anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am stat cu un baiat acum 7 ani intr-o vara. Dupa am avut o relatie la distanta urmatorul an pana vara viitoare deoarece locuiam in tari diferite. Acum 2 ani am avut ocazia sa avem o relatie normala, adica am locuit la 10 km distanta. Relatia nu a durat mai mult de 5 luni consecutive. El are prietena de 1 an jumate. Eu nu pot sa-l uit. Am vorbit cu el de vreo 2 luni pe Facebook. I-am cerut sa imi zica sa il las in pace definitiv deoarece doar asa simteam ca nu o sa-l mai caut dar nu mi-a zis. A zis ca sa lasam timpul sa treaca si om vedea ce va fi si mi-a dat block. Cum pot sa il uit?

Răspuns Câştigător
| AnjaAHUI a răspuns:

1. În primul rând trebuie să înțelegi motivele pentru care relația voastră a eșuat de mai multe ori. În unele cazuri chiar dacă sentimentele există și sunt puternice, doi oameni nu pot fi împreună deoarece nu sunt compatibili întru totul. Ceea ce îți sugerez este să scrii pe o foaie toate motivele pentru care tu consideri că relația nu a mers, toate momentele în care te-ai îndoit de această relație pe parcursul ei. După ce le vei avea clare, poate îți va fi mai limpede că voi doi împreună nu puteți funcționa și amintește-ți acest lucru de fiecare dată când te gândești la el.

2. Încearcă să nu îl mai contactezi. Este foarte greu să uiți de o persoană atunci când îți stă gândul numai la ea. Nu poți să îl uiți dacă tu stai pe Facebook și te întrebi când o să îți răspundă la mesaj. Omul este făcut să se obișnuiască cu o nouă situație în 6 săptămâni. Tu nu te-ai putut obișnui cu voi despărțiți pentru că tu te gândeai în continuare la el, pentru că tu comunicai în continuare cu el, deci practic, el nu a fost niciodată „scos" din viața ta. Încearcă așadar să întrerupi orice formă de legătură pe care o ai cu el. Șterge-i numărul de telefon, șterge-l de la prieteni, nu îl mai următi pe Instagram sau pe alte rețele, înfrânge-ți dorința de a-l urmări de pe alte conturi sau de pe telefoanele prietenelor. Scoate-l definitiv din viața ta.

3. Fă-ți curat în viață atât psihic cât și fizic. După ce ai șters tot ce ținea de el din telefonul și calculatorul tău, fă-ți curat în casă. Aruncă tot ce ai de la el, sau pune într-o cutie și du-o într-un loc în care să nu îți fie la îndemână. Este greu să te desparți de o persoană când ai ursulețul de la el la capul patului, sau tricoul pe care l-ai purtat la aniversarea de un an sau fotografii care îți aduc aminte de el peste tot prin casă. Încearcă să îngropi trecutul, debarasându-te de tot. Pentru o perioadă ar fi bine chiar să nu mai faci lucruri care îți aduc aminte de el. Dacă vă plimbați des prin anumite locuri, încearcă o perioadă să le eviți. Nu o da totuși în paranoia. Nu trebuie să îți arunci toate tricourile pentru că el te-a văzut îmbrăcată cu toate, nu trebuie să nu mai mergi cu atubozul pentru că ați fost o dată amândoi cu autobuzul și alte exemple. Scoate-l din viața ta, dar nu o da în extreme.

4. Fă o schimbare. Tunde-te, schimbă-ți stilul vestimentar, rearanjază-ți camera, redecorează, fă ceva nou, astfel încât să te rupi puțin de ceea ce era înainte. Patul te face să îți amintești de el, pune-l în altă poziție, adu noi decorațiuni.

5. Apucă-te de ceva. În general oamenii au timp să se gândească prea mult și în direcții greșote atunci când nu au ceva ce să îi preocupe. Apucă-te de un serial, apucă-te de un sport, apucă-te de pictură. Când ai ceva care să te distragă o să îți fie mult mai ușor să îți iei gândul de la el.

Baftă multă și sper că am fost de folos! laughing

6 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Ești băiat sau fată?

| Nikolas02722 a răspuns:

Dă-mi mesaj mi-e pe Instagram si vb acolo leo nc si name_ul este leo_nc_555

| Violleta2022 a răspuns:

Daca ti-a si dat block, tu chiar nu pricepi ca NU vrea sa te mai vada deloc?
Este jenanta situatia in care te-ai pus dar obsesia ta este acum de natura bolnavicioasa, nu nromala.
Uitatul apare cand incetezi sa mai faci o obsesia pentru cineva sau ceva si te focusezi pe alte chestii mai importante in viata ta.
Vad ca esti baiat, deci esti gay si iti plac baietii, deci ais anse foarte mari sa-ti gasesti pe altcineva, in barurile unde se intalnesc homosexualii.
https://www.tpu.ro/utilizator/aavghd

| Violleta2022 a răspuns (pentru Celcestietot):

Este baiat, scrie chiar la profilul lui:
https://www.tpu.ro/utilizator/aavghd

| Celcestietot a răspuns (pentru Violleta2022):

Mulțumesc, văzusem, dar rămăsesem derutat, că a scrie ceva pe undeva, cum că nu este atras de sexul opus sau că este fata, nu mai știu, poate greșesc eu.

| Andreeush a răspuns:

Cu timpul îl vei uita, îți vei găsi pe altcineva.