| ILoveWeekends a întrebat:

Daca ii spun unui baiat ca imi place de el, acesta ce va gandi? Va mai vorbi cu mine sau ma va evita?
Si am uitat sa spun ca si el ma simpatizeaza, adica ma baga des in seama si suntem apropiati.Problema e ca ii plac cam toate fetele,dar se pare ca cu mine e PUTIN mai altfel.E mai prietenos, la altele flirteaza rau de tot!

Răspuns Câştigător
| NiKoLeT a răspuns:

Depinde de el, si in plus nu te-as sfatui sa-i zici, mai bine intr-un fel ii arati si poate iti reuseste sal atragi, dar daca nu e afectiune din partea lui poate sa-si bata joc de tine, depinde de prs

9 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Şaptepăcate a răspuns:

Poate i s eurca la cap happy
daca iti cade prada in gura parca vanatoarea nu mai e asa interesanta big grin

| ILoveWeekends explică (pentru Şaptepăcate):

La ce te referi cu "prada in gura"? big grin

| Şaptepăcate a răspuns (pentru ILoveWeekends):

Adica daca ii spui asa pe fata treaba lui e gata facuta happy, el nu trebuie sa mai faca nimic ca sa te cucereasca sa te impresioneze, poti sa ii dai semne cat de cat ca el sa faca pasul laughing
bine eu vb din perspectiva mea

| ILoveWeekends explică (pentru Şaptepăcate):

Aha.Mersi.

| varcolaccc a răspuns:

Nu pot sa cred. Esti o fata minunata, îndeamnă daca vrei sa ii spui asta. Acum depinde cat de bine il cunosti si pe baza acestui lucru ii poti spune sau nu. Mie unul mi s-ar părea dragut ca o fata sa imi spună asta. M-as simți in al noualea cer. Acum depinde de la baiat la baiat. Si jos pălăria pentru tine :*

| Măcină_Emanuel_Elisei_1997 a răspuns:

Reactia lui fata de tine tine de psihologie...trebuie sa stii cel putin elementarul, si anume tipurile de temperamente, si trasaturile lor, adica: Citeste asta!
Prima incercare de identificare si explicare a tipurilor temperamentale o datoram
medicilor Antichitatii, Hippocrate si Galenus. Ei au socotit ca predominanta in organism
a uneia dintre cele patru „umori" (sange, limfa, bila neagra si bila galbena) determina
temperamentul. Pe aceasta baza ei stabilesc patru tipuri de temperament: sangvinic,
flegmatic, melancolic si coleric.
 Colericul este energic, nelinistit, impetuos, uneori impulsiv si isi risipeste energia. El
este inegal in manifestari. Starile afective se succed cu rapiditate. Are tendintat de
dominare in grup si se daruieste cu pasiune unei idei sau cauze.
 Sangvinicul este vioi, vesel, optimist si se adapteaza cu usurinta la orice situatii. Fire
activa, schimba activitatile foarte des deoarece simte permanent nevoia de ceva nou.
Trairile afective sunt intense, dar sentimentele sunt superficiale si instabile. Trece cu
usurinta peste esecuri sau deceptii sentimentale si stabileste usor contacte cu alte
persoane.
 Flegmaticul este linistit, calm, imperturbabil, cugetat in tot ceea ce face, pare a
dispune de o rabdare fara margini. Are o putere de munca deosebita si este foarte
tenace, meticulos in tot ceea ce face. Fire inchisa, putin comunicativa, prefera
activitatile individuale.
 Melancolicul este putin rezistent la eforturi indelungate. Putin comunicativ, inchis in
sine, melancolicul are dificultati de adaptare sociala. Debitul verbal este scazut,
gesticulatia redusa

Acuma tu invata sa citesti oamenii, sa le observi temperamentul, si pe baza lui aplici ce scrie in continuare:

