| mvm23 a întrebat:

am facut 2 teste de sarcina ambele au iesit negative. Azi am fost la ginecolog el a zis ca poate sa fie o sarcina am trecut ecografia, s-a vazut ceva medicul a zis ca nu-i sigur ca-i o sarcina.Am dat singe si urina pentru analize, de la urina a iesit negativ. Nu stiu ce sa mai cred, sunt in intuneric nu pot sa ma calmez. ce poate sa fie?

26 răspunsuri:
| SefaTa97 a răspuns:

Buna.
Ti-am citit toate intrebarile, si chiar imi pare rau...
Cati ani ai?
Eu nu pot sa-ti zic mare lucru. Teoretic ar trebui sa nu fii, dar daca zici ca a avazut doctorul acolo ceva...

| igrek a răspuns:

Doar poate?

| mvm23 explică (pentru igrek):

Poate, si daca e asa trebuie avort deoarece a suferit in urma pilulei de a 2-a zi si n-o sa fie un copil sanatos sau poate peste 2-3 luni sa-l pierd. ((

| mvm23 explică (pentru SefaTa97):

Buna, am 19. El mi-a scris ca am disfunctie ovariana. Chiar nu stiu ce sa fac. I-am spus lui, a inceput sa strige. Sunt distrusa...(((

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E posibil sa fie o sarcina mica sau o sarcina oprita in evolutie. Nu intra in panica, ii poti face rau copilasului. Stai linistita, mai asteapta si repeta ecografia dupa 10-14 zile. Atunci vei sti cu siguranta daca ai un copil in burtica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Calmeaza-te! nu doresti sarcina sau ce?

| mvm23 explică (pentru anonim_4396):

Ginecologul a spus ca nu trebuie de lasat sarcina ca o sa fie probleme si peste 2-3 luni voi pierde copilul ((

| mvm23 explică (pentru Brigaela):

Si daca e o sarcina oprita in evolutie ce inseamna? Pot aparea careva probleme? Am facut atitea teste si toate au iesit negativ. Poate chiar e o disfunctie ovariana...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru mvm23):

Citeste ce scrie Brigaela ca nu degeaba este medic

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru mvm23):

Daca este o sarcina oprita in evolutie va trebui sa faci chiuretaj, nu vei avea voie sa faci copii 6 luni si e posibil sa ramai cu sechele definitive. Am citit in alte intrebari ale tale ca ai luat pilula de a doua zi. Dupa un asemenea tratament te poti astepta la probleme si sechele de lunga durata, nu e surprinzator.
daca medicul suspecteaza o sarcina, inseamna ca vede ceva in uter, nu in ovar. Poate fi o ingrosare a endometrului sau chiar o tumora (induse de pilula de a doua zi) sau o sarcina vie sau omorata de pilula de a doua zi. Probleme o sa tot ai, o sa treaca multi ani pana cand vei reusi sa depasesti situatia indusa de pilula de a doua zi.

Dupa 10 zile de cand am luat pilula mi-au aparut sangerari care au tinut 5 zile. O sarcina nu stiu daca poate sa fie, deoarece au fost careva probleme cu prezervativul, dar el n-a ejaculat in mine. Plus ca n-am nici un simptom.

Medicul mi-a zis sa fac mult sport ca-i posibil ca peste vreo saptamana sa iasa tot ce a vazut el.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Eu cred că te impacientezi DEGEABA!

Din moment ce ai luat Postinor 2 destul de repede după "incident", NU ai rămas însărcinată!

Apoi, ai precizat că medicul a scris următorul diagnostic ( prezumtiv ) : "disfunctie ovariana".

Asta însemnă o tulburare funcţională a ovarelor!
NU însemnă o sarcină!

Probabil că medicul a văzut un microchist...

Deci, NU are rost să te mai stresezi degeaba!
Eventual, REFACI ecografia peste 2 săptămâni sau mergi la ALT ginecolog ( pentru o părere secundară )...

Toate cele bune.

| mvm23 explică (pentru bursuc001):

Asa m-am gandit si eu sa merg la alt mdic, pentru ca n-am nici un simptom si toate testele au iesit negativ. Si chiar daca-s insarcinata trebuia sa fiu in a 4 luna trebuia sa se vada sigur la ecografie daca sunt sau nu.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru mvm23):

Clar că NU eşti însărcinată!
O sarcină de 4 luni se VEDE foarte BINE la ecograf!

Am crezut că e vorba de o sarcină de 2-4 săptămâni...

Probabil este vorba de un chist ovarian sau ovar polichistic.
Mergi la ALT ginecolog şi REFĂ ecografia!

Oricum, poţi fi liniştită că NU este vorba de o sarcină!

O zi frumoasă.

A 4-a saptamana, am gresit, scriam repede

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru mvm23):

Upsss!

O sarcină în săptămânile 2-4 se poate depista mai GREU la ecograf.

Eventual, REFACI ecografia peste 2 săptămâni şi un test de sânge HCG.

Totuşi, NU cred să fie o sarcină happy

Ieri mi-a venit rezultatul de la urina care a iesit negativ. Maine va fi rezultatul de la sange.

Brigaela

Adica sa elimini sarcina din cauza efortului. Nu mi se pare o idee buna, poti sa mori in urma unui avort spontan.

Nu-i nici o sarcina, rezultatul de la sange e negativ. Si eu am m-ai facut 2 teste ieri si azi si au iesit ambele negative.

Brigaela

O sarcina oprita in evolutie inainte de saptamana 3 NU pozitiveaza testele de sarcina.
Nu am zis ca e sarcina, ci ca ginecologul a vazut ceva in uter: poate fi o sarcina, sau o tumora sau o ingrosare a endometrului sub actiunea dozei foarte mari de hormoni luata. Nu poti diferentia intre ele pe baza testului de sarcina, ci numai repetand ecografia la un anumit interval. O sarcina oprita in evolutie se elimina total sau partial, pe cand o tumora creste, iar o hiperplazie de endometru variaza in functie de starea hormonala. Nu are nici o logica sa faci teste de sarcina acum.

Eu ar fi trebuit sa fiu in a 4-a saptamana de sarcina. Cred ca avand acest termen se putea de depistat sarcina. Medicul a zis ca tumora nu poate sa fie.

Brigaela

Sarcina se vede din saptamana 5 daca este in evolutie. Tinand cont ca tu ai luat pilula de a doua zi, este foarte probabil ca copilul sa fi murit undeva in saptamana a doua sau a treia, sarcina sa nu mai fi evoluat dar nici sa nu se fi eliminat. Nu stiu daca asa, dar este cel mai probabil in situatia data.

El nu a ejaculat in mine, doar ca au fost probleme cu prezervativul si de atunci n-am m-ai facut sex.

Peste 14 zile daca voi repata ecografia va arata ceva concret ce am?

Brigaela

Daca aspectul se va pastra probabil va fi interpretat ca o reactie adversa severa de la postinor si e posibil sa ai nevoie de o biopsie din leziune (chiuretaj bioptic). Este foarte ingriojorator ca dupa administrarea unei doze mari de hormoni apare ceva in cavitatea uterina. Daca ar fi doar o sarcina oprita in evolutie, ar fi relativ in regula. Daca este altceva si nu se vindeca de la sine, va trebui sa afli ce natura are leziunea respectiva.