| stefan806 a întrebat:

Buna!
Am o problema mare:m-am indragostit excesiv de un barbat(care e homofob-uraste homosexualii) si nu pot sa il scot din mintea si sufletul meu.
Am ajuns chiar la ganduri de sinucidere.
De aproape 1 an sufar in tacere, dar doar de 5 luni am aflat ca e homofob si ca nu exista nicio sansa cu el.
AJUTATI-MA, PLEASEEE.
NU MAI POT.

22 răspunsuri:
| gaara2003 a răspuns:

Ca sa il uiti pe dansul ocupa-ti timpul cu chestii care te fac happy
ex:fa poze artistice, joaca jocuri, deseneaza, stai cu rudele si prietenii, pe scurt concentreaza-te pe altcceva
in timp acest tip va ''pleca'' din mintea ta (dar trebuie sa nu iti pese si sa te gandesti ca sigur o sa gasesti pe cineva care te intelege!)
+daca cineva rade de tine ignora-l(s-ar putea sa dea cineva un comm retard dar nu pune la suflet)
PS:nu am nimic cu homosexualii(sper ca te-am ajutat si ca vei reusi sa uiti de tipul ala)
aaaa...sinuciderea nu e o solutiewinking

| Aasdfghj a răspuns:

Incearca sa te indepartezi de el si de grupul cu care umbla el, si fa cunostinta cu altii. Trebuie sa iti ocupi timpul cu diverse lucruri ca sa nu ai timp sa te gandesti la el. :p

| ShaOfHatred a răspuns:

De ce am citit asta?

| UnBroken2016 a răspuns (pentru ShaOfHatred):

De plictiseala. Acum poti dormi linistita

| ShaOfHatred a răspuns (pentru UnBroken2016):

Nu cred ca asta se poate intampla vreodata.

Eh, bun venit in club.

Eram doar afara, fumam o tigara. Stii tu, noua lege.

Cel mai stupid viciu dupa parerea mea. Ii inteleg pe aia cu bautul sau drogurile dar fumul cum il bagi asa il scoti. Plus ca te costa de te rupe. Naspa de tine

Nu fumez, era doar o expresie.

Chiar trebuie sa incetez mai bag in seama pe cineva pe aici, nici dracu nu stie cand spuneti ceva serios sau nu laughing.

Neah.Trebuie sa nu mai iei tote lucrurile asa in serios, sau sa te apuci sa dai indicatii(lasa pe cine vrea sa fumeze in pace, is plamanii lor.).No hate

Eu doar am spus partile negative, nu am spus sa incetezi, putin imi pasa daca moare cineva de la asta sau nu. E ca si un om care il vezi pe strada ca se drogheaza si tu treci ca un neam prost pe langa si nu te doare. Macar il avetizezi, mai mult nu ar trebui sa faci.

Pai fiecare om face ce vrea si suporta consecintele.Eu nu am dreptul sa-l bat la ca nu e bine sau ce e bine; iau masuri numai daca ma deranjeaza.

| mihai69 a răspuns:

Ba mai poți. Lumea nu se termină cu „EL".
Există și alți oameni pe lume, unii care chiar caută persoane asemenea lor, asemenea ție. Totul e să nu te agăți de unul care nici măcar nu te merită.

| milan9 a răspuns:

În general, astfel de manifestări de "nelinişte", de "dezorientare" sunt stări foarte vulnerabile, şi indiferent de originea lor, trebuie să vezi în ele şi ocazia unei alte "aşezări" a "lucrurilor" esenţiale din viaţă, a priorităţilor, a valorilor, modul în care te raportezi la ceilalţi, modul în care te raportezi la Dumnezeu, aşteptările pe care le ai de la tine...
Într-o astfel de situaţie de lipsire de sens sau de dificultati este esenţial să cauţi sprijin moral. Nu sta aşa. Nu trebuie să îngădui nici o şansă pentru vreun gând al sinuciderii, nici în fanteziile şi nici în glumele tale.

Trebuie să fugi de un astfel de „început" de gândire, ca de sinuciderea însăşi, pentru că fiecare „început" de gând este ca o „toartă" pentru stări de mai târziu. sad

| milan9 a răspuns:

Stările de depresie sunt inevitabile în viaţa oricărui om, dar ele se primesc cu maturitate, demnitate, curaj şi înţelepciune (fiecare astfel de stare vrea să ne avertizeze şi să ne repare lipsuri)!
Este vital să ceri şi sfatul unui duhovnic, al unui preot cu experienţă, de exemplu, dar într-un moment liniştit în care să aibă timp să-ţi asculte şi să-ţi înţeleagă bine dificultăţile afective.

Şi trebuie să te mulţumeşti cu paşii mici dar siguri şi definitivi, ai aflării răspunsurilor, la întrebări esenţiale ale vieţii... happy

| darrio2007 a răspuns:

Bravo lui. Ceea ce nu iti pot spune si tie.

| Kaℓi a răspuns:

Nu poti fi ajutat de nimeni, treci peste asta. Cauta pe altcineva.
Nici nu conteaza ca e homofob, conteaza ca nu e homosexual.

| OMFGConrad a răspuns:

Da, aşa e. Ai O MARE PROBLEMĂ.
Pune mâna pe o bucă, pe un sân, să vedem dacă îţi mai trebuie mădular.
De curiozitate, ai sărutat vreodată o fată?
P.S.: Cred că ţi-ar plăcea la "răcoare".

| minrest a răspuns:

Sa vad daca am inteles. Iti vedeai de treaba linistit. Dar ai vazut si poate ai auzit vorbind un alt barbat, care ti-a placut atat de mult incat te-ai indragostit de el. Daca asta este situatia, inseamna ca ai auzit termenul asta ''indragostit'' si il aplici aiurea, in mod aberant. Adica esti nebun. Daca oamenii s-ar indragosti asa la intamplare, atunci si eu as putea sa merg pe strada si sa ma indragostesc de o femeie, poate maritata, poate lesbiana, desi sunt casatorit si am copii. Dar oamenii se indragostesc in timp, pe masura ce cunosc din ce in ce mai bine pe cineva, si pe masura ce sunt incurajati. Asa ca problema ta provine din intelegerea aberanta a notiunii de dragoste. Iti urez sanatate.

| idkidc2002 a răspuns:

Stai cu fetele

| 4cidr41n a răspuns:

Pana la urma ai cateva optiuni pe care cred ca le cunosti foarte bine.
Fie ii spui ca esti tu insuti gay iar daca nu suporta persoanele cu o alta orientare atunci nu ar mai trebui sa va vedeti.

Fie nu ii spui si gasesti pe (alt)cineva care te place si respecta asa cum esti tu
Ce zici tu acolo e dragoste dar doar din partea ta. Nu e reciproca.

Ar fi daca stie ce simti pentru el si el simte la fel pentru tine.Iar tu nu sti asta sigur decat daca fie il intreb sau ii spui sau scrii o scrisoare.

Altfel chiar iti bati capul aiurea, iti pierzi timpul si energia cu cineva care probabil nu va simti niciodata ceva pentru tine. Acum tu decizi pana cand.

Hai sa punem in alta perspectiva.
Ce obti tu din treaba asta?
Din ce vad eu, doar disperare si ganduri la suicid. Asta nu e bine si sti foarte bine. Prin urmare tu trebuie sa iti gasesti curajul fie sa ii spui poate nu direct dar ferm si convingator ca tie iti plac barbatii (nu ca iti place de el) si vezi cum merg lucrurile de acolo.Pregateste-te sa fi dezamagit dar infrunta situatia.

Daca nu sunteti apropiati si e mai mult cineva cu care te saluti in trecere atunci nu ai de ales decat sa te obisnuiesti cu ideea ca el s-ar putea sa nu fie pentru tine.Iar daca e prieten si obisnuiti sa vorbiti lucruri mai personale atunci prietenia lui nu ar trebui sa fie conditionata de orientarea sexuala.