Exista 4 combinatii naturale:
1. Sangvinic-coleric
Aceste temperamente au in comun optimismul, sinceritatea, bucuria de a fi intre oameni. Sunt expansive si extrovertite.
Persoana cu aceasta combinatie este activa si agitata. De cele mai multe ori gaseste pe altii sa faca treaba pentru ea.
Sangvinicul vorbeste din placere, colericul din interes, deci comunicarea il caracterizeaza.
Potentialul de conducere al acestei combinatii este foarte mare deoarece initiaza munca, realizarea ei se face cu voie buna, adora distractia, dar nu-si uita scopurile.
Partea negativa a acestei combinatii ar putea fi conturarea unei persoane impulsive, despotice, care monopolizeaza conversatia si nu tine cont de parerile celorlalti.
2. Melancolic-flegmatic
Au in comun faptul ca sunt introvertiti si pesimisti. Sunt seriosi, profunzi, sensibili la problemele celorlalti, carora le vorbesc cu blandete.
Persoana cu aceasta combinatie este linistita, se simte adesea epuizata de prezenta altor oameni. Evita conflictele si se concentreaza pe perfectiunea muncii ei.
Este uneori prea tipicar si se va obosi psihic atat pe el cat si pe cei din jur pe care ii evalueaza dupa standardele lui.
Poate avea probleme cu luarea deciziilor, deoarece ambele temperamente amana lucrurile.
3. Coleric-melancolic
Prin aceasta combinatie cele doua temperamente se completeaza reciproc. Unul da forta, actiunea si determinarea, celalalt aduce organizarea si calitatea.
Persoana cu aceasta combinatie temperamentala considera ca nu exista ceva atat de dificil sa nu poata fi realizat, indiferent de eforturi. Este hotarata, ambitioasa, organizata, orientata spre scop si competitiva. Va excela in tot ce-si propune sa realizeze. Obtinerea succesului este doar o problema de timp.
Partea negativa apare cand punctele forte sunt duse la extrem si se transforma intr-o persoana greu de suportat de catre cei din jurul lui. Este prea puternic, prea dominant, prea perfectionist si impune celorlalti un ritm pe care nu-l pot duce sau standarde greu de atins.
4. Sangvinic-flegmatic
Aceasta combinatie este caracteristica celor care nu iau lucrurile prea in serios si cauta continuu distractia. Persoana cu aceasta combinatie de temperament este o fire agreabila, cu umor, calda si atragatoare. Este o prezenta placuta, de aceea este eficient in interactiunile cu ceilalti si preocupat de relatiile cu cei din jur. Are puterea innascuta de a accepta fiecare om asa cum este el.
Negativul acestei combinatii se poate manifesta prin indisciplina, lene, neresponsabilizare. Fiind placuti vor gasi insa intotdeauna pe cineva sa-i ajute sau sa faca lucrurile in locul lor.
Combinatii in opozitie:
1. Sangvinic-melancolic
Aceasta este cea mai emotionala combinatie deoarece imbina in acelasi om trairi opuse.
Iubeste agitatia sau linistea? Este dezordonat sau ordonat? Uita sa-si faca treburile sau lucreaza pentru perfectiune? Este o combinatie care poate aduce dezamagiri si depresii.
Ex. O persoana cu aceasta combinatie temperamentala ia hotararea sa organizeze o petrecere. Dintr-o data, cand este aproape gata organizarea, analizeaza si anuleaza totul. Urmeaza regretele si dezamagirea si nu stie care decizie a fost buna: sa o faca sau sa nu o faca, iar cu aceasta nedumerire se poate macina la infinit.
2. Coleric-flegmatic
Aceasta este o combinatie "imposibila" care naste conflicte interne puternice.
Decizia de a face este opusa celei de a evita munca. Hotararea de a atinge un scop nu se potriveste cu lenea specifica si lipsa deciziilor.
In cazul acestor combinatii opuse, de cele mai multe ori este o intelegere gresita a semnelor temperamentale.
Nu doar melancolicul este ordonat, nu doar colericul poate conduce, nu doar sangvinicul vorbeste mult si nici flegmaticul nu este singurul care "n-are chef".
Apoi, sunt persoane care se manifesta foarte coleric la serviciu, in timp ce acasa ai spune ca sunt flegmatici, sau foarte melancolici cu copilul, in timp ce cu prietenii par a fi sangvinici. (Vom vorbi intr-un articol viitor despre aceste "schimbari" care pot fi numite "masti de supravietuire". Acestea se intalnesc atat la adulti cat si la copii si sunt folosite pentru a afisa comportamentul asteptat de ceilalti nu cel real).
Este important sa deosebim eul innascut de cel dobandit.

| varcolaccc a răspuns:

Nu pot sa cred. Esti o fata minunata, îndeamnă daca vrei sa faci asta. Acum depinde car de bine il cunosti si bazandu-te pe asta ii poti zice sau nu. Mie ca baiat mi se pare dragut, m-as simți in al 9lea cer daca mi-ar spune o fata asta. Din partea mea jos pălăria :*

Răspuns utilizator avertizat