| lovkg a întrebat:

Buna,am nevoie urgeta de ajutorul vostru, nu mi.a venit menstruatia de 4 luni(asta este a 4 a) tin sa mentionez ca sunt virgina..HELPP mama vrea sa mergem la gibecolog dar imi este rusine... stiu ca este un ceai care o regleaza, cum se numeste?

Răspuns Câştigător
| Fatamuntilor a răspuns:

Excluzand o eventuala sa sarcina, intarzirile pot avea cauze
- primii doi ani mestruatie; corpul e un adevarat mecanism si are nevoie de timp sase obisnuiasca cu noua situatie'; cati ani ai tu si de cat cat timp esti la mestruatie
-anumite dereglari
cure de slabire stres
apropierea premenopauzei
anumite boli
Fara un consult de specialiate NU ai de unde sa stii ce ai. fuguta la doctor
Acel ceai nu te scapa de cauzele problemei.

12 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul unei intarzieri atat de mari un consult de specialitate chiar se impune. Nu ai de ce sa te rusinezi deoarece in nici un caz medicul ginecolog nu va dori sa-ti vada cu ""orice pret ""pasarica. Consultatia mai mult ca sigur va consta intro discutie si nimic mai mult, in plus mama ta va fi de fata ceea ce ar trebui sa te ""linisteasca"" si sa-ti dea incredere.Mama ta are perfecta dreptate, ar fi indicat sa o asculti fara a-ti mai pune intrebari fara rost.

| minrest a răspuns:

E ca si cum ai cauta un ceai ca sa te vindeci de pneumonie sau tuberculoza. E o dereglare foarte mare, ginecologul a devenit inevitabil. Sper ca ai folosit termenul ''rusine'' ca eufemism. Ti-o spun pe fata: cine se complace intr-o fobie asa de grava este neviabil. Succes in invingerea fobiei.

| Alcyon a răspuns:

Ceaiul acela nu are niciun efect in cazul unor intarzieri atat de mari. E bun numai pentru femeile care au ciclu cat decat regulat (adica vine in fiecare luna). In cazul tau, e necesar un consult. S-ar putea sa fie vorba de o dereglare hormonala, ce nu poate fi tratata decat de medic.

| lovkg explică:

Pe mine ma sperie gandul ca o sa stau pe scaunul ala "ciudat" adica mi.a curs foarte putin timp de doua zile dar seara s.a oprit si a continuat putin dimineata

| lovkg explică:

Ma sperie gandul ca voi sta pe scaunul acela "ciudat" si acum ceva zile a curs foarte putin timp de 2 zile cu pauza seara

| Fatamuntilor a răspuns (pentru lovkg):

Stai linistita.Vei fi invata ce cum sa faci! E posibil sa nu fie nevoie sa te sa te urci acolo!
Discuta cu medicul, are metode speciale pentru adolescente.
Trebuie sa stii data ultimei mestruatii, de cat timp esti la mestruaie...e foarte important sa mergi!

| lovkg explică (pentru Fatamuntilor):

Nu stiu ultima data... oricum am inteles ca nu trebuie sa ma urc pe acel scaun deoarece imi v.a face doar o ecografie, este adevarat?

| Emilian65 a răspuns:

De ce iti este rusine sa mergi cu mama la un medic ginecolog? Iti este teama ca gaseste medicul ca nu mai esti virgina si-i spune mamei tale?

| lovkg explică (pentru Emilian65):

Am si specificat ca mai sunt virgina....am 14 ani -_- dar imi este rusine sa stau pe un scaun si cineva sa se uite in p***a mea :'(

Depinde,nu putem stii ce ai...E important sa-ti invingi teama.

Mai fata frica ta este nejustificata. Poti alege un ginecolog femeie.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost întârzieri ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, etc.

Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt NORMALE astfel de dereglări/întârzieri şi NU ai de ce să te îngrijorezi!

În general, primele 5 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1 an, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.

Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.

Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.

Dacă NU eşti în primul an de ciclu menstrual, atunci NU sunt normale astfel de întârzieri!

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...

O întârziere acceptabilă, din diverse cauze : răceală abdominală ( NU răceala "comună" ) sau răceală la ovare ( anexită ), infecţie, medicamente, etc., este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă medicală"!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - dacă au mai fost astfel de întârzieri şi în trecut - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).

Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.

De asemenea, dacă ai dereglări menstruale dese, poţi să bei ceai ( sau tinctură ) de creţişoară şi/sau ceai de coada şoricelului - vezi informaţii la linkul :
http://www.formula-as.ro/......ului-10059

http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/......um%29.html

http://www.formula-as.ro/2010/923/medicina-naturii-44/cretisoara-12562

Ori ceai sau tinctură/extract din/de mlădiţe de zmeur - vezi detalii la linkul :
http://magazin.remediu.ro/ceai-zmeur-frunze-50-gr-dacia-plant-683.html

http://www.naturaplant.ro/produse/591/Extract_din_mladite_de_Zmeur

http://www.sanatate-si-frumusete.ro/....../index.php

Aceste ceaiuri NU exclud un control ginecologic!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Toate cele bune.