreme de 7 saptamani venea la 6AM la fiecare doua zile, citea ce mi s-a facut, ma consulta, lasa note pentru ortopedul care raspundea de mine (si care era o doctorita reputata!), imi spunea cum stau si ce urmeaza, dupa care pleca la practica lui normala. Omul asta nu numai ca nu asteptat vreodata un plic de la mine, dar se poarta in asa fel incat nici nu as fi indraznit sa ii intind unul. Tu ai invatat asa ceva la Babes-Bolyai? Cam astia sunt doctorii decat care vi se pare la unii din Romania ca sunteti mai buni.

Poate te interesezi ce parere si-a facut lumea academica, culturala si in general mass-media despre ministrul finantelor d-ra Ioana Petrescu care este o economistă română, care deține funcția de consilier de stat în cadrul cancelariei primului-ministru. Wikipedia
Născută: 1 iulie 1980 (vârsta 34), București
Studii: Wellesley College, Universitatea Harvard
Dupa declaratia ei precum si a primului ministru Victor Ponta domnisoara este o eminenta absolventa a facultatii super mediatizate Harvard cu "magna cum laude" si cand a fost sa discute cu cei de la fondul monetar a fost PENIBILA, norocul nostru a fost cu un absolvent de facultate romaneasca care a reusit sa o scoata din rahat.(de altfel a si fost schimbata de desteapta ce s-a dovedit) Asa ca lasa-ne in amarul nostru cu facultatile noastre asa cum sunt ele. Te asigur ca universitatea Babes-Bolyai este la fel de buna ca si Princeton sau Harvard si scoate absolventi la fel de bine pregatiti sau mai pregatiti daca ar fi sa o luam in considerare pe aceasta eminenta absolventa dela Harvard.Ma intreb ce o retine sa plece inapoi in state din moment ce aici si-a dat "examenul" si daca este adevarat cs spune : Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor Publice, a precizat că în SUA o aşteaptă un job plătit cu aproape 100.000 de dolari pe an. Întrebată dacă este mulţumită de salariul de ministru, Petrescu a spus că este mulţumită de ceea ce poate să realizeze aici. În 2013, Ioana Petrescu a avut venituri brute de 58.288 de dolari, ea ocupând funcţia de profesor asistent la Universitatea Maryland. În calitate de consilier de stat al premierului Victor Ponta, Petrescu a câştigat în perioada septembrie-decembrie 2013 suma de 26.127 de lei brut (adica aproximativ 6300 US $) http://www.gandul.info/......a-13420761
Asa ca nu ma aburi tu cu super "meseriasii" absolventi de aiurea cand :
Universitatea Bucuresti, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea "A. I. Cuza" din Iasi si Universitatea de Vest din Timisoara se afla in topul mondial al institutiilor de invatamant superior, realizat de Compania Quacquarelli Symonds (QS). http://www.ziare.com/articole/clasament+universitati+sua

Am vazut-o pe "domnisoara" first-hand cand cu vizita la presedintele Basescu, m-am stricat de ras, mai ales urmarindu-i "body language", si al ei si al lui Ponta. Probabil a absolvit "magna cum fraudae", la fel ca doctoratul "honoris pausa" sau "horroris causa", cum preferi, al lui Ponta. Tinand cont de orientarea sexuala presupusa a indrumatorului de diploma al lui Ponta, chiar sunt curios in ce a constat indrumarea :) Fatuca habar nu are nici macar cu cat ar trebui sa fie platita. Eu fac mai mult decat cei 100.000 ai ei, intr-o meserie care plateste mult mai prost si cu diploma mea amarata de la Universitatea Bucuresti. Absolventii de la Harvard sunt la mare cautare in lumea economica nu atat pentru pregatire ci pentru relatiile extraordinare pe care se crede ca si le-au facut acolo. Un astfel de exemplar se uita la un minim de $150.000 entry level, dar unul care a fost ministru de finante ar trebui sa poata scoate mult mai mult.
Ai un stil comunist de a dialoga, eu iti vin cu observatii concrete, iar tu ma duci pe coclauri PSD-iste si rankinguri de universitati. Nu te-am aburit cu nimic, ti-am descris fapte concrete pe care le-am observat personal. Daca esti asa de tare, de ce mai stai acolo? Si cum de mai ai timp sa dai raspunsuri pe TPU cand "vanatorii de capete" iti bat la usi si la ferestre si te suna pe toate telefoanele? Tare ma tem ca nu e chiar asa :) Daca vii aici, ai sa vezi ca diploma ta este perfecta ca sa faci vant la focul de sub burgeri la McDonald's, Wendy's sau Burger King. Pe alese!
Deschide acest link si cauta dupa "criticisms":
http://en.wikipedia.org/wiki/QS_World_University_Rankings
Daca as cauta mai adanc, probabil ca as gasi mai multe lucruri despre QS care nu miros tocmai bine. As avea mai multe de spus despre o astfel de organizatie dar nu vreau sa ajung cu discutia pe cine stie unde. In lumea universitara din vest exista o multime de escrocherii, asa cum au aparut ca ciupercile si in Romania dupa revolutie. Nu s-a inventat nimic la noi, ba chiar am primit o lectie severa atunci cand lui Bush i s-a furat ceasul de la mana in Albania. Nici macar la furat nu suntem cei mai tari!
Si daca tot suntem la capitolul "batut campii", am o mare problema cu acel "albrosu". Combinatia asta de culori ma duce cu gandul la o organizatie mafiota, emblema a comunismului, care sintetizeaza toata ticalosia "epocii de aur".

