anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cu toate ca iau anticoncepționale sunt foarte speriata ca as putea fi insarcinata pentru ca îmi simt sanii plini și mi se par și mai mari. Am aproape o luna de la ultimul contact neprotejat și testele sunt negative. Ca sa mă liniștesc ce ar fi mai ok sa fac un test heta hcg sau un eco (cam cât ar costa). Mulțumesc.

6 răspunsuri:
| sofisis a răspuns:

Uhm...sanii plini adica?
Si de ce esti panicata daca iei pastile? Nu le-ai luat cum trebuie sau ce?
Pentru ca daca nu ai uitat niciodata sa le iei ...sansele sa fii ramas insarcinata cu tot cu ele sunt foarte, foarte, extrem de mici. Si in plus, de acum o luna nu ai mai avut menstruatie?
Sanii plini pot fi cauzati si de pastile Eu de la ele de exemplu am avut niste dureri de sani de nu suportam nici macar eu sa ma ating...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sofisis):

Ultima menstruație am avut.o înainte se revelion... pastilele le.am luat mereu la aceeași ora sau cu cel mult 30 min întârziere. Am fost insarcinata odată și acum îi simt la fel ca atuncI plini și un pic mai grei și eu m.am gândit ca s-ar putea sa fie se la pastile ca mai am momente când mă dor.

| sofisis a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt destul de rare cazurile in care ramai insarcinata luand anticonceptionale. Poate daca ai luat antibiotice in perioada aia...se stie ca scad din eficienta anticonceptionalelor.
Nu am de unde sa stiu exact ce ai facut tu si cum. Dar parerea mea e sa nu te panichezi aiurea. Ai avut si menstruatie intre timp deci chiar nu cred ca e vorba de o sarcina ci mai degraba ar trebui sa schimbi marca pastilelor.

| corbulalbrosu a răspuns:

Am extras cateva constatari ale medicilor privind eficienta pastilelor anticonceptionale dupa cum urmeaza : 4. Sunt periculoase contraceptivele orale pentru organism?

"Hormonii din componența pilulelor mimează acțiunea hormonilor naturali din corpul femeii. Eficienţa depinde de utilizatoare. Utilizate corect, anticoncepţionalele orale combinate sunt eficiente în 99, 7 din cazuri. Când nu se fac greşeli în utilizarea pilulelor, poate apărea mai puţin de 1 sarcină la 100 de femei, în timpul primului an de utilizare a pilulei (3 sarcini la 1.000 de femei)." de asemenea,
8. Cât de sigure sunt pilulele anticoncepționale?

"Administrate conform indicațiilor din prospect, pilulele sunt 100% sigure. Hormonii din componența pilulelor mimează acțiunea hormonilor naturali din corpul femeii, iar eficienţa metodei depinde de utilizatoare. Atunci când sunt folosite corect (administrate zilnic la o oră cât mai constantă, pe perioada menționată în prospect), pilulele sau o eficiență de 99, 7%, ceea ce înseamnă o medie de mai puțin de 1 sarcină la 100 de utilizatoare. Cel mai mare risc de sarcină este atunci când femeia începe o nouă folie de pilule cu 3 sau mai multe zile întârziere sau uită 3 sau mai multe pilule atunci când este aproape de începerea sau terminarea unei folii de pilule." 9. Pot rămâne însărcinată pe durata utilizării pilulelor?

"Atunci când sunt folosite corect (administrate zilnic la o oră cât mai constantă, pe perioada menționată în prospect), pilulele sau o eficiență de 99%, ceea ce înseamnă o medie de mai puțin de 1 sarcină la 100 de utilizatoare. În aceste condiții, sarcina poate apărea numai printr-o eroare de administrare. De exemplu, chiar daca sunt administrate la aceeași ora, în condițiile în care femeia consumă anumite medicamente sau alimente care interacționează cu pilulele sau apar vărsături în primele ore de la administrarea, pilula nu mai este metabolizată de organism. Astfel, se creează o "fereastră" care permite spermatozoidului să fecundeze ovulul femeii"
Revenind la intrebarea ta, se poate aprecia ca oricate teste vei efectua (bani cheltuiti inutil), intotdeauna vei ramane cu "o urma" de neincrederea deoarece aceasta este modul tau de a gandi si intelege stiinta medicala pe care nu reusesti sa o percepi/intelegi fiindca ti-o imaginezi ca fiind nesigura sau neserioasa. Nu asocia niste perceptii vizuale sau simptome (reale sau inchipuite) cu existenta unei sarcini ipotetice, fiindca in cazul majoritatii femeilor aceste asa zise simptome de sarcina sunt de fapt afectiuni medicale in cazul in care chiar exista intr-adevar. Multa sanatate.

| corbulalbrosu a răspuns:

Acceseaza si citeste urmatorul material, te va ajuta in mod sigur : http://www.planificaneprevazutul.ro/pilulele-contraceptive-de-la-la-z/

| Oana92 a răspuns:

Sanii sunt plini si sunt mai mari din cauta anticonceptionalelor! E una dintre consecinte...