| BiAnCa765430 a întrebat:

Am mare nevoie de ajutorul vostru. Iubitul meu nu se poate impaca cu trecutul meu, eu am un trecut nu tocmai frumos, e mai straniu daca pot sa spun asa. Si a vrut sa ne despartim sad am fost de acord doar daca rămânem cei mai buni prieteni. Chestia e ca eu vreau sa'l ajut sa se impace cu trecutul meu, sa nu se mai gândească, sa nu il mai afecteze, mi-a spus ca atunci cand se uita la mine imi vine trecutul... Asta ma doare foarte tare. Am încercat sa vorbesc cu el, dar e foarte încăpăţânat si o tine pe a lui. Va rog dati'mi un sfat, nu stiu ce sa fac, la vara, fix de ziua mea vroia sa ma ceara in căsătorie, asta era surpriză pentru ziua mea, dar mi-a spus asta ca sa fiu sigura ca intre noi nu v'a mai fi nimic, noi am trecut prin multe si stiu ca vom trece si peste asta, dar am nevoie si de sfaturi de la alti oameni! Ofer funda!

Răspuns Câştigător
| sir sanjei a răspuns:

Orice trecut ai avea nu trebuie sa il priveasca pe el. Alegerile pe care le-ai facut iti apartin.
Faptul ca ai impartasit cu el o parte din trecutul tau trebuia sa il faca constient de faptul ca tu ai incrdere in el si ca ii poti impartasii orice.
Daca nu te poate aprecia si conteaza mai mult ce a fost in trecut decat ce este in prezent, atunci draga Bianca, trebuie sa ii dai viteza la fraier.
Legat de cererea in casatorie:
Este un jeg ordinar sa iti spuna in momentul despartirii ca urma sa te ceara de ziua ta de sotie, a dorit sa te faca sa suferi.
Chestia asta denota un mare egoism din partea lui, si demonstreaza calitatea lui de scursura.

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Probabil este un om limitat si nu poate trece peste prejudecati. In cazul asta, te sfatuiesc sa te desparti de el, decat sa incerci sa-ti amarasti viitorul, alaturi de un om care se va uitat urat intotdeauna la tine.
Vei suferii un pic, doar pana iti vei gasi un altul, care se te accepte si sa te iubeasca asa cum esti, sunt convinsa de asta.

| mihai69 a răspuns:

Nu te mai chinui. Dacă cumva reușești acum să-l faci „să treacă" peste ceea ce știe despre trecutul tău, tot va veni o zi când și-l va reaminti.
Caută altul, care să (te) merite (așa cum ești).

| Holiday a răspuns:

Chiar daca va parea ca trece acum peste va ramane mereu cu ce are in cap. E genul de barbat care in loc sa se bucure de ce are isi freaca mintile cu lucruri fara sens. Trimite-l sa pazeasca poarta unei manastiri, poate se alege cu una "fara trecut", dar bineinteles asta nu inseamna ca e mai buna decat tine, ba chiar dimpotriva. Dar daca el asa judeca., lasa-l.

| Futangii a răspuns:

Ii reinstalezi windowsu

| Andrei101010 a răspuns:

Dar ce-ai facut atat de grav?

| georgealin2016 a răspuns:

Buna Bianca, din pacate el este un om care nu poate trece peste trecutul tau, nu cred (personal) ca are capacitatea intelectuala de a putea face asta, e un tip limitat...
Pina si un prieten care iti este apropiat poate face acest lucru... daramite omul cu care ar trebui sa te casatoresti....deci, cit mai ai timp lasa-l sa se duca de unde a venit.
Toti avem un trecut mai mult sau mai putin intunecat, sunt sigur ca tu nu il ai asa intunecat pe cit crezi tu.
Viata merita traita DAR nu linga un om ca el. Asa ca cel mai intelept si bun lucru pe care il poti face, este sa-l parasesti fara prea multe explicatii.
Te va durea dar in timp vei fi mult mai bine. Daca vei ramane linga el, la cea mai mica cearta te va condamna mereu pentru trecutul tau, crezi ca meriti asa ceva? Eu nu, cred ca nimeni nu merita!
Asa ca vezi-ti tu de viata ta si sunt sigur ca exista multi barbati care ar dori si s-ar simti omorati sa te cunoasca.
Numai bine iti doresc!

| BiAnCa765430 explică (pentru georgealin2016):

Iti multumesc din suflet pentru sfatul tau. Nu, nu am un trecut deloc intunecat. Eu am fost si sunt genul de om caruia ii place sa cunoasca cat mai multe caractere, cat mai multe mentalitati, trairi, sa vizitez locuri noi, culturi noi, sunt o persoana foarte sociabilă, pe când el nu, el mereu a stat inchis in el si nu cererea un sfat cat de mic nimanui.

| georgealin2016 a răspuns (pentru BiAnCa765430):

Buna Bianca, am inteles cum esti. Cel mai bine asa cum te-au sfatuit majoritatea de aici, este sa-ti urmezi propriul drum in viata. Oameni ca el sunt limitati si nu vor face altceva decat sa-ti stopeze si sa-ti limiteze orizontul.Mergi mai departe. Barbati sunt destui si ai dimp suficient sa gasesti omul potrivit; nu-l cauta, se va ivi la timpul potrivit. Iti vei da seama de asta atunci. Sfatul meu este sa incerci totul in viata, fara sa-ti fie teama de ce spune lumea; daca gresesti macar este greseala ta.Nu lasa timpul sa treaca iar apoi sa regreti ca nu ai facut cele mai nebune chestii in viata. Esti destul de matura incit sa-ti asumi propriile greseli. Viata merita traita si intoarsa pe toate partile. Te felicit pentru gindirea ta.