Atata timp cat Postinorul ti-a fost prescris de medic (care a decis in urma consultului ca e cel mai potrivit), riscul de sarcina s-a redus cu 75%, adica a scazut sub 10%. Durerile de ovare nu sunt semne de sarcina, mai degraba semne de dereglare hormoanala de la excesul de hormoni (teoretic este complet interzis sa iei Postinor in primele 6 luni de la intreruperea contraceptivelor orale). Ma mir ca ginecologul a acceptat sa te supuna unui astfel de risc de cancer, dar probabil ai o situatie speciala si o sarcina ar fi fost chiar o tragedie. Important este sa nu ratezi nici una din consultatiile obligatorii dupa pilula de a doua zi (la o luna, la 3, la 6, etc), iar in urmatorii 15-20 de ani sa mergi mai des la ginecolog (macar o data la 5 luni) si sa faci anual ecografii mamare si genitale pentru a depista la timp o eventuala tumora aparuta din cauza hormonilor luati intr-o perioada atat de vulerabila.
Sper sa nu fie sarcina, fiindca ar trebui, cred, sa renunti la copilas, fiind si el expus la cancere si hermafroditism din aceeasi cauza.
In primul rand un sfat:nu te mai lua dupa tot ce vezi pe net, nu o sa stii niciodata ce e corect si ce nu e.corect ar fi fost sa te duci la doctor.dar oriqm,cel mai bina, fa-ti un test de sarcina ca sa scapi de framantari, pana poti sa eviti ceva. dupa aia poate fi prea tarziu
Va multumesc pentru amabilitate fetelor. Mai grav este ca nu am cerut sfatul medicului si am actionat la disperare. Nu-mi ramane decat sa astept si sa sper ca totul va fi bine, desi simt ca a fost greseala vietii mele.
anonim_4396 întreabă:
Dany_Daniel_1998 întreabă: