In primul rand, fa abstractie de domnul M inainte sa iei o decizie in ceea ce priveste actuala ta relatie. Gandeste-te cum ti-ar fi fara iubitul tau, sa ai in vedere ca o sa-ti lipseasca, totusi sunt 4 ani. Iar in ceea ce-l priveste pe M, as zice sa te mai gandesti daca vrei sa incepi o relatie cu el, gandeste-te ca meriti tot ce e mai bun, deci un barbat care sa te iubeasca doar pe tine si sa-ti fie doar tie dedicat. Asa m-am gandit si eu cand am luat decizia sa ma despart de iubitul meu cu care aveam 3 ani. Si la noi intervenise monotonia, abia ne intalneam pentru ca el avea si serviciu si facultate. Am suferit, pentru ca imi era ciuda ca ne-am racit in loc sa ne iubim, dar usor usor am trecut peste si mi-am spus ca merit tot ce e mai bun, ca doar o viata am. Asa sa iti pui si tu problema. Bafta!
Probabil el inca te iubeste, ori este impreuna cu tine din comoditate. In cazul in care te iubeste si te-ar insela inseamna ca pentru el, fata respectiva reprezinta doar o atractie sexuala (cum reprezinta si pentru belgian tipa aia cu care vorbeste). Eu zic ca inainte de a lua o decizie, de a va desparti sau de a ramane impreuna, o discutie ar face bine. Poate va puteti salva relatia printr-o pauza, care cel mai probabil va reaprinde focul iubirii dintre voi (in cazul in care sentimentele dintre voi inca sunt reciproce). Cat despre M nu stiu ce sa zic. Eu mai intai zic sa iti repari problemele de cuplu. Daca acestea sunt ireparabile, eu zic sa nu sari direct pe acest M. Mai intai afla ce sentimente are pentru tine si daca si tu simti la fel. Dar, acea atractie sexuala a lui M reprezinta o problema (parerea mea). Ideea e ca daca vreti sa incepeti o relatie, el trebuie sa renunte la ea.
Renunta clar la relatie. In primul rand nu mai este constructiva din niciun punct de vedere, in al doilea rand nu este ok moral sa tii la alt barbat si totusi sa pastrezi vechea relatie. Ori unul, ori altul. Daca idila cu actualul prieten este un fapt consumat, mergi mai departe.
Cat despre M, relatiile la distanta sunt riscante si atata timp cat nu aveti suta la suta incredere unul in altul, nu stiu daca e alegerea potrivita. Poate ar fi mai constructiv pentru tine sa ramai o perioada singura.
Salut,
Daca renunti la actuala relatie nu o face pentru M, ci PENTRU TINE! In fond, sentimentele s-au diminuat considerabil.
Nu te-ai gandit sa vorbesti cu iubitul tau? Pur si simplu sa stai si sa discutati despre VOI, despre ceea ce a intervenit in viata voastra, despre eventualele planuri... sa vedeti ce vreti amandoi pana la urma.
COMUNICAREA nu ar trebui sa lipseasca. Trebuie sa fiti deschisi si va datorati asta!
Inainte de a lua o decizie vorbeste cu el si spune-i ce ai pe sufletel. Pe langa ''rolul'' de iubit, acesta trebuie sa reprezinte pentru tine si un foarte bun prieten.
Nu te sfatuiesc in cazul in care o luati pe drumuri separate sa te aventurezi intr-o alta relatie. Acorda-ti timp pe care sa ti-l dedici tie. Meriti asta.
Lucrurile vor evolua de la sine, doar fii naturala!
Cu drag,
Monica
Eu sunt de parere ca o relatie de 4 ani nu o poti arunca asa pentru o alta relatie noua. Poate ca a intervenit monotonia in relatia voastra, dar gandeste.te poate puteti sa o faceti sa mearga din nou. Poarta o discutie cu el despre toate lucrurile astea, si ajungeti la un numitor comun amandoi.
Tu si iubitul tau trebuie sa aveti o discutie. Doar prin comunicare exista sansa de a schimba ceva. Comunicarea e cel mai important lucru intr-o relatie. Fa lucrul asta, vezi daca se schimba ceva.
In legatura cu M, parerea mea este ca nu ar putea fi ceva serios. Tipul probabil sa culca cu tipa cu care vorbeste. Nu poti sa te culci cu cineva si cu altcineva sa vorbesti si sa-i spui ca vrei sa-l vezi. In niciun caz sa nu te bagi intr-o relatie cu M.
Mutubal întreabă: