E posibil sa fie o sarcina mica sau o sarcina oprita in evolutie. Nu intra in panica, ii poti face rau copilasului. Stai linistita, mai asteapta si repeta ecografia dupa 10-14 zile. Atunci vei sti cu siguranta daca ai un copil in burtica.
Daca este o sarcina oprita in evolutie va trebui sa faci chiuretaj, nu vei avea voie sa faci copii 6 luni si e posibil sa ramai cu sechele definitive. Am citit in alte intrebari ale tale ca ai luat pilula de a doua zi. Dupa un asemenea tratament te poti astepta la probleme si sechele de lunga durata, nu e surprinzator.
daca medicul suspecteaza o sarcina, inseamna ca vede ceva in uter, nu in ovar. Poate fi o ingrosare a endometrului sau chiar o tumora (induse de pilula de a doua zi) sau o sarcina vie sau omorata de pilula de a doua zi. Probleme o sa tot ai, o sa treaca multi ani pana cand vei reusi sa depasesti situatia indusa de pilula de a doua zi.
O sarcina oprita in evolutie inainte de saptamana 3 NU pozitiveaza testele de sarcina.
Nu am zis ca e sarcina, ci ca ginecologul a vazut ceva in uter: poate fi o sarcina, sau o tumora sau o ingrosare a endometrului sub actiunea dozei foarte mari de hormoni luata. Nu poti diferentia intre ele pe baza testului de sarcina, ci numai repetand ecografia la un anumit interval. O sarcina oprita in evolutie se elimina total sau partial, pe cand o tumora creste, iar o hiperplazie de endometru variaza in functie de starea hormonala. Nu are nici o logica sa faci teste de sarcina acum.
Sarcina se vede din saptamana 5 daca este in evolutie. Tinand cont ca tu ai luat pilula de a doua zi, este foarte probabil ca copilul sa fi murit undeva in saptamana a doua sau a treia, sarcina sa nu mai fi evoluat dar nici sa nu se fi eliminat. Nu stiu daca asa, dar este cel mai probabil in situatia data.
Daca aspectul se va pastra probabil va fi interpretat ca o reactie adversa severa de la postinor si e posibil sa ai nevoie de o biopsie din leziune (chiuretaj bioptic). Este foarte ingriojorator ca dupa administrarea unei doze mari de hormoni apare ceva in cavitatea uterina. Daca ar fi doar o sarcina oprita in evolutie, ar fi relativ in regula. Daca este altceva si nu se vindeca de la sine, va trebui sa afli ce natura are leziunea respectiva.
Bună!
Eu cred că te impacientezi DEGEABA!
Din moment ce ai luat Postinor 2 destul de repede după "incident", NU ai rămas însărcinată!
Apoi, ai precizat că medicul a scris următorul diagnostic ( prezumtiv ) : "disfunctie ovariana".
Asta însemnă o tulburare funcţională a ovarelor!
NU însemnă o sarcină!
Probabil că medicul a văzut un microchist...
Deci, NU are rost să te mai stresezi degeaba!
Eventual, REFACI ecografia peste 2 săptămâni sau mergi la ALT ginecolog ( pentru o părere secundară )...
Toate cele bune.
Clar că NU eşti însărcinată!
O sarcină de 4 luni se VEDE foarte BINE la ecograf!
Am crezut că e vorba de o sarcină de 2-4 săptămâni...
Probabil este vorba de un chist ovarian sau ovar polichistic.
Mergi la ALT ginecolog şi REFĂ ecografia!
Oricum, poţi fi liniştită că NU este vorba de o sarcină!
O zi frumoasă.
Ginecologul a spus ca nu trebuie de lasat sarcina ca o sa fie probleme si peste 2-3 luni voi pierde copilul ((
Citeste ce scrie Brigaela ca nu degeaba este medic
Buna.
Ti-am citit toate intrebarile, si chiar imi pare rau...
Cati ani ai?
Eu nu pot sa-ti zic mare lucru. Teoretic ar trebui sa nu fii, dar daca zici ca a avazut doctorul acolo ceva...