| nuvreausaspunnumele a întrebat:

Buna,am facut dragoste cu prietenul meu acum 7 zile pe 28 ianuarie ..In aceasta luna menstruatia mi-a intarziat 4 zile, a venit si a venit in cantitate foarte mica.E foarte ciudat, nu am mai avut dureri de burta cum aveam de obicei (am dureri de spate in schimb) si au fost doar cateva picaturi.Tin sa mentionez ca am facut o de 3 ori in aceeasi seara si de fiecare data protejat.

10 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi la medic, ai ciclu neregulat vine cand vrea el, de vină sunt dereglările hormonale si prea mult sex de 3 ori intr o seară, sinte ti iepuri? Ce varsta ai?

| nuvreausaspunnumele explică (pentru CristiDinBucuresti):

De la delegrarile hormonale a venit in cantitate foarte, dar foarte mica? Doar cateva picaturi?

| Floridori a răspuns:

Ai un ciclu menstrual regulat? Este importanat acest detaliu, daca ciclul tau menstrual este unul regulat sau neregulat si daca este regulat, care este durata lui si cand ai avut ultima oara ciclu?
Daca ai reusi sa dai aceste detalii, ar fi de folos.

| nuvreausaspunnumele explică (pentru Floridori):

Ultima data am avut pe 1 ianuarie
Durează in general undeva la 6 zile si este regulat
Problema e ca acum as putea sa spun ca nu mai am nimic ..Gen nu mai port nimic, nu ma doare nimic.Doar mi-a curs cateva picaturi azi dimineata si dupa la vreo 2 ore inca putin si apoi gata.

| Floridori a răspuns (pentru nuvreausaspunnumele):

Ok.Prin "durata ciclului menstrual" se intelege durata totala a zilelor din prima zi de sangerare pana la urmatoarea sangerare.Ciclul menstrual nu reprezinta doar sangerarea.
Deci, un ciclu menstrual regulat ar trebui sa vina de fiecare data dupa un anumit numar fix de zile(ex.: 28 zile, fiind ziua 1 prima zi de sangerare si inclusiv prima zi a ciclului menstrual si ziua 28, ultima zi a ciclului menstrual, anterioara urmatoarei zile de sangerare). Intr-un ciclu regulat, mici variatii de +/- 2 zile sunt normale.
Daca ai un ciclu menstrual neregulat, atunci acesta vine de fiecare data la un numar diferit de zile, uneori diferentele fiind foarte mari.
Deci, te rog sa raspunzi la urmatoarele intrebari:
1)Care este durata totala a ciclului tau menstrual, in cazul in care este regulat?
Sau este neregulat?
2) In afara zilei de 28, ai mai intretinut relatii sexuale?

1)35 de zile, regulat
2) da, pe 9 ianuarie neprotejat, dar nu si a dat drumul.

Daca ciclul tau menstrual este regulat si are durata de 35 de zile exista 2 aspecte:
1) perioada fertila a fost intre 20-24 ianuarie, ambele zile inclusiv, deci daca nu ai intretinut relatii sexuale in aceasta perioada, formarea unei sarcini are o probabilitate infima.
2) DACA CICLUL TAU MENSTRUAL ESTE REGULAT SI ARE DURATA DE 35 ZILE, ATUNCI DATA LA CARE AR TREBUI SA ITI VINA, ESTE 5 FEBRUARIE, DECI MAINE(cu mentiunea ca mereu pot exista mici variatii de +/- 2 zile care nu reprezinta motiv de ingrijorare). Deci cum ai ajuns la concluzia ca ti-a intarziat 4 zile?

Nu stiam ca asa se calculeaza, dar petele de azi de la ce sa fi fost? Din ce am citit pe net ar fi fost "sange de implantare" si de asta ma cam tem.

Pai tu ai spus ca ciclul tau menstrual este regulat si ca are durata de 35 de zile.Deci iti vine mereu peste 35 de zile, nu? Asta ai spus tu...Deci daca are durata de 35 de zile, nu numeri 35 de zile pana la urmatorul? Sau poate nu esti sigura de acest numar...

Sangerarea de implantare se manifesta asa cum ai descris tu dupa 9-14 zile de la contactul sexual in care s-a fecundat ovulul (deci contact sexual in perioada fertila). Este momentul in care ovulul fecundat se prinde de mucoasa uterina.

| Emilian65 a răspuns:

Daca toate sctele sexuale au fost protejate, nu este posibil sa fii gravida.