| upendo a întrebat:

Buna!

Ce parere aveti despre incercarea de a gasi persoana iubita si o figura paterna in acelasi timp, respectiv persoana?

Considerati ca sunt de durata acest tip de relatii (din toate punctele de vedere, inclusiv sexual)?

A trecut cineva printr-o astfel de experienta?

Merci..si fara raspunsuri lipsite de sens va rog.

5 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

Sper că nu este o trimitere la Sergiu Nicolaescu sau Irinel Columbeanu etc.

| upendo explică (pentru Arthur):

Desigur ca nu.Este o situatie personala..si ma gandeam ca as vrea sa aud si o parere din exterior.

| lo a răspuns:

Se poate, sunt multi barbati capabili sa intretina relatii sentimentale cu femei care au copii.Cei mai intelegatori sunt, bineinteles, barbati care au deja copii.Dar nu abuza in cautari lasa-te cautata, iar cand nu te astepti ....Succes si sper sa fi fericita!

| Arthur a răspuns (pentru upendo):

Dacă totul se rezumă la o relaţie platonică este ok, dar acest tip de relaţie este utopică. mai devreme sau mai târziu diferenţa de vârstă îşi va spune cuvântul. Foarte mare delicateţe din partea amândurora ar putea salva relaţia dar acest lucru depinde de educaţie, temperament şi conjuncturile de la un moment dat.

| Oana92 a răspuns:

De obicei tindem se ne alegem partenerii in functie de modelul oferit de catre parinti, motiv pentru care de multe ori gasim in omul de langa noi multe trasaturi comune cu parintele de sex opus. Acest lucru il facem in mod inconstient.
Din punctul meu de vedere o cautare constienta a unui partener care sa-ti fie si tata in acelasi timp demonstreaza ca undeva ceva nu merge bine, fie o relatie problematica cu tatal, fie absenta partiala sau completa a lui, un complex al lui oedip nedepasit, ceva nu merge bine undeva si acolo trebuie lucrat.
Acum bineinteles ca depinde si ce anume din figura paterna cauti in celalalt, pentru ca daca ai avut parte de caldura, protectie, siguranta, afectiune din partea tatalui e intr-un fel normal sa asociezi figura paterna cu aceste caracteristici si sa le cauti mereu in cel de langa tine.
Din punct de vedere sexual problema e si mai complexa. Daca ai niste probleme nerezolvate si cauti in realitate un tata...sexul e posibil sa mearga, dar din punct de vedere psihic nu cred ca are cum sa fie bine.
In concluzie eu cred ca trebuie facut bine delimitarea intre figura paterna si cea a unui partener.