| cassie96 a întrebat:

am o nedumerire. iau anticonceptionale Marvelon 21, am terminat un blister martea trecuta, iar menstruatia nu a aparut nici acum, doar mici pete maronii pe tamponas. Nu am simptome, iar contact sexual am avut luna aceasta doar cu prezervativ deoarece am luat antibiotic. Mentionez ca menstruatia din ultimele doua luni a fost foarte redusa cantitativ si zilele la fel, s-au redus. Este o problema hormonala, sau este vreun risc ca menstruatia din ultimele doua luni sa fi fost falsa?

6 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

Pe acest site:
http://www.drugs.com/cons/marvelon-21.html
unul din efectele adverse identificate este:
absent, missed, or irregular menstrual periods
Ai putea sa iti intrebi ginecologul daca nu e cazul sa folosesti alt AC.
Menstruatia falsa este extrem de rara. Daca vrei sa fii sigura, fa un test de sarcina (care va acoperi ce ai facut pana acum 21 de zile).

| irina202333 a răspuns:

Dupa primul blister de anticonceptionale, eu am mai avut mici sangerari, cat sa pateze putin tamponul, mai mult de 7 zile. Acum, fiecare organism reactioneaza in alt fel, pana se obisnuieste cu pastilele. Dar daca zici si de celelate 2 luni... nu prea am ce sa iti zic. Fa testul.

| Sofia33 a răspuns:

Cred ca este o dereglare a ciclului..este normal, dar iti recomand sa iti faci un test de sarcina, pentru a fii linistita!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă le-ai luat CORECT, fără să uiţi vreo tabletă, atunci NU ai cum să rămâi însărcinată!
AC oferă o "siguranţă" de 99-100 % :)

Cel mai probabil, este vorba de o dereglare hormonală - majoritatea AC pot genera amenoree secundară ( ca reacţie ADVERSĂ )...

Ar fi indicat şi un control ginecologic + ecografie ovariană ( pelvină sau transvaginală )!

Vezi alte detalii în Prospectul de la linkul : http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_1508_20.03.09.pdf? anmOrder...dci.

Toate cele bune.

| cassie96 explică (pentru bursuc001):

Nu am uitat nici o pastila, insa le-am tinut la caldura de vreo 26-27 de grade...

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru cassie96):

Nu cred că 1-2 grade afectează "integritatea" substanţelor active şi efectul contraceptiv happy
"Problema" este amenoreea secundară sad