Sangerarea inceputa/pornita dupa trecerea a 6-7 zile de la administrarea pastilei contraceptive, NU a reprezenta MENSTRUATIA si de asemenea, sangele scurs nu seamana cu menstra si din acest motiv cu greu poate fi facuta o confuzie intre o simpla sangerare si o menstruatie adevarata. Acea sangerare reprezinta o reactie adversa a organismului care se poate manifesta/apare sau la fel de bine sa lipseasca, acest lucru depinde de organismul fiecarei femei in parte. In astfel de situatii MENSTRUATIA se porneste de regula la data preconizata sau cu anumite intarzieri mai mari sau mai mici datorate dereglarii hormonale intervenite in organism. Teoretic se poate considera/afirma ca pastila a fost folosita/administrata inutil deoarece sexul a avut loc cam in ziua a 9-10-a a ciclului menstrual, intr-un moment in care inca nu exista ovulul si probabilitatea de sarcina era foarte mica de 5-10%, astfel ca este greu de calculat ce s-a putut intampla in urmatoarele 4-5 zile pana la data ovulatiei. Exista si posibilitatea ca pastila sa nu-si fi facut efectul si din acest motiv sa se fi format totusi o sarcina si in acest moment sa fii insarcinata. Exact lipsa simptomelor premenstruale ridica semne de intrebare, deoarece in primele 5-6 saptamani de sarcina aceste simptome de obicei lipsesc cu desavarsire. De asemenea, este greu de admis ca dereglarile hormonale sa fie atat de intense incat sa amane menstruatia cu circa 22-23 de zile. Ar trebui ca neaparat sa-ti faci un test de sarcina si ar fi indicat sa fie facut intr-un laborator de analize medicale. Multa sanatate.
Trebuie sa mergi la o consultatie ginecologica, de preferat la medicul care ti-a prescris pastila. Ea este o bomba cu hormoni, iti poate da dereglari grave, chiar iti poate induce menopauza precoce (care nu mai este reversibila). sarcina, dupa pilula de a doua zi este posibila, de aceea, in mod obligatoriu, la 4-6 saptamani de la administrare, se face o ecografie cu sonda transvaginala (adesea sunt sarcini extrauterine, implantate prost, copii cu maformatii, placente cu tumori).
Nu ai cum sa stii acum daca esti insarcinata, ai o dereglare minora si tratamebila sau una severa. Trebuie consultatie ginecologica, ecografie, analize, poate chiar o internare de cateva zile intr-o sectie de ginecologie pentru investiagtii mai amanuntite si tratament. Multe fete raman cu sechele serioase dupa contraceptivele de urgenta (mai ales cele cu varsta de sub 19-20 de ani sau cele care nu respecta indicatiile ginecologului privind administrarea pilulei si supravegherea medicala ulterioara).
Atâta timp cât ai făcut sex neprotejat șansele să rămâi în sărcinată sunt foarte mari. Ar fi trebui să știi că în momentul când nu faci sex protejat te expui la un risc destul de mare de sarcină.