Buna.Trebuie sa ii spui adevarul, fara perdea. Daca prelungesti starea aceasta cand ea de fapt are sentimente, mai rau faci.De ce? Pentru ca acele sentimente vor tot creste pe masura ce astepti.Ai vazut prin filme cum cineva is rupe un os la mana sau cam asa ceva, apoi si-l pune dintr-o singura miscare la loc? Doare enorm pe moment pentru personajul in cauza, dar e mai rapid si eficient asa decat sa stai cu mana in ghips, in spital.
Nu, nu te va pedepsi Dumnezeu.Tu trebuie oricum sa faci alegerea rationala, de bun simt pentru ca asa este moral, nu din frica bazata pe religie/credinta.
Spune-i într-un mod diplomat, civilizat și sincer după ce ieși din spital. Nu prelungi agonia (poate are încă sentimente pentru tine, deci e bine să nu amâni mărturisirea fiindcă o vei răni mult mai tare creându-i speranțe / așteptări false).
SA imi fie cu iertare dar dupa intrebarile puse pe aceasta platforma reiese ca te-a pedepsit dumnezeu si pentru ce nu ai facut si pentru ce ai facut pana acum, eu zic sa te feresti.
Ămm... Tu ai idei distorsionate. În Evrei 12:5-11 scrie ca Dumnezeu pedepsește pe cine l iubește. O sa scriu aici numai versetele 5, 6 și 7: "Și ați uitat sfatul pe care vi-l dă ca unor fii: "Fiule, nu disprețui pedeapsa Domnului și nu-ți pierde inima când ești mustrat de El. Căci Domnul pedepsește pe cine-l iubește și bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primește." Suferiți pedeapsa: Dumnezeu Se poartă cu voi ca și cu niște fii. Căci care este fiul pe care nu-l pedepsește tatăl?"
În Apocalipsa 3:19 scrie: "Eu mustru și pedepsesc pe toți aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă dar și pocăiește-te!"
În Proverbe 3:11 scrie: "Fiule, nu disprețui mustrarea Domnului și nu te mâhni de pedepsele Lui!"