| Gabriella24 a întrebat:

DAU FUNDA SI VOT VA ROG MULT AM NEVOIE DE AJUTOR! Deci referitor la intrebarea http://www.tpu.ro/......ntrebare/. De atunci mi-a venit menstruatia pe 6 mai si pe 4 iunie acum e deja 08.07. 2012 adica iulie si inca nu mi-a venit conform calculelor mele trebuia sa-mi vina pe 3 sau 4. cam asa. Iar pe 28 iunie cu frica am facut un test de sarcina care a iesit total negativ dar atunci de ce nu-mi vine?! Ce parere aveti...?! :| Nu sunt insarcinata nu? Va multumesc dupa cum am promis veti primi funda si vot! :*

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Întâi am "studiat" toate celelalte întrebări puse de tine, pentru a vedea întreaga "poveste"...

Am constatat următoarele : În perioada decembrie 2011-mai 2012 ( 6 luni ) ai luat Diane35. Deci tratamentul l-ai terminat de o lună ( nu de 3, cum zici mai jos... )!

Apoi, din momentul în care ai terminat tratamentul, TREBUIA să foloseşti metode contraceptive alternative ( prezervativ, etc. ), dacă ai avut relaţii sexuale!

Dacă ai făcut sex NEPROTEJAT, trebuie ştiut la ce dată - referitor la data respectivă se calculează perioada după care se poate face testul de sarcină!

În GENERAL, testul de sarcina trebuie facut dupa MĂCAR 1 saptamana de la intarzierea menstruatiei sau dupa MĂCAR 3 saptamani dupa un contact sexual neprotejat. Daca il faci mai repede si rezultatul e pozitiv inseamna ca embrionul s-a implantat repede, dar daca e negativ nu inseamna ca nu exista sarcina.

Dacă NU ştiu când a fost ultimul contact sexual neprotejat, NU pot să-ţi spun dacă ai făcut testul la momentul potrivit - se poate să-l fi făcut prea devreme...

Atunci când suspectezi o eventuală sarcină, faci 1 test de sarcină la 7-10 zile de la data la care TREBUIA să-ţi vină ciclul ( dacă e regulat, sau la 15-20 zile dacă e neregulat ) – iar dacă rezultatul e neconcludent : liniuţă/e incomlete, greu vizibile, posibile „umbre" etc., atunci se REPETĂ testul la 3-5 zile!

În cazul unui ciclu neregulat, este PREFERABIL să se REPETE testul de sarcină la 3-5 zile după primul!

Te duci la farmacie şi cumperi 1 test de sarcină, test tip "stilou" ( analiză pe bază de urină, NU de sânge sau altele ) - au un preţ mediu de 10 lei/test ( NU cumperi din cele mai ieftine, că sunt şi cu vreo 4-5 lei, DAR nici cele mai scumpe )!

ÎNAINTE de a face testul, seara anterioară ( sau dimineaţa devreme ) - deoarece testul se face din PRIMA urină de dimineaţa - CITEŞTI cu atenţie INSTRUCŢIUNILE, şi le urmezi ÎNTOCMAI, în special TIMPUL de control ( trebuie verificate EXACT la timpul indicat, NICI mai repede, dar nici mai târziu, deoarece testul va fi NECONCLUDENT )!

Pentru alte detalii, vezi articolul de la linkul : http://www.contraboli.ro/cum-se-face-un-test-de-sarcina/

Indiferent de denumirea testului şi de "reclama" care i se face, NEAPĂRAT să-l faci din PRIMA urină de dimineaţa!

EU personal, NU am ÎNCREDERE în acel tip de test "Sure Check" ( care foloseşte urina de peste zi, poate fi NECONCLUDENT, şi cu asta nu-i de glumit ) - şi asta din acelaşi MOTIV pentru care la ORICE analiză/test de urină, din sistemul MEDICAL, se CERE PRIMA URINĂ de dimineaţa ( aceea este cea mai concludentă )!

Acum, tu faci cum doreşti, dar eu NU recomand acel tip de teste, DECÂT DACĂ foloseşti ( la acel test ) PRIMA urină de dimineaţa!

Apoi, calculele făcute de tine în privinţa ciclului menstrual ( datele ) sunt cam incorecte...

Prima zi din mai a fost data de 6, iar prima din iunie a fost 4! Deci, între ele sunt 29 zile, nu 28 cum ziceai la întrebarea din 12 mai!

În primul rând, e foarte IMPORTANT ca din momentul ÎNCEPERII vieţii sexuale, să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru ) – eventual cu verde zilele în care ai făcut dragoste!

Nu se ştie când ai nevoie de el...

Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.

Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.

Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).

Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.

Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.

Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.

Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.

Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.

Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp

Sursa: http://www.mamicamea.ro/......eptie.html

Pentru a face un calcul al datei la care ar trebui să-ţi vină menstruaţia luna asta, te rog să-mi trimiţi ( prin mesaj privat, din secţiunea Mesaje, ori de pe profilul meu ) datele ciclului pe ultimele 6 luni ( din ianuarie încoace ) şi apoi vedem data probabilă.
Dacă ai şi datele din 2011, trimite-le şi acelea - deoarece, e posibil ca anticoncepţionalele să influenţeze/modifice "metoda calendarului" - dacă perioada luată în calcul e mai mare, atunci calculul este mai exact!

În funcţie de aceasta, vedem EXACT când trebuie făcut testul de sarcină - altfel acel test poate fi NECONCLUDENT!

De asemenea, e important de ştiut dacă acel test din 28 iunie l-ai făcut din PRIMA urină de dimineaţa!?!

MAi mult, după terminarea tratamentului cu Diane35, TREBUIA să mergi la un consult ginecologic, la acelaşi medic care ţi le-a prescris, pentru a VERIFICA dacă tratamentul a avut efectul dorit - în caz contrar, TREBUIE schimbat tipul contraceptivelor!

N-ai spus nimic despre un astfel de control - deci, înţeleg că NU l-ai făcut!

În plus, este POSIBIL ca să NU fi însărcinată ( depinde şi dacă ai avut contact sexual neprotejat, şi perioada în care l-ai avut ) - deoarece, la întreruperea/terminarea tratamentului cu anticoncepţionale SE pot produce DEREGLĂRI ale ciclului menstrual!

Apoi, mai am o BĂNUIALĂ ( apropo de întrebarea ta din 6 iunie ) : Acolo spuneai că aveai menstruaţie slab cantitativă - NU se reduce cantitatea, la terminarea tratamentului ( acel efect trebuia să aibă loc în timpul celor 6 luni de administrare )!

Deci, un alt semn de întrebare!

În CONCLUZIE : am nevoie de acele datalii cerute ( în acest răspuns ) - datele ciclului şi data contactelor neprotejate ( din iunie-iulie ).

În funcţie de ele facem CALCULELE...şi vedem ce ar trebui să faci în continuare...

Momentan, NU pot exclude nici o posibilitate.

Aştept mesajul privat!

7 răspunsuri:
| FuLLSeNSaTioN a răspuns:

Cand ziceai tu ca ai inceput sa iei anticonceptionale? aca le iei de putin timp 2-4luni, intarzierea ciclului menstrual poate fi de la ele, si presiunea in sani de asemenea. Anticonceptionalele contin hormoni ce pot stimula in unele cazuri marirea sanilor.

| magdalice a răspuns:

Poate sunt probleme hormonale, dar din moment ce nu ati facut vreun contact, stai calma, nu esti insarcintatawinking

| Bijouu a răspuns:

Nu esti insarcinata, e o dereglare din cauza anticonceptionalelor

| Gabriella24 explică (pentru FuLLSeNSaTioN):

6 luni am luat... dar nu mai iau de 3 luni.

| Gabriella24 explică (pentru magdalice):

Crezi?

| andreeamada a răspuns:

Am avut si eu intarzieri, deci nu cred ca esti gravida.Cel mai sigur du-te la un ecograf ca sa nu te sperii si vei afla tot ce ai nevoie.

| FuLLSeNSaTioN a răspuns (pentru bursuc001):

WOW :O este cel mai lung raspuns pe care l-am vazut in viata mea laughing. Un raspuns pe masura "intrebarilor" happy