| AncaD12 a întrebat:

Am și eu o mica întrebare. Ciclul are deja o zi întârziere. Trebuia sa vina de ieri 12 martie. Menționez ca e regulat de 28 de zile. Am făcut test de sarcina și a ieșit negativ, am avut cm 13-16 feb, pe 26 și pe 27 am avut contact sexual neprotejat și pe 27 era ziua ovulației. Dar nu stiu ce sa cred. Îmi doresc un copil dar testul m-a descurajat. Ajutați-mă va rog ❤️❤️ Mulțumesc

Răspuns Câştigător
| Rika2019 a răspuns:

Poate fi prea devreme, cel mai bine ar fi sa mai astepti 3 zile si sa repeti testul. Poti citi acest articol ca sa te informezi https://suntmamica.com/oare-sunt-insarcinata/

6 răspunsuri:
| BuBBlesykeSs a răspuns:

Mai asteapta câteva zile ....Si mai fa un testwinking daca nu ti vine

| corbulalbrosu a răspuns:

Intre data de 27 Februarie si pana astazi 13 Martie este o perioada de 14-15 zile. Daca testul de sarcina este efectuat dupa trecerea a numai/doar 14-15 zile, probabilitatea ca rezultatul obtinut sa fie valabil si corect este de cel mult 50-60% chiar si in situatia in care in mod absolut sigur s-a format si implantat sarcina in endometru. Pentru ca testului de sarcina sa ofere un rezultat a carei acuratete sa fie maxima, situata peste procentul de 98-99% se face dupa ce au trecut minim 21 de zile.
Fiindca exista posibilitatea si inca foarte mare sa existe sarcina formata si instalata in uter, insa aceasta fiind inca abia formata (pana in prezent) reiese foarte clar ca din acest motiv NU a reusit sa produca acea asa numita cantitate MINIM detectabila de hormon de sarcina hCG. Din acest motiv testul trebuie repetat dupa 2-3 zile fiindca in aceasta perioada cantitatea de hormon de sarcina hCG se DUBLEAZA in 48-72 de ore si astfel este posibil ca urmatorul test sa fie POZITIV. Daca nu va fi nici in a 17-18 zi rezultatul pozitiv, in acel caz testul se reface in a 21-22 zi, moment in care rezultatul obtinut este valabil, valid si coret, in proportie de peste 98-99% in aproape toate cazurile. Multa sanatatea!

| AncaD12 explică (pentru corbulalbrosu):

Da dar menstra lipsește. Trebuia sa fie a doua zi de menstra și nimic...

| corbulalbrosu a răspuns (pentru AncaD12):

Pentru a fi obtinut un rezultat care sa fie VALID, VALABIL si mai ales CORECT in proportie de peste 98-99%, testul de sarcina trebuie sa fie efectuat in asa numitul moment OPTIM care este instalat dupa cea de a 7-a zi de asa zisa ''intarziere'' a sangerarii menstruale. Cu cat este efectuat testul de sarcina mai inainte de data optima, cu atat va fi mai mica precizia/acuratetea rezultatului obtinut.
In cea de a 2-a zi de ''intarziere'' rezultatul obtinut poate fi gresit intr-o foarte mare proportie, Ghideaza-te dupa proverbul : ''graba strica treaba'' fiindca este mai mult decat valabila si in acest caz.
Sanatate!

| AncaD12 explică:

Bună. Am revenit. Am făcut un test de sarcina astăzi în a 2 a zi de lipsa a menstrei și a ieșit a doua liniuta slab rozie dar destul de observabil dacă te uiți atent. Sa repet testul peste 2 zile?

| AncaD12 explică:

Update... Testul este pozitiv? sunt cea mai fericita. Mulțumesc pentru sfaturi.