Daca ai fost pe ovulatie ai luat pastila de a doua zi degeaba, fiindcă ovulul deja a iesit din ovare si nu mai ai ce sa faci. Sangerarea aia poate sa fie sangerare de implantare(apare la 10-14 zile de la contact) nu stiu de ce e atat de greu sa folositi prezervativ... dacă nu o sa fi însărcinată înseamnă că nu erai pe ovulatie.
A doua oară eram la ovulație 100%, dar am luat pastila înainte de 72 de ore, a doua zi gen se poate să nu fiu gravidă? Ca doar de asta e pastila de a doua zi nu?
Vă rog ajutați-mă, am nevoie de mai multe răspunsuri! Nu aș vrea să fiu însărcinată, nu credeți ca ar putea fi și de la pastilele de a doua zi pe care le am luat? Sângerarea a început înainte să îmi vine menstruatia cu o săptămână și mâine fac o săptămână de când am sângerarea asta
Se numeste pastila de a doua zi, nu dupa 2 zile!
Pe prima ai luat-o total inutil.
Nu ai invatat nimic din prima experienta si ai repetat sexul neprotejat.
Dupa 2 bombe hormonale, organismul tau este dat complet peste cap.
Citeste prospectul pastilelor sa vezi la ce riscuri te-ai expus! Cheaguri de sange, probleme circulatorii etc.
Protejeaza-ti sanatatea folosind prezervativ. Te protejezi de sarcini nedorite si de BTS (Boli cu Transmitere Sexuala).
Fa-ti vaccinul HPV, este gratuit pentru fete şi băieţi (11-19 ani neîmpliniți). La medicul de familie.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......dolescenti
Mergi la medicul ginecolog. Consultatia e gratuita cu trimitere de la medicul de familie.
Poti merge la ginecolog neinsotita de parinti, dacă ai împlinit vârsta de 16 ani.
Medicul ginecolog te poate ajuta.
Cati ani ai?
"Ca doar de asta e pastila de a doua zi nu?"
NU!
Pastila de a doua zi e doar pentru situatii de urgenta si nu se iau la intervale mai mici de 6 luni de zile.
Cand esti intr-o relatie stabila, partenerul tau ar trebui sa aiba grija de tine, sa te protejeze folosind prezervativ.
Din cauza ca ai luat pastila dupa 2 zile cand nu mai era eficienta nici pentru partida de sex facuta cu 2 zile in urma si nici pentru urmatoarea partida care s-a intamplat dupa alte 2 zile, deci total inutila.
Tu ai declarat aici ca ai luat pastila dupa DOUA zile:
"... iar după două zile am luat pastila de a doua zi..."
Se poate lua în termen de 72 de ore, asta spune farmacista când te duci să o cumperi și eu știu ca se ia după ce ai contact sexual neprotejat de preferat înainte de 72 de ore. Am 19 ani
In primul rand, ideea ca poti sa iei doar odata la 6 luni, ce a zis cineva pe aici, este eronata, se poate lua oricand este nevoie si nu este niciun fel de bomba hormonala periculoasa, la NEVOIE se poate lua chiar si de mai multe ori in timpul aceluiasi ciclu menstrual.
Din punctul meu de vedere nu esti insarcinata.
Sangerarea de implantare, ce zicea o utilizatoare de chatgpt de aici, este total diferita de ceea ce spui tu aici, 100% nu este vorba de asta.
La ce sa te astepti.
-Ar trebui ca sangerarile usoare de acum, sa le iei drept menstruatie
-Ar trebui sa te astepti sa ai mici sangerari intermenstruale in luna urmatoare si dureri ca la menstruatie
-Ai putea sa ai o perioada mai lunga pana la urmatoarea menstruatie ( adica aproximativ 40-45 de zile de acum)
Ce iti recomand:
Utilizeaza pastile contraceptive zilnice ( Dar nu le poti incepe de acum din pacate, trebuie sa astepti prima menstruatie)
Ai spus ca ai luat-o dupa doua zile. La tine dupa doua zile inseamna a doua zi?