Sunt mai multe posibilități. Dacă rudele apropiate îi cunosc bine (părinți, frați, etc.) îi trimiți pe ei să "sondeze" terenul și nu riști un refuz direct, jignitor de obicei pentru potențialii fini.
Dacă acceptă sau vor să vorbească cu mirii, numai atunci vă prezentați voi la casa nașilor.
Ulterioarele discuții vor avea loc la locuința nașilor, arătându-le respectul cuvenit și nu pe la restaurante, etc. Acele ieșiri se pot face când totul e parafat. Nașii devin cel de "al doilea rând de părinți" și vor trebui respectați, eventual ajutați toată viața! Nu numai ei au obligații de a te cununa și a-ți boteza eventual copiii ci și mirii vor avea obligații față de ei.
În zona mea e o jignire pentru nașii care au botezat mirele (asta e!) să nu fie întrebați primii (dacă au un copil de sex masculin) dacă acesta cunună finul cu mireasa lui. Plus sfaturi, etc.
Nașii miresei primesc de asemenea un respect deosebit (la nuntă, botezuri, etc.) dar din păcate cu asta "nășitul" se cam încheie. Cazul meu care am două finuțe, la nunțile lor am fost puși la masa nașilor, dar nași de cununie au fost cei ai mirelui.