"Cum se tratează gardnerella vaginalis
Gardnerella vaginalis se tratează cu medicamente pe bază de metronidazol sau derivate ale acestuia. În funcție de recomandările medicului ginecolog, în tratamentul infecției cu gardnerella vaginalis se pot folosi pastile, creme sau ovule. Deși nu este o infecție care să afecteze sexul masculin, în cazul în care gardnerella vaginalis recidivează, medicul ginecolog poate prescrie tratament și partenerului. Dispariția simptomelor infecției cu gardnerella vaginalis sugerează vindecarea, însă tratamentul trebuie ținut până la capăt, conform cu recomandările medicului ginecolog, și punctăm asta deoarece, de cele mai multe ori, simptomele gardnerella vaginalis dispar chiar din prima, a doua zi.
Gardnerella vaginalis – tratament naturist
În cazul infecției cu gardnerella vaginalis, cel mai eficient și sigur tratament este, fără îndoială, cel medicamentos, însă pe lângă acesta, există câteva remedii naturiste care se pot aplica cu succes. Consumul unui iaurt pe zi contribuie în mod remarcabil la îmbunătățirea florei vaginale grație bacteriilor bune de tip lactobacili din compoziția sa. De asemenea, suplimentele cu probiotice și cele cu acid folic pot fi de mare ajutor în tratamentul infecției cu gardnerella vaginalis. Pe de altă parte, dacă tratamentul pentru gardnerella vaginalis este prevăzut cu ovule sunt recomandate spălăturile vaginale înainte de introducerea ovulului și nu mai des. Spălăturile vaginale se fac cu ceai de mușețel și gălbenele în care se dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu. Acest remediu naturist îndepărtează bacteriile (atât pe cele bune, cât și pe cele rele) și pregătește vaginul pentru tratament.
Gardnerella vaginalis – metode de prevenție
Există o serie de metode de prevenție ale infecției cu gardnerella vaginalis care, aplicate concomitent, dau rezultate foarte bune. În primul rând, trebuie evitat sexul neprotejat și cu parteneri multipli. În al doilea rând, persoanele care se confruntă cu recidive ale infecției ar trebui să evite, cel puțin o perioadă de timp, zahărul, alcoolul, ciocolata și brânza, aceste alimente hrănind indirect bacteriile rele din flora vaginală. Sunt, în schimb, recomandate fructele și legumele grație conținutului mare de antioxidanți, dar și apa pentru hidratare. Persoanele care se confruntă cu o imunitate scăzută pot lua suplimente naturiste în acest scop.
Alte metode de prevenție în cazul infecției cu gardnerella vaginalis, dar eficiente și pentru orice alt tip de infecție vaginală, sunt folosirea strict a lenjeriei intime din bumbac și evitarea produselor de igienă intimă dure. De preferat sunt produsele care sunt adresate strict zonei intime acestea având un pH neutru sau asemănător cu cel al pielii. Un sfat obligatoriu de urmat pentru a preveni orice tip de infecție vaginală este ștersul din față spre spate.
Gardnerella vaginalis – riscuri și complicații
Gardnerella vaginalis, dacă nu este tratată la timp, se poate agrava și poate produce complicații. Astfel, bacteriile se pot transfera la uretra și pot favoriza o infecție a tractului urinar. Este bine de știut că gardnerella vaginalis apare cu o frecvență mai mare în sarcină din cauza schimbării acidității vaginale, însă este și foarte periculoasă. Gardnerella vaginalis în sarcină trebuie tratată de urgență pentru că poate conduce la ruperea membranelor, infectarea sacului amniotic și la nașterea prematură"
https://www.catena.ro/gardnerella-vaginalis-cauze-si-metode-de-tratament
Buna.Raspunsul ti l-ai dat singura.Trebuie sa ajungi din nou la medic.De ce sa nu te mai duci? Vezi ca nu este deloc de joaca cu infectiile acestea, prin urmare lasa temerile nejustificate deoparte si mergi din nou, ii explici omului situatia, iti da eventual alt tratament mai puternic si rezolvi.
M am saturat sa dau zeci de lei si sa nu imi treaca, ma gandeam sa schimb medicul
Il poti schimba, dar medicul nu are nicio vina ca ai ajuns in aceasta situatie.Ai grija de tine si incearca sa previi pe viitor.
,, Fii precaută și însușește-ți aceste obiceiuri pentru a preveni apariția infecțiilor intime:
1.Folosește-te de prezervativ în timpul actului sexual pentru a evita să transmiți și partenerului infecția, dar mai ales să nu preiei tu de la ceilalți bacterii.
2.Fii disciplinată în privința igienei intime, dar nu exagera cu spălăturile intravaginale. Un lucru important este să ai grijă de igiena proprie înainte și după actul sexual.
3.Nu te spăla cu apă foarte fierbinte!
4.Folosește lenjerie intimă din materiale naturale și evită materialele sintetice care nu lasă pielea să respire.
5. Evită îmbrăcămintea mulată!
6.Umiditatea favorizează dezvoltarea bacteriilor, așa că nu sta în costum de baie timp îndelungat și ai grijă ce piscine publice frecventezi.'' - https://www.donna-medicalcenter.ro/blog/infectiile-vaginale.html
La asta ma gandeam si eu )))
Pai e clar…raspunsul meu e neironic, vaginul stiu ca e foarte predispus la boli si infectii daca il lasa nespalat
Mai bine ati pune putin mana sa cititi, amandoi:
,, Cum apar infecțiile vaginale?
De cele mai multe ori, infecțiile vaginale sunt contactate în urma unui raport sexual neprotejat cu parteneri care poartă bacterii. Printre cauzele dezvoltării unei astfel de complicații se numără și tratamentele cu antibiotice, utilizarea pilulelor contraceptive, un sistem imunitar deficitar, utilizarea preparatelor intravaginale și spermicidelor, o igienă intimă excesivă sau necorespunzătoare, obezitatea, parfumurile sau tampoanele și obiectele străine introduse intravaginal.'' - https://www.donna-medicalcenter.ro/blog/infectiile-vaginale.html
Lucrurile acestea le stiam deja de aproape 20 de ani, am totusi o varsta.Cand vezi 10000 de intrebari la fel, nu te mai obosesti sa explici nimic. Faceam asta cand mi-am creat contul, la inceput.
In prezent dau copy paste pentru ca doar citind, articole, carti etc. va intra in cap informatiile, creierul este capabil sa sintezeze, sa faca conexiuni, nu cand va face cineva rezumat, mura in gura.Acelasi principiu se aplica si la scoala.Ia citeste rezumatul la o carte si apoi spune-mi despre ce-i vorba.Nu retii nimic.De aceea trebuie sa pui mana pe carte sa o citesti.
Rezultatul se vede clar aici pe site, aceelasi persoane intra periodic cu aceleasi probleme si nu pricep o iota din ce li s-a zis, chiar daca pare ca au inteles si au mai si acordat raspuns castigator.Informatiile acestea ce tin de educatie sexuala trebuia sa le stiti deja de la scoala.
Mai mult de atat, vreau sa incurajez lumea sa caute astfel din articole scrise de medici, nu de pe tik tok si asa mai departe, din surse nesigure, eronate sau caterinca.Educatia sexuala inseamna un set de reguli si informatii, facts, nu pareri sau sfaturi.Cine are putina minte, se va informa, cine nu, ajunge aici pe TPU si/sau plange in realitate.Nu m-am intitulat niciodata medic, stai linistit. Google e gratis pentru toata lumea. Daca nu ai chef sa cauti, atunci intervin eu si iti trimit linkul, ca poate chef de un click ai, in loc de search + 2 clickuri.
Cred ca cel mai bun răspuns îl găsești aici https://youtu.be/63DFtm5K5Rs?si=rZ-ibLnnUVk9H5JU