| bluestrawberries a întrebat:

Am o prietena care s-a mutat de ceva timp cu iubitul ei. El e foarte gelos, nu o lasa sa iasa cu prietenii, nu o lasa cu pantaloni scurti sau fusta mai scurta de genunchi, etc. Credea ca dupa ce o sa se mute cu el o sa fie altfel dar nu e. Intrebarea mea e: ii incalca vreun drept nelasand-o sa iasa (nu o lasa nici la magazinul din spatele casei)? Ea nu mai are niciun prieten, decat pe mine si inca o fata. M-am saturat sa o vad asa. Am incercat sa vorbesc si cu el dar imi zice ca nu e treaba mea si dupa o cearta pe prietena mea. Ajutati-ma cat de repede puteti. Multumesc. Scuza-ti daca nu e categoria corecta.

13 răspunsuri:
| KinderRM a răspuns:

Bună.

Toate drepturile îi sunt încălcate. Este ceva de genul sechestrare de persoane. Pentru prietena ta, aparenţele au înşelat. Probabil el i-a spus că dacă se vor muta s-a va schimbat şi va fi altfel, prietena ta a crezut asta şi a făcut pasul. Pas greşit însă, pentru că a ajuns într-o situaţie foarte complicată. Încearcă să o scoţi de acolo cât de repede poţi, să nu se ajungă la lucruri mai grave. Nu are el niciun drept să îi interzică, nu este tutore.

| Anonymous999 a răspuns:

Fuste pana la genunchi?laughingurat.Dar e maritata deja de nu o lasa? Normal ca ii incarca, cine se crede stapanul ei, nu are niciun drept sa se comporte asa, prietena ta ar trebui sa vorbeasca serios cu el.

| VerdeLila a răspuns:

Ea este cea care trebuie sa ia o decizie in ceea ce priveste viata ei sentimentala. Nu te poti baga in viata lor, decat sa o sfatuiesti pe prietena ta.
Daca este nemultumita de cum este tratata si fara niciun rezultat in a-l schimba pe baiat, sa se desparta. Lucrurile vor degenera.

Răspuns utilizator avertizat
| bluestrawberries explică (pentru TuDorEL96):

Face 21 in septembrie.

Răspuns utilizator avertizat
| PrecioussGirl a răspuns:

Normal ca ii sunt incalcate drepturile. O relatie nu ineamna ca stai sechestrata in casa ca asa spune iubitul. Sunt de parere ca atunci cand faci acest pas (sa te muti cu persoana iubita), inainte de asta trebuie sa te asiguri ca relatia functioneaza. Daca relatia mergea prost si s-a mutat cu gandul ca ceva se va schimba, s-a inselat amarnic. Asta e cea mai proasta gandire.
Intr-o relatie trebuie ca fiecare partener sa aiba incredere unul in altul si sa isi acorde libertatea necesara. Nu-l poti tine pe cel de langa tine inchis, izolat de prieteni, sa ii spui cu ce sa se imbrace, etc. Nu este o jucarie, ci o persoana cu drepturi.
Incearca sa vorbesti cu ea pentru ca ea este prietena ta si ea trebuie sa ia o decizie. Spune-i ca atitudinea lui nu este normala si ea nu ar trebui trata asa. De fapt niciun om nu ar trebui.
In locul ei, in urmatoarea secunda as pleca de acolo sincer.

| OQdpNet a răspuns:

Prietena ta va avea foarte multe de pierdut. Nu se va putea dezvolta, nu se va putea exprima, va ajunge dependenta de el si nu va mai avea curajul sa se desparta pentru ca se va considera nepregatita pentru lume. Cu cat petrece mai mult timp asa, cu atat i se vor inchide orizonturile.
Eu personal sunt o persoana care nu cunoaste sentimentul de gelozie (sotia chiar mi-a pus sub semnul intrebarii dragostea pentru ea datorita acestui lucru). Avand un corp frumos, o rugam sa poarte haine mai sexy si nu voia (ii ziceam ca daca nu le poarta acum cand e tanara, sigur nu o sa le poarte cand e baba). Dar noi avem incredere totala unul in celalalt. Iar rezultatul nu a incetat sa apara. De cca. doi ani de zile ne-am mutat in orasul meu natal (datorita jobului) unde ea nu cunoaste pe nimeni. Chiar ieri mi-a marturisit ca nici ei nu-i vine sa creada ca a reusit sa deschida propriul business intr-unul din cele mai sarace orase din tara, un oras in care nu cunoaste pe nimeni, ca toate lumea o lauda pentru curajul ei, ca se simte atat de bine si de implinita. Sigur n-ar fi fost in stare de asta daca o tineam inchisa in casa si nu o lasam sa se exprime.
Eu nu inteleg ce vrea tipul ala de la ea? O sluga? S-a terminat cu sclavagismul prietenas. Deja ma gandesc la urmatoarea ta intrebare:"Iubitul gelos al prietenei mele azi a lovit-o..."

| Miauti a răspuns:

Prietena ta e proasta? la varsta ei trebuia sa stie ce inseamna libertate. daca ea sta asa fara sa zica nimic si fara sa decida, atunci sa ramana ca o pasare in colivie.

| Floricikmov a răspuns:

Nu este normal ca cineva sa traiasca asa. Fiecare avem drepturi si libertatea de care aven nevoie. Ea nu ar fi trebuit sa se mute cu el daca facea asa de prima data, bine ca o inteleg si pe ea ca poate s-a gandit ca poate se va schimba da el nu a facut-o. Ea trebuie sa ea o decizie serioasa sau trebuie sa discute cu el. O zi buna! ☺

| anamary a răspuns:

Deci parerea mea:indiferent de ce sentimente are prietena ta pentru el, eu zic sa se desparta. Tipul nu este barbat, este un baietel caruia ii este frica sa-si piarda jucaria. Spune-i tipului ca daca va fi sa il isele, il va insela si tinandu-se de mana cu el.Asta nu e iubire, e dependenta.Fiecare trebuie sa aiba pasiunile lui si viata lui,pentru ca lucrurile astea ne definesc ca persoana.E o tampenie sa ti pe cineva langa tine cu sila.
Deci tipul ala are o problema grava,si cand va fi adult, daca nu cumva e deja, nu va putea sa aiba grija nici de el, se vede ca are o stima de sine scazuta.
Si prietena ta...ea ce are in cap? Poate ca tipul ala sa fie si presedintele Americii, daca nu o lasa sa-si exprime personalitatea, sa caute un alt baiat care sa o iubeasca asa cum e.

| Torres92 a răspuns:

O iubeste prea mult

E mult prea posesiv,gelos
E grav, se va agrava in timp
Va fii si violent,
Si eu am fost gelos in relatii, pentru ca iubeam mult...
Uneori ma intrebam de ce am unele reactii asa de deplasate...
Nu e bine,
cheama Popa, Politia, Primarul rolling on the floor)