Am oferit de multe ori raspunsuri catre toti cei care absolut gresit vehiculeaza idei false si eronate in privinta lichidului preejaculator. Pentru informarea corecta atat a ta cat si a celorlalte persoane lipsite de cunostinte medicale corecte trebuie sa afli ca acel lichid este inofensiv si are un dublu rol, cel de LUBRIFIERE a suprafetei glandului si de asemenea cel de a curata, ''spala'' uretra de eventuale ramasite/urme de urina, in vederea inlaturarii aciditatii din uretra si asigurarea unui mediu propice cu pH-ul neutru. Acest lucru este necesar sa se produca pentru ca in cazul in care s-ar putea sa urmeze o posibila si probabila ejaculare de sperma, calitatea spermatozoizilor sa nu fie deloc afectata si pentru o scurta perioada de timp chiar si doar de cateva ore, acestia sa aiba/gaseasca conditii normale de supravietuire. Lichidul preejaculator este produs de 2 glande specializate denumite bulbouretrale (glandele Cowper) care nu sunt interconectare cu glandele si organele ce apartin de aparatul reproducator masculin, care produc atat lichidul/plasma spermatica cat si spermatozoizii, adica cu vezicula seminala, prostata si gonadele/testiculele. Deci se poate afirma fara teama de a gresi, ca lichidul preejaculator in momentul producerii si deversarii acestuia in uretra penisului, NU contine spermatozoizi. Doar dupa ce se produce deversarea acestui lichid in uretra, exista posibilitatea ca acolo prin amestecare sa se poata contamina cu posibile resturi de sperma ramase de la o ejaculare care s-a produs anterior chiar si cu cateva ore si astfel spermatozoizii sa patrunda/sa ajunga in continutul lichidului preejaculator. Aceste resturi/ramasite de sperma pot sa ramana in uretra/penis in urma masturbarii sau a unei ejaculari la sfarsitul unui sex intretinut anterior si doar prin amestecarea celor doua lichide spermatozoizii vor putea ajunge vii si motili din vagin in uter. In concluzie fiindca lichidul preejaculator asa cum este produs initial este ''steril'' si complet inofensiv, rezulta ca NU se poate forma o sarcina prin intermediul acestui lichid, deoarece are un cu totul alt rol. Iar in cazul tau cu atat mai putin din moment ce este posibil ca acest lichid sa nici nu existe din moment ce niciodata nu l-ai observat. Folosirea pastilei de a 2-a zi in aceste conditii ar reprezenta o grava eroare si o incalificabila iresponsabilitate. Multa sanatate!
Lichidul este steril daca inainte nu s-a masturbat ori nu a avut alt contact. Locurile in care se formeaza lichidul preejaculator si sperma sunt diferite, insa vin pe acelasi canal.
Nu exista nicio sansa sa ramai insarcinata daca a fost primul contact sexual din acea seara si daca nu s-a masturbat inainte.
Consider ca nu este necesara luarea pastilei de a 2a zi, daca tot ce ai relatat este asa.
A fost primul contact din acea seara, nu obisnuiesc sa fac de mai multe ori, iar de masturbare si alt contact sexual cu altcineva de weekendul trecut de cand a fost penultima data nu se pune problema. Multumesc din suflet! ❤️
Multumesc din suflet, m-am mai documentat si eu despre acest lucru iar multi spuneau clar ca "da contine sperma de aceea raman gravide si cu metoda coitului intrerupt" iar altii relatau ca folosesc metoda asta de mult, eu nu sunt adepta ei, si tinem intotdeauna prezervative in casa, uneori mai incercam si cateva minute fara, insa cred ca e mai mult o "scuza" ca nu au reusit sa o faca ok sau a fost al 2 lea act sexual. si nu imi doresc sa iau pastila decat in cazul in care prezervativul s-ar rupe sau mai stiu eu ce, pentru ca ma gandesc ca imi va deregla CM si nu imi doresc deoarece este cat se poate de precis. Multumesc din suflet pentru raspuns, multa sanatate ❤️!