In primul rand, ideea ca poti sa iei doar odata la 6 luni, ce a zis cineva pe aici, este eronata, se poate lua oricand este nevoie si nu este niciun fel de bomba hormonala periculoasa, la NEVOIE se poate lua chiar si de mai multe ori in timpul aceluiasi ciclu menstrual.
Din punctul meu de vedere nu esti insarcinata.
Sangerarea de implantare, ce zicea o utilizatoare de chatgpt de aici, este total diferita de ceea ce spui tu aici, 100% nu este vorba de asta.
La ce sa te astepti.
-Ar trebui ca sangerarile usoare de acum, sa le iei drept menstruatie
-Ar trebui sa te astepti sa ai mici sangerari intermenstruale in luna urmatoare si dureri ca la menstruatie
-Ai putea sa ai o perioada mai lunga pana la urmatoarea menstruatie ( adica aproximativ 40-45 de zile de acum)
Ce iti recomand:
Utilizeaza pastile contraceptive zilnice ( Dar nu le poti incepe de acum din pacate, trebuie sa astepti prima menstruatie)
De unde le scoti frate, ca daca esti doctor si dai asemenea sfaturi despre pastila de a doua zi, atunci ai probleme grave si esti praf ca doctor. Pastila aia nici nu ar trebui sa existe pe piata. Stii ca in Anglia a murit o fata din cauza acestui tip de pastila? Au vuit canalele de stiri in 2008 cu acest caz. De ce iti spun acest lucru?! Pe atunci luam si eu anticonceptionale si am incetat sa mai iau dupa aceasta intamplare. Pe vremea aceea era clar scris la reactii adverse riscul de tromboze. In ziua de astazi ii intereseaza doar banii, nu si viata oamenilor, de aceea au scos riscurile ce pun in pericol viata femeii. Peste ani dupa acea intamplare, am aflat ca am trombofilie, iar doctorul mi-a interzis cu desavarsire orice pastila pe baza hormonala, subliniind ca aceasta pastila este cea mai periculoasa dintre toate tocmai datorita cantitatii de hormoni sintetici care se afla in ea. Sper ca autoarea intrebarii sa nu te ia in serios ca sansele ei la viata ar fi mult micsorate daca ar lua acea pastila de cate ori ar avea chef.
Iar pentru dumneata doamna: ce Dumnezeu ai in cap? Gargauni? De prezervativ nu ai auzit?! Vrei sa mori cu zile datorita acestor bombe hormonale?!
Ia uite desteptule: " De asemenea, chiar daca eficienta ei in prevenirea unei sarcini nedorite e demonstrata, merita mentionat si faptul ca nu ar trebui luata mai des de doua ori pe an si asta numai in cazurile urgente, tinand cont de efectele pe care le-ar putea avea asupra organismului."
Gasesti aceasta informatia in orice prospect.
Ok, stii sa jignesti, am vazut, felicitari tie. Poti sa iti intrebi medicul ginecolog, sa vezi ce zice, daca nu ma crezi pe mine. Pilulele cresc riscul de tromboza, intr-adevar, la femei de peste 45 de ani, fumatoare, cu diabet, etc..citeste si tu in prospect daca doresti.
Pe de alta parte orice medicament are reactii adverse posibile, poti sa citesti pe orice prospect de medicament vrei tu. Daca chiar esti interesata, riscul de tromboza crescut NU este dat de continutul hormonal ci de alta categorie de substante dar din nou, sursele tale de informare sunt cel putin discutabile.
Eu nu incerc sa te conving pe tine de ceva, nu o sa ma contrazic cu tine pentru ca este contraproductiv si nici nu ma intereseaza parerea ta despre mine
Faptul ca ai aflat peste ani ca ai trombofilie, realizezi ca nu are legatura de cauzalitate cu anticonceptionalele nu?
Cat despre " de 2 ori pe an" este mitul cel mai des intalnit..Nu este vina mea ca iti plac teoriile conspiratiei. banuiesc ca ai votat si cu Calin Georgescu nu?
Ai o problema cu Calin Georgescu? Spre dezamagirea ta nu am votat cu el.
Nu, doar ca ai caracteristicile unui votant de-al lui, gandeste-te tu care sunt alea
M a ajutat foarte mult răspunsul tău și ai avut dreptate! Restul doar au știut să spună vorbe urate și să mă sperie mai tare.
? Multumescccc
Citesti pe sarite sau alegi doar ce-ti convine.
Este evident ca partenerul tau nu are pic de respect si grija pentru tine si sanatatea ta. Daca ar fi avut vreun pic de respect, vreun pic de grija, ar fi folosit prezervativ.
El s-a simtit bine si te-a lasat pe tine sa incasezi efectele secundare ale pastilei de a doua zi.
Cand vei invata sa ai grija de tine? Cand vei citi prospectul medicamenteleor?
Din pacate in ziua de astazi si prospectele medicamentelor sunt facute in asa fel incat sa nu mai reflecte realitatea si reactiile adverse cu impact fatal.
Le e foame de bani!
Ce a patit CEO-ul UnitedHealthcare din SUA e graitor!
Vă rog nu mai fiți răi, prezervativ nu folosesc ca nu vreau eu nu îmi place și în al doile rând am citit ce m-a încurajat iar acum țin să te anunț ca sunt bine, nu am nimic și mi-au venit și problemele
Lumea incearca sa iti explice niste chestiuni legate de sanatatea ta, spre binele tau. Dar daca tu crezi ca suntem rai cu tine, atunci faci cum crezi.
Daca nu iti place prezervativul, crezi ca iti vor place manifestarile astea? https://www.tpu.ro/......ie-dupa-2/
Se numeste pastila de a doua zi, nu dupa 2 zile!
Pe prima ai luat-o total inutil.
Nu ai invatat nimic din prima experienta si ai repetat sexul neprotejat.
Dupa 2 bombe hormonale, organismul tau este dat complet peste cap.
Citeste prospectul pastilelor sa vezi la ce riscuri te-ai expus! Cheaguri de sange, probleme circulatorii etc.
Protejeaza-ti sanatatea folosind prezervativ. Te protejezi de sarcini nedorite si de BTS (Boli cu Transmitere Sexuala).
Fa-ti vaccinul HPV, este gratuit pentru fete şi băieţi (11-19 ani neîmpliniți). La medicul de familie.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......dolescenti
Mergi la medicul ginecolog. Consultatia e gratuita cu trimitere de la medicul de familie.
Poti merge la ginecolog neinsotita de parinti, dacă ai împlinit vârsta de 16 ani.
Daca ai fost pe ovulatie ai luat pastila de a doua zi degeaba, fiindcă ovulul deja a iesit din ovare si nu mai ai ce sa faci. Sangerarea aia poate sa fie sangerare de implantare(apare la 10-14 zile de la contact) nu stiu de ce e atat de greu sa folositi prezervativ... dacă nu o sa fi însărcinată înseamnă că nu erai pe ovulatie.
A doua oară eram la ovulație 100%, dar am luat pastila înainte de 72 de ore, a doua zi gen se poate să nu fiu gravidă? Ca doar de asta e pastila de a doua zi nu?
"Ca doar de asta e pastila de a doua zi nu?"
NU!
Pastila de a doua zi e doar pentru situatii de urgenta si nu se iau la intervale mai mici de 6 luni de zile.
Cand esti intr-o relatie stabila, partenerul tau ar trebui sa aiba grija de tine, sa te protejeze folosind prezervativ.
Nu mai funcționează pastila. Degeaba ai luat a doua pastilă de a doua zi. Ovulul deja s-a eliberat. Intelegi? Deci e posibil să fi însărcinată. Plus, pastilele astea ar trebui folosite maxim o data pe luna...
O data ce ovulul a iesit, e logic ca nu te mai ajuta pastilă fiindcă pastilă de a doua zi e pentru a nu lăsa ovulul să iasa, sa întârzie asta. Deci da...sunt sanse mari chiar să fi însărcinată
Vă rog ajutați-mă, am nevoie de mai multe răspunsuri! Nu aș vrea să fiu însărcinată, nu credeți ca ar putea fi și de la pastilele de a doua zi pe care le am luat? Sângerarea a început înainte să îmi vine menstruatia cu o săptămână și mâine fac o săptămână de când am sângerarea asta
Medicul ginecolog te poate ajuta.
Cati ani ai?
Se poate lua în termen de 72 de ore, asta spune farmacista când te duci să o cumperi și eu știu ca se ia după ce ai contact sexual neprotejat de preferat înainte de 72 de ore. Am 19 ani
La varsta asta ar trebui sa stii sa citesti prospectul.
Eficienta pastilei scade cu cat trec mai multe ore.
Dar nu asta e discutia.
Problema ta e ca nu te protejezi, nu ai grija de sanatatea ta.
Tu poti experimenta pe tine si sa iei pastila de a doua zi ca pe bomboane, cum recomanda unii, sau anticonceptionale care iarasi nu fac bine decat companiilor farma si medicilor care le recomanda.
Efectele le vei vedea in timp. E corpul tau, faci ce vrei cu el.
Du-te la doctor urgent daca sangerarea depaseste 7zile, este abundenta sau cu cheaguri. Iar data viitoare foloseste PREZERVATIVUL, nu mai baga bomba aia de hormoni. Riscul de tromboze si moarte subita este extrem de mare la cantitatea uriasa de hormoni pe care ai luat-o. Acest lucru mi l-a spus medicul hematolog, unul din cei mai buni din tara.
Asa ti-a zis tie medicul? "extrem de mare"? Ce inseamna extrem de mare? off conspiratiile astea. vrea compania farmaceutica sa omoare oameni pentru profit nu? Ai idee ce inseamna testele clinice si paraclinice plus testele initiale pentru un astfel de produs? 10-15 ani de cercetari si milioane de dolari cheltuiti, implicati sute de cercetatori...Se constata in mod clar ca pastila e sigura. dupa ani de teste ( astfel de pastile au fost testate si imbunatatite inca din 1950. 75 de ani de progres medical...dar stie Alina Gabriela de pe TPU ca sunt mortale.ma faci sa rad.Doamne.
Ai votat cu Calin Georgescu totusi?