Buna,
Stai linistita, nu te stresa asa ca nu ai cancer
Astea se trateaza daca te ti de tratament si iti asculti medicul si respecti cu strictete ceea ce iti spune.
Cat despre copii, normal ca o sa poti face, din moment ce ai mai ramas o data insarcinata.
Sunt femei care fac 2-3 avorturi si inca mai raman insarcinate.
Nu are rost sa te stresezi asa pe degeaba, mai bine mergi intr-o zi la un medic ginecolog de la noi, sa iti explice mai bine tot ceea ce tine de acea problema la ovare.
Multa sanatate.
Asa e viata, cu bune, cu rele, trebuie acceptata, nu are rost sa ne stresam ca nu ne da nimeni sanatatea in palma, trebuie sa avem noi grija de noi. Daca ai o problema, nu trebuie sa iti mai faci si tu altele, cum ar fi la tine stresul, care poate duce la chestii destul de grave, depresii, atacuri de panica, etc.
Traieste-ti viata asa cum e ea si accepto cu bune si cu rele. Sunt altii care au boli grave si trec peste, le accepta, tu ai ceva ce se poate trata, nu trebuie sa te sperii.
Deci mama mea o avut cam ce ai avut tu cred nu stiu sigur mie mi-a spus ca e chist pe ovar... deci cred ca e tot aceeasi chestie. la fel ca tine i-a dat anticonceptionale cateva luni bune dupa care au operato zilele trecute si a iesit bine dar operatia nu a fost cu taieturi si alte chestii doar cu un fel de laser na nu mi-a explicat chiar tot. nu trebuie sa iti faci probleme si cred ca chisturile alea iti apare dupa avort. nu stiu daca am scris prea bine dar sper sa intelegi
Nu voi insista asupra laturii medicale a ovarelor polichistice, iti voi povesti urmatoarele:O buna prietena s-a casatorit pe la 30 de ani.In primii cinci ani n-au avut copii, au reusit sa inteleaga ca ceva nu e in regula si au ajuns la medic.
Ea avea ovare polichistice, el o usoara azoospermie, in aparenta o situatie cam imposibila.
Au apelat la metode de inseminare artificiala(fertilizare in vitro) si acum sunt parintii a doua fetite frumoase si sanatoase!
Nu te mai stresa, iti faci foarte mult rau, problema ta se poate rezolva, esti si foarte tanara, ai incredere si spera ca totul va fi bine!
Intre un chist pe ovar, si ovare polichistice e o diferenta. a avea un singur chist care se poate trata sau opera e ceva, si a avea mai multe chisturi micute care se mostenesc genetic e altceva Cretzu.nu au cum sa apara dupa avort asa cred eu, aceste nu apar in urma unui avort sau, ma rog altceva, doctorii spun ca e o boala genetica mostenita din familie, mama, sora, bunica etc.cu toate ca mama mea nu a avut, poate cine stie de unde am mostenito.deci e o diferenta.iti multumesc oricum pentru raspuns.intreab-o pe mama ta mai exact si ai sa vezi.
Metoda cu inseminare artificiala nu ma incanta deloc, tocmai asta ma sperie.am o prietena si eu. are 35 de ani si ea a avut ovare polichistice insa in timp ceva s-a intamplat din alte cauze bineinteles, si i-a scos un ovar si acum are doar unul. ok, nu poate face copil pe cale naturala insa poate prin inseminare artificiala. A fost de acord bineinteles, a incercat de 4 ori in 2 ani in schimbul sumei de 4000 de euro, adica 4*4000=16000 euro in doi ani si nu a reusit(bine asta e alta situatie bineinteles)vroiam sa spun ca fapt divers. stiu sunt tanara nu ar trebui sa disper atata insa pe mine ma sperie si nu pot trai cu gandul ca nu o sa pot face copii. sper ca tratamentul pe care il iau sa ma ajute nu as vrea sa sufar si mai mult decat sufar acum. iti multumesc pentru raspuns
LoveCocktails întreabă: