| AnAndrey1994 a întrebat:

Am o intrebare! Dupa ejacularea in vagin "juniorii" in cat timp ajung in ovulul feminin mai exact cate zile le ia ca sa se poata observa pe un test de sarcina? Nu am facut nici o prostie doar ca imi place sa citesc despre asa ceva si nu prea am gasit "ruta" lor pana la ovul si fecundarea big grin

4 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

Ajung in aproximativ 24 h iar testul e pozitiv dupa minim o saptamana de la contactul sexual.
Ca ruta...sunt multe de spus si detalii poti gasi pe net sau in orice carte de embrio.
Pe scurt:dupa ce sunt eliminate,spermiile nu sunt capabile sa fecundeze ovului.Ele isi dezvolta aceasta capacitate in tractul genital feminin,pe masura ce,,innoata" pana la ovul si apoi cand se gasesc in contact cu el,toate aceste modificari care au loc poarta denumirea de,,capacitatie". Dupa ce se ataseaza de membrana ovulului(lucru ce are loc in treimea externa a trompei-ca sa intelegi, cauta imagini pe net) spermia secreta niste enzime, care,, rod" membrana asta. Apoi patrunde in ovul, moment in care acesta se inchide pentru ca daca ar intra mai multe spermii intr-un singur ovul ar rezulta niste malformatii incompatibile cu viata.Materialul genetic al celor 2 celule se unesc si rezulta o celula noua, numita zigot sau ou. Zigotul incepe sa se divida, creste si se indreapta spre uter, unde se implanteaza.Cand se implanteaza, el,, sapa"in mucoasa si poate duce la aparitia unu ciclu fals, multe fete lasandu-se pacalite de asta.

| AnAndrey1994 explică (pentru AdelinaC):

Eu cum stiu dupa 2 sap apare pe test din cate am auzit acuma nu stiu...

| AdelinaC a răspuns (pentru AnAndrey1994):

Eu am invatat ca dupa ce ovul se implanteaza, incepe sa se secrete hCG, cea care apare pe testul de sarcina.Ideal este sa se faca dupa 7-10 zile de la contactul sexual neprotejat, apoi sa se mai repete pentru a fi sigura ca nu e un rezultat fals negativ.

| Iridescent a răspuns:

Viteza spermatozoizilor este de 1-4 milimetri pe minut, calatoria pana la ovul durand intre 45 de minute si pana la aproape 3 ore.Cam rapizi nu?