Sunt ateu, sunt apolitic, sunt antisistem sunt prea batran sa mai plec, sunt maghiar poate iti spune asta ceva legat de nickname-ul de corb si de culorile care te-au intrigat.

Eu nu sunt nici ateu nici religios. Cred intr-o putere mai presus de mine, dar nu o gasesc intr-o biserica ci pe un munte inalt de unde pot sa vad pana departe.
Urmaresc politica in Romania, Canada (federal si provincial) si USA (federal, Washington si Oregon). Nu am simpatii politice, am doar antipatii puternice. Uneori ma implic in cate ceva, cum a fost votul pentru presedinte in Romania (sau mai exact contra, ca nici ce a iesit nu ma atrage prea tare) sau aici desfiintarea unei taxe iar acum evitarea alteia (asta, articolul e mai vechi, acum se voteaza: http://www.cbc.ca/.......2939826).
Despre varsta am mai discutat, am cam 5 ani mai mult ca tine.
Scuze pentru incultura, mare lucru nu stiu despre maghiari, pe mine corbul ma face sa ma gandesc la Edgar Allan Poe, iar culorile m-au facut sa ma gandesc la un "club sportiv" (care de fapt se ocupa cu furtul si propaganda comunista) din Bucuresti.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, vei "scăpa" de o eventuală sarcină ( de data asta )!

De obicei, menstra vine la data obişnuită.

Pentru SIGURANŢĂ, poţi face 2 teste de sarcină CORECTE, la 28/31 de zile de la administrarea Postinor-ului!

Atunci când „presupui" că ai rămas însărcinată, pentru mai multă siguranţă POŢI face un test de sarcină - dar, ATENŢIE : la momentul testului TREBUIE să ai cel puţin 3 săptămâni de la ultimul contact sexual neprotejat!

În GENERAL, testul de sarcina trebuie facut dupa MĂCAR 1 saptamana de la intarzierea menstruatiei sau dupa MĂCAR 3 saptamani dupa un contact sexual neprotejat – AMBELE condiţii TREBUIE îndeplinite ( după caz ).

Daca il faci mai repede si rezultatul e pozitiv inseamna ca embrionul s-a implantat repede, dar daca e negativ nu inseamna ca nu exista sarcina.

Vezi şi un Prospect la linkul :
http://farmaciaverde.util21.ro/......mexim.html

Atunci când suspectezi o eventuală sarcină, se face 1 test de sarcină la 7-10 zile de la data la care TREBUIA să-ţi vină ciclul ( dacă e regulat, sau la 15-20 zile dacă e neregulat ) SAU la cel puţin 3 săptămâni de la contactul sexual neprotejat - iar dacă rezultatul e neconcludent : liniuţă/e incomlete, greu vizibile, posibile „umbre" etc., atunci se REPETĂ testul la 3-5 zile!

În cazul unui ciclu neregulat, este PREFERABIL să se REPETE testul de sarcină la 3-5 zile după primul ( INDIFERENT de rezultatul testului anterior )!

Un test CORECT se face din PRIMA urină de dimineaţa, şi NU sunt recomandate acele teste tip „bandă" care se introduce într-un vas cu urină – tocmai de aceea că poţi să GREŞEŞTI mult mai uşor ( introduci prea MULT banda în urină )!

Te duci la farmacie şi cumperi 1-2 teste de sarcină, test tip "stilou"/casetă ( analiză pe bază de urină, NU de sânge sau altele, deci nu test tip „bandă" ) - au un preţ mediu de 10-15 lei/test ( NU cumperi din cele mai ieftine, că sunt şi cu vreo 4-5 lei, DAR nici cele mai scumpe )!

ÎNAINTE de a face testul, seara anterioară ( sau dimineaţa devreme ) - deoarece testul se face din PRIMA urină de dimineaţa - CITEŞTI cu atenţie INSTRUCŢIUNILE, şi le urmezi ÎNTOCMAI, în special TIMPUL de control ( trebuie verificate EXACT la timpul indicat, NICI mai repede, dar nici mai târziu, deoarece testul va fi NECONCLUDENT )!

Pentru alte detalii, vezi articolul de la linkul : http://www.contraboli.ro/cum-se-face-un-test-de-sarcina/

Indiferent de denumirea testului şi de "reclama" care i se face, NEAPĂRAT să-l faci din PRIMA urină de dimineaţa!

EU personal, NU am ÎNCREDERE în acel tip de test "Sure Check" ( care foloseşte urina de peste zi, poate fi NECONCLUDENT, şi cu asta nu-i de glumit ) - şi asta din acelaşi MOTIV pentru care la ORICE analiză/test de urină, din sistemul MEDICAL, se CERE PRIMA URINĂ de dimineaţa ( aceea este cea mai concludentă )!

Acum, tu faci cum doreşti, dar eu NU recomand acel tip de teste, decât DACĂ se foloseşte ( la acel test ) PRIMA urină de dimineaţa ( să NU urinezi în timpul nopţii, altfel urina de la test NU va fi concludentă )!

În CONCLUZIE : pentru a scăpa de orice „bănuială" atunci când ai avut contact sexual neprotejat ( sau s-a rupt prezervativul ), mai ales dacă următorul ciclu o să-ţi întârzie, poţi să FACI testul de sarcină şi, deoarece ( cred că ) ai ciclu neregulat, să REPEŢI acel test la 3 zile după primul ( indiferent de rezultatul primului test )!

Ambele teste TREBUIE să iasă NEGATIVE; dacă unul iese negativ şi celălalt pozitiv – atunci trebuie un consult ginecologic pentru a verifica supoziţia de sarcină ( îţi face un test de sânge pentru depistarea sarcinii )!

Dacă faci testele CORECT atunci au SIGURANŢĂ de 98-99 %, se „confirmă" unul pe altul.

Detalii despre contracepţia de urgenţă :

Atunci când ŞTI sigur că partenerul a ejaculat în tine ( chiar dacă s-a „scăpat" doar „puţin", sau dacă prezervativul s-a rupt ), DACĂ vrei să fi mai SIGURĂ că EVIŢI o posibilă sarcină, se poate folosi contracepţia de URGENŢĂ : "pilula de a 2-a zi" - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 50-80 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!

Recent a apărut în farmaciile din România şi "pilula de a 5-a zi" ( ellaOne ) - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 100-110 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!

Din această categorie ( pilula de a 2-a zi ) fac parte 2 tipuri de tablete : Postinor 2 şi Escapelle - aceste tablete se iau la maxim 72 ore de la contactul sexual neprotejat ( preferabil cât mai URGENT ) - cea mai recomandată ar fi Escapelle, deoarece previne 85 % din cazurile de sarcină!

Contraceptia de urgenta NU este la fel de sigura ca pilulele luate zilnic. Sansele ca ea sa functioneze sunt intre 75% si 85%, in functie de momentul in care este folosita si de modul in care a fost administrata.

Dacă la patru săptămâni nu apare menstruaţia, TREBUIE făcut testul de sarcină.

Postinor 2 – EXTRAS Prospect :
Postinor 2 conţine două tablete, care se iau pe rând, astfel : Primul comprimat de Postinor-2 trebuie administrat in urmatoarele 72 ore de la contactul sexual si al doilea comprimat trebuie administrat la 12 ore dupa primul.

Conform datelor furnizate de studiile clinice, se recomanda administrarea primului comprimat in primele 48 de ore (dar nu mai tarziu de 72 de ore) dupa contactul sexual, deoarece eficacitatea preparatului scade daca tratamentul este inceput dupa primele 48 de ore de la producerea contactului sexual.
Daca se produce voma in interval de 2 ore dupa administrare, se va repeta doza.

Escapelle – EXTRAS Prospect :
S-a estimat că Escapelle previne 85% dintre sarcinile posibile, dacă este administrat în primele 72 ore după ce a avut loc un contact sexual neprotejat...
Dacă apar vărsăturile în decurs de trei ore după ce aţi luat comprimatul, trebuie să luaţi imediat alt comprimat.
După ce aţi utilizat contraceptivul de urgenţă se recomandă să utilizaţi o metodă contraceptivă de barieră locală (de exemplu prezervativul) până în momentul apariţiei următoarei sângerări menstruale.

De asemenea, e IMPORTANT să şti că "pilula de a 2-a zi" NU se ia decât CEL MULT de 2 ori pe an ( la un interval de 6 luni ) - deci, NU se utilizează frecvent când bănuieşti că e posibil să rămâi însărcinată!

Pentru a avea o EFICIENŢĂ apropiată de 80-85 % pilula TREBUIE luată în primele 48 ore de la contactul sexual „neprotejat"!

De asemenea, e foarte IMPORTANT de ştiut că - în special aceste "pilule de a 2-a zi" - PRODUC o "explozie" hormonală care DEREGLEAZĂ starea generală a organismului ( şi astfel împiedică o eventuală fecundare a ovulului, deci o eventuală sarcină )!
Din această cauză, în GENERAL după administrarea acestei "pilule", se produc DEREGLĂRI ale menstruaţiei ( întârzieri, chiar de mai multe luni ).

Pentru alte detalii, vezi linkul sursă :
http://www.gedeon-richter.ro/......202014.pdf

ellaOne / pilula de a 5-a zi se poate lua până la maxim 120 ore DUPĂ contactul sexual neprotejat, dar se obţine doar pe bază de REŢETĂ medicală – pentru asta fiind necesar un control GINECOLOGIC şi, recomandabil, o vârstă de peste 18 ani!

ellaOne – EXTRAS Prospect :
„Indicaţii terapeutice
Contracepţie de urgenţă în interval de 120 de ore (5 zile) de la contactul sexual neprotejat sau nefuncţionarea metodei contraceptive utilizate.

Doze şi mod de administrare
Acest tratament constă într-o comprimat cu administrare orală, ce se va administra cât mai repede cu putinţă, dar nu mai târziu de 120 de ore (5 zile) de la contactul sexual neprotejat sau nefuncţionarea metodei contraceptive utilizate.
Acest comprimat poate fi administrată cu sau fără alimente.
Dacă în decurs de 3 ore de la administrarea ellaOne pacienta vomită, se va administra un nou comprimat.
ellaOne poate fi administrată în orice perioadă a ciclului menstrual.
Prezenţa sarcinii trebuie exclusă înainte de a administra ellaOne.
Metoda contraceptivă de urgenţă ellaOneellaOneellaOne nu elimină riscul unei sarcini în toate situaţiile.
Dacă sarcina apare după tratamentul cu ellaOne, ca în cazul tuturor sarcinilor, trebuie luată în considerare posibilitatea unei sarcini extrauterine. Sarcina extrauterină poate continua, în ciuda sângerării uterine.
După administrarea ellaOne, este posibil ca menstruaţia să înceapă uneori cu câteva zile mai devreme sau mai târziu decât data aşteptată. La aproximativ 7% dintre femei, menstruaţia a început cu mai mult de 7 zile înainte de data aşteptată. În aproximativ 18, 5% dintre cazuri, s-a înregistrat o întârziere de mai mult de 7 zile, iar în 4% dintre cazuri, întârzierea a fost de mai mult de 20 de zile."
Pentru alte detalii, vezi linkul sursă :
http://www.medipedia.ro/......-30mg.aspx

Vezi şi Prospectul de la linkul :

În mod "normal", conform Prospectului, menstruaţia ar TREBUI să vină la data obişnuită, sau chiar mai repede!

Dereglările hormonale sunt un efect "secundar", NU apare la toate fetele/femeile - depinde de la fată la fată, în funcţie de cum "reacţionează" fiecare organism.
Şi, chiar dacă ciclul tău se dereglează în urma acestei tablete, în 2-3 luni de la administrare ciclul îşi va "reveni" la normal.

Toate cele bune.

Ca tot ai amintit de D-na Brigaela si ziceai ca :"userul Brigaela de aici de pe site vorbeste intr-devar ca un medic si nu am observat niciodata sa spuna aiureli sau lucruri fara acoperire". Esti de acord cu unele aiureli din raspunsul dat de ea astazi? M-am contrat cu ea mai demult si nu am chef sa o fac din nou.

Nu stiu la care raspuns te referi. Am vazut unul in care are parerea standard de pe TPU privind pilula de a doua zi si ma gandesc sa ii cer niste linkuri care sa suporte aceasta parere. Daca imi da niste linkuri serioase (nu kudika sau libertatea sau ceva religios sau pro-life) nu am nici o problema in a-mi schimba parerea. Ce am observat printer altele este ca da un procent de success mult mai mic decat cel pe care il da producatorul. Am avut aici in America de Nord ocazia sa lucrez cu legislatia in domeniul documentatiei medicale si stiu clar ca nimeni nu si-ar permite sa minta privind medicamentele pe care le produc, ar avea de platit amenzi enorme.
Sincer sa fiu nu prea am chef sa ma cert cu lumea. Scuze ca m-am luat de tine happy

Http://www.tpu.ro/......ata-de-12/ Traiesti intro alta lume. La noi minciuna si hotia este incetatenita.Mai ales in domeniul farmaceutic, unde se paractica preturi aberante si a devenit una dintre cele mai banoase indeletniciri cu profituri imense.

| AnaRadu a răspuns:

Hei. Ai lua acea pastila degeaba deoarece in perioada de dinainte de menstruatie riscul de a ramane insarcinata nu exista chiar daca ejaculeaza.