| AmaliaT a întrebat:

Am si eu o intrebare. Intai sa va explic situatia mea.
Am un cm regulat, la 28 zile +/- o zi, cu durata de 7 zile. Cel mai mult mi-a intarziat 4 zile [in sesiune]. Ultima menstruatie am avut-o pe 10 iunie, deci in 8 ar fi trebuit sa imi vina. Contact sexual am avut in 22, 28 iunie si 6 iulie. In 22 doar ne-am jucat, a introdus o data penisul in vagin si apoi am folosit prezervativ. In 6 a fost neprotejat. Pana acum niciun motiv de ingrijorare pentru ca nu e prima data cand facem asa si pana acum, totul bine.
De o saptamana am aflat ca trebuie sa repet un exam., si de atunci a inceput stresul. Organismul meu este vraiste. Nu mai dorm decat maxim 5 ore pe noapte, nu mananc mai nimic, am slabit, ma doare in continuu stomacul, de parca as avea acid. Au fost zile cand am mancat o singura data, sau de 2 ori, si zile cand nu am mancat nimic.
Am avut deja toate simptomele cum ca si-ar face aparitia : cosuri, dureri de spate, pofta de mancare inainte cu 10 zile.
Stiu ca cm e influentat de factori precum regimul alimentar si cel de odihna, problemele de sanatate, stresul. Chestia e ca daca nu imi vine in urmatoarele 4 zile, imi va veni cand voi fi in concediu.
De aici vine si intrebarea mea : pot lua duphaston sa imi vina mai repede?

3 răspunsuri:
| ywar a răspuns:

Draguta,
nu trebuie sa iei nimic sa fortezi sa vina! Doar nu-i trimiti scrisoare lui Mos Craciun sa vina mai repede ca il astepti. Ai sesizat bine. Stresul e un factor teribil, ba as spune ca e o boala mondiala! Pot spune doar atat: Daca nu vrei copil acum nu te mai juca pe principiul "am m-ai facut asta o data si a fost ok". Stiu, o sa spui - de ce sa nu vorbim deschis - "cand il simt in mine fara nimic ma topesc" Poate ca ai dreptate! Dar... Si daca si cu altele? De cand timp sunteti voi atat de apropiati? Cu pastilele nu sunt de acord. Bafta! si stiu ca esti o fata cu capul pe umeri, de aceea am scris asa desfasurat! De obicei sunt putin mai dur! te pupam!

| AmaliaT explică (pentru ywar):

Poti vorbi foarte deschis, eu nu am nicio retinere in a impartasi intrebari/trairi/sentimente. Referitor la intrebarea ta : suntem de cativa ani impreuna si am inceput sa vorbim despre casnicie. Stiu ca imi este fidel, a trecut prin multe pana acum si asta l-a determinat sa puna punctul pe i. Pot spune ca 'am crescut impreuna', daca ma intelegi...
Deci sfatul tau este sa astept inca.

| mona a răspuns:

Eu nu ti-as recomanda sa iei duphaston[posibil sa iti deregleze ciclul], ciclul oricum iti vine daca ai avut simptome premenstruale si stresul este cauza intarzierii nr